Rupanya Senang Nak Buat Produk Jenama Sendiri Dengan Modal Yang Rendah

Published on :

Ramai yang pasang angan-angan besar nak jadi seperti Dato’ Aliff Syukri dan Dato’ Vida. Nak ada jenama sendiri, dan nak jadi bos duduk goyang kaki je kan. Tapi sebenarnya nak berjaya seperti mereka, kenalah berkorban sedikit. Pernah tak korang terfikir, yang produk-produk jenama korang akan terpampang di dada akhbar, majalah […]

632 total views, 1 views today

Pengalaman Merancang Kehamilan Menggunakan OPK ( Ovulation Prediction Kit )

Published on :

2 bulan selepas keguguran, alhamdulillah diberi bernafas sehingga harini. Bila teringat anak syurga memang sedih. Tapi mujur suami banyak beri rangsangan dan kata-kata semangat tau. Dengan usia yang menjangkau hampir 32 tahun ni, ( eh! dah 32 ke? ) sememangnya waktu dikatakan sesuai untuk mempunyai zuriat. Tapi itu semua kerja yang […]

2,444 total views, 3 views today

Cara Tingkatkan Follower Instagram Secara Percuma Dengan Snapwidget

Published on :

Harini aku dapat ilmu baru tau. Jenuh aku terfikir camne nak naikkan follower kat Instagram capok aku tu. Rupanya mudah je. Jadi korang pun boleh buat tau. Salah satu cara adalah korang boleh guna aplikasi Snapwidget. Jangan kata instagram je, facebook, twitter dan sewaktu dengannya pun boleh tau. Permulaan nak […]

1,948 total views, no views today

Tips Berkesan Untuk Lulus Dalam Ujian Pemanduan JPJ

Published on :

Teringat waktu muda-muda masa nak ambil ujian memandu, waktu tu 2 kali terkandas. Kalau tak silap part terkandas tu bila ujian di Jalan Raya. Yang part-part lain semuanya perfect. Alhamdulillah. Tapi Cikza ni, bukanlah level-level pro mana pun. Mana tahu, bila ada yang baru nak belajar kelas memandu, boleh Cikza […]

9,460 total views, 3 views today

Cara Solat Jamak Dan Qasar Dengan Betul

Published on :

Alhamdulillah! Harini dalam keadaan tidak berapa sihat, bolehlah Cikza berkongsi tentang Solat Jamak dan Qasar, jika selama ni terus terang Cikza selalu abaikan, almaklum kita ni bukan sempurna mana, sekalipun jika kita nak dibandingkan dengan orang yang terlalu perfect. Bila dah berkahwin, alhamdulillah suami banyak membimbing dan membetulkan apa yang […]

15,528 total views, 3 views today

7 Mistakes To Steer Clear Of When Upsizing Your Home

Published on :

Have you ask anyone about their dream home, Obviously the answer are usually involves with a grandiose idea. In addition, nowadays everybody wants to live in a big house. For now dream is not an only dream for people who starting to realize that they need to take an extra […]

162 total views, no views today

Jom Naik MRT (Mass Rapid Transit) Secara Percuma ?

Published on :

Jom Naik MRT (Mass Rapid Transit) Secara Percuma Korang dah naik MRT ke? Bukan MRT (Mass Rapid Transit) yang kat negara orang tu tau? tapi negara sendiri. Bukannya apa baru-baru ni, projek MRT (Mass Rapid Transit) yang menghubungkan dari Kajang terus ke Sg Buloh telah pun di buka. Kebetulan haritu […]

461 total views, no views today

Cara Semak Bil Elektrik Secara Online - Sumber Google

Cara Semak Bil Elektrik Secara Online Dengan Mudah

Published on :

Rupanya sekarang Bil TNB boleh di semak secara online, Mungkin umum tidak ramai yang mengetahui tentang mudah dan ringkasnya cara sebegini tanpa perlu bersusah payah nak beratur, call berhabis kredit dan menunggu lah TNB careline balas pertanyaan kita. Perkhidmatan ini adalah percuma, dan boleh diakses terus ke akaun bil elektrik dengan […]

24,064 total views, 14 views today

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah

Published on :

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah | Jika sebelum ni, Cikza selalu berhabisan minyak merata berjalan ke shopping mall untuk mencari peralatan letrik yang menjadi satu keperluan. Bila terjah laman web jualan online paling popular, kebiasaan penghantaran memakan masa, lewat sampai, barang rosak dan ada […]

208 total views, no views today

Permohonan Berkahwin Bagi Negeri Selangor

Published on :

Alhamdulillah sebulan lagi nak jadi isteri orang, ramai yang bertanya apa perasaan sekarang ni? aduh! jangan ditanya kat Cikza sebab semuanya ada antara rasa takut, gementar, teruja pun ada. Sebab pertama kali dalam hidup dan dalam keluarga nak buat majlis kahwin kan. Bersyukur kenal dengan bakal suami, 10 bulan balik […]

5,649 total views, 4 views today