5 Tips Terbaik Untuk Elakkan Terkena Jangkitan COVID-19

Published on :

Tips Elakkan Terkena Jangkitan COVID-19 | Semakin hari, semakin meningkat pesakit yang disahkan positif Covid – 19 atau lebih di kenali sebagai Corona Virus Desease. Tapi segelintir masih ramai yang tidak ambil peduli tentang wabak tersebut. Macam Cikza seorang pesakit SLE yang mempunyai sistem imun yang lemah perlu penjagaan yang […]

288 total views, 10 views today

Jom Ketahui Cara Pembahagian Harta Pusaka Faraid Selepas Mati

Published on :

Jom Ketahui Cara Pembahagian Harta Pusaka Faraid Selepas Mati | Yang dimaksudkan Faraid adalah ketetapan, Tapi selain tu ia juga membawa maksud yang banyak seperti menentukan, memastikan, menghalalkan dan mewajibkan. Tapi menurut istilah syara’ adalah pembahagian harta seorang islam yang telah meninggal dunia dan tidak meninggalkan wasiat sebelum kematiannya. Harus […]

57 total views, 3 views today

Keguguran Buat Aku Jadi Redha Atas Suatu Kehilangan

Published on :

Takziah buat diri aku sendiri, kenapa? Mungkin Allah punya percaturan kehidupan yang lebih baik, namun aku bersyukur kerana, ada permata yang aku gelarkan adik, menanti aku di syurga nanti. Selama ini aku berdiam adalah kerana aku disahkan Early Pregnancy. Tapi aku berterima kasih dan bersyukur pada allah kerana bagi aku […]

2,812 total views, 2 views today

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Published on :

Dah 8 tahun berkecimpung dalam bidang penulisan blogger, tapi beberapa tahun setakat on-off untuk update blog. Selebihnya tiada kemampuan atas sebab kesihatan. Tahun 2016 target fokus menaikkan jenama Cikzacom. Walaupun rakan seangkatan dahulu telah banyak mencipta nama. Tapi Cikza masih lagi bertatih untuk memantapkan selain menimba ilmu kepada blogger otai […]

222 total views, 1 views today

Cara Solat Jamak Dan Qasar Dengan Betul

Published on :

Alhamdulillah! Harini dalam keadaan tidak berapa sihat, bolehlah Cikza berkongsi tentang Solat Jamak dan Qasar, jika selama ni terus terang Cikza selalu abaikan, almaklum kita ni bukan sempurna mana, sekalipun jika kita nak dibandingkan dengan orang yang terlalu perfect. Bila dah berkahwin, alhamdulillah suami banyak membimbing dan membetulkan apa yang […]

22,266 total views, 1 views today