DRAMA

TONTON SEKALI LAGI CINTA KEMBALI EPISOD1-28 AKHIR AKASIA TV3

TONTON SEKALI LAGI CINTA KEMBALI EPISOD1-28 AKHIR AKASIA TV3 | Drama akasia TV3 baru ni telah tamat dengan jayanya, tapi confirm ramai akan kata macam bosan je kan. Pada Cikza boleh lah kan. Tapi yang terbaru ni, confirm korang takkan bosan and makin tak sabar nak tunggu sebab apa kalini ada unsur-unsur komedi sedikit. Tapi …

DRAMA MELAYU Uncategorized

TONTON AKU TANPA CINTAMU EPISOD1-15 AKHIR SAMARINDA TV3

TONTON AKU TANPA CINTAMU EPISOD1-15 AKHIR SAMARINDA TV3 | Harini nak update drama baru untuk korang yang setia dengan blog Cikza. Tapi sebelum tu, korang puas hati tak ending drama “Biarkan Ia Pergi”. Cikza pada awalnya pun mula-mula ingat jalan ceritanya ni memang slow sangat. Tapi pertengahan jalan cerita, memang terasa nak menyumpah sahaja. Atlast …

ASTRO GEGAR VAGANZA

GEGAR VAGANZA 9 TAMPIL KELAINAN SAINGAN SENGIT PESERTA

GEGAR VAGANZA 9 TAMPIL KELAINAN SAINGAN SENGIT PESERTA | Yess! ini yang di tunggu-tunggu, Gegar Vaganza 9 terbitan Astro bakal berlangsung tidak lama lagi. Kalau dilihat edisi kalini, seakan kita bakal menonton konsert besar setiap minggu. Kerana bakal peserta yang ditampilkan bukan calang-calang orangnya, hampir kesemuanya berpengalaman dan saingan tu memang sengit lah. Paling mengejutkan …

DRAMA

TONTON RAMPAS CINTAKU EPISOD 1-16 AKHIR TERBITAN IQIYI

TONTON RAMPAS CINTAKU EPISOD 1-16 AKHIR TERBITAN IQIYI | Lama Cikza tak update drama latest, sebab kalau update pun hanya yang terpilih sahaja, Tapi baru-baru ni, ternampak dekat TikTok ada drama terbaru keluaran iQiyi tau, Drama Rampas Cintaku yang bestnya ada Fasha Sandha. Tapi drama ni tidak ditayangkan di kaca televisyen tetapi melalui iQiyi sahaja. …

Cerita Hangat

TONTON FILEM SERAM KKN DI DESA PENARI DI DISNEY+ HOTSTAR

TONTON FILEM SERAM KKN DI DESA PENARI DI DISNEY+ HOTSTAR | Tempohari filem ni hangat diperkatakan, punya seram sampai nak tidur malam pun tak boleh, ada yang katanya kena rasuk dalam panggung, macam-macam lagi lah. Tapi ada yang tak dapat tengok filem ni, Cikza nak maklum, Disney+ Hotstar kini telah bawakan filem tersebut terus di …

DRAMA MELAYU

TONTON DRAMA CINTA BUAT SI DARA EPISOD 1-20 (AKHIR) TV3

TONTON DRAMA CINTA BUAT SI DARA EPISOD 1-20 (AKHIR) LESTARY TV3 | Yaa! Maaf guys lambat update, macamana drama Honey-Moon best tak? Okeh tapi harini Cikza nak update drama komedi terbaru, kalau korang ingat drama Kampung People Riena Diana, yang berlakon slang omputih tu. Yang ditunggu-tunggu kini beliau tengah thrending dalam drama Cinta Buat Dara. …

Cerita Hangat

PENANGAN VIDEO PINK VENOM BLACKPINK VIEW HAMPIR 10 JUTA

PENANGAN VIDEO PINK VENOM BLACKPINK VIEW HAMPIR 10 JUTA | BLACKPINK kumpulan yang telah ditubuhkan dibawah naungan oleh YG Entertainment dan memulakan kerjaya pada 8 Ogos 2016. Saban hari nama Blackpink seringkali disebut-sebut oleh golongan muda bahkan mereka yang meminati K-pop. Apa yang min tahu lah, Semasa penampilan sulung mereka, BLACKPINK mengeluarkan single dalam album …

DRAMA KOREA

DRAMA KOREA BIG MOUTH EP 1-16 (AKHIR) DISNEY+ HOTSTAR

DRAMA KOREA BIG MOUTH EP 1-16 (AKHIR) DISNEY+ HOTSTAR | Baru -baru ni, min dah terjabak teruk semua gara-gara TikTok yang asyik berulang video-video drama korea yang tengah hangat kini. Rasanya ramai yang dah tahu kot. Kalau ikutkan tengah trending sekarang “Big Mouth” Big Mouth ialah salah satu drama Korea yang ditayangkan pada Julai 2022 drama …

Panduan Dan Tips

LANGGAN DISNEY+ HOTSTAR RM54.90 UNTUK 3 BULAN BERBALOI?

LANGGAN DISNEY+ HOTSTAR RM54.90 UNTUK 3 BULAN BERBALOI? |Disney+ Hotstar kini telah pun ditawarkan untuk pengguna tempatan sejak Jun 2021 lagi, ini membolehkan mereka yang sukakan filem untuk melanggan dan menonton rancangan terbitan Disney, Marvel, Pixar dan lain-lain, termasuk terbitan drama-drama tempatan melaluinya. Seperti yang dimaklumkan sebelum ini, Disney+ Hotstar Malaysia menawarkan langganan terbuka buat …

DRAMA MELAYU

TONTON DRAMA KU PUNYA HATI EPISOD 1-28 (AKHIR) AKASIA TV3

TONTON DRAMA KU PUNYA HATI EPISOD 1-28 (AKHIR) AKASIA TV3 | Ada yang panas hati tengok episode akhir Risik Pada Hati? Lepasni confirm korang akan panas hati lagi tengok drama terbaru ni. Nantikan drama bersiri ‘Ku Punya Hati’ lakonan Nabil Aqil dan Sharifah Rose akan mengisi slot Akasia TV3 bermula 4 Ogos ini, setiap Isnin …