11 Resepi Aneka Hidangan Daging Yang Menjadi Pilihan Ramai

Published on :

11 Resepi Aneka Hidangan Daging Yang Menjadi Pilihan Ramai | Assalammualaikum dan Salam sejahtera. Masuk bulan puasa pasti ramai yang tiada idea nak masak apa. Tapi menu perkongsian Cikza kalini adalah sentiasa menjadi pilihan untuk berbuka dan juga bukan pada bulan puasa. Resipi yang dikongsi kalini rasanya wajib korang cuba […]

 754 total views,  10 views today

Resepi Daging Bakar Danok Guna Air Fryer Senang Dan Mudah

Published on :

Resepi Daging Bakar Danok Guna Air Fryer | Assalammualaikum rasanya ramai yang mencari resepi berkaitan daging bakar. Bagi sesiapa yang pernah ke sempadan Thailand atau di Danok. Daging Bakar ni sememangnya menjadi pilihan kerana itu salah satu tarikan juadah paling popular di sana. Cikza pernah kesana, ternyata sememangnya kesedapan terletak […]

 537 total views,  10 views today

Resepi Rendang Ayam Sedap Dan Tahan Lama (Ayam Brand)

Published on :

Resepi Rendang Ayam Sedap Dan Tahan Lama | Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, Perkongsian Cikza harini adalah berkaitan juadah yang sering menjadi pilihan untuk hari raya, tapi bukan itu sahaja. Hari biasa bukan perayaan pun ramai jugak yang buat. Bila dikira ni baru puasa hari kedua. Tapi terliur macam dah nak […]

 196 total views,  7 views today

RESIPI AYAM KICAP ALA 3 BUDAK GEMOK DAN SAMBAL GESEK

Published on :

RESIPI AYAM KICAP ALA 3 BUDAK GEMOK | Salam Sejahtera Semua! Dah masak ke? Pasti buntu untuk fikir masakan nak dihidangkan buat keluarga tersayang. Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan ni seeloknya kita harus berjimat cermat. Tapi sebagai isteri atau ibu, rasanya semua dah pandai manage bahan basah sepanjang tempoh PKP […]

 1,867 total views,  60 views today

Jom Cuba Resepi Ayam Masak Bali Mudah Dan Ringkas

Published on :

Sepanjang 3 tahun kahwin, tiba-tiba semalam nak cuba Resepi Ayam Masak Bali Mudah Dan Ringkas. Cuma sebelum ni, hanya tengok perkongsian sahabat di media sosial je. Tapi setelah “Google” resipi, terjumpa satu resepi yang mudah dan senang. Cuma Cikza olah sedikit mengikut citarasa kita sendiri. Pergi kedai berdesup terus cari […]

 216 total views,  2 views today

CARA MUDAH BUAT SOS KERABU MAGGI THAI PALING SEDAP

Published on :

CARA MUDAH BUAT SOS KERABU MAGGI THAI PALING SEDAP |┬áKerabu maggi ni dah sinonim dekat kedai-kedai tomyam yang ada di serata Malaysia ni. Sedap atau tidak bergantung kepada cara pembuatannya. Jika pembuatannya bagus, maka kerabu yang dihasilkan memang sedap padu dan pedas. Thailand ni sinonim dengan masakan berasakan tomyum dan […]

 628 total views,  7 views today

Cara Masak Rendang Ayam Lebih Senang Dan Sedap

Published on :

Rasanya macam terlambat nak upload cerita raya kita. Tapi kita mulakan dengan cerita, resipi raya dulu ye, Mesti ramai yang tercari-cari resipi nak buat rendang, katanya leceh sangat kan. Tapi sebenarnya mudah je. Kalau ikut cara aku semuanya campak-campak je. Tak perlu nak tunggu masuk itu ini. Cuma tunggu masak […]

 923 total views,  9 views today

Resipi Nasi Lemak Sambal Sotong Kering Sedap Dan Padu

Published on :

Sebut sahaja nasi lemak, mesti teringat sambal. Tapi kebanykkan sambal dah lali dengan perut. Cuma baru-baru ni, si suami teringin nak jamah nasi lemak dengan sambal sotong kering. Maka Puan Isteri ni gigih lah panjat pasaraya semata-mata nak dapatkan dan penuhi keiinginan suami. Tapi ramai yang kata, leceh kalau nak […]

 2,959 total views,  28 views today

Resipi Puding Roti Kukus Berkuah Kastard Sedap Dan Cepat

Published on :

Assalammualaikum Semua! Harini perkongsian kita, tiba-tiba teringat ada puding roti kastard versi kukus mudah dan cepat, Senang cerita campak-campak sahaja. Lagi pulak, resipi ni sesuai dihidangkan buat tetamu yang datang menjamah. Cikza punya style mudah je, barang tak berapa nak cukup pun boleh je buat hahah! Jom baca sampai habis […]

 7,381 total views,  10 views today

Resipi Bihun Hailam Senang,Mudah,Ringkas Dan Sedap

Published on :

Menjerit kat dapur, lepas suami request nak makan konsep bihun sahaja pada sbelah malam. Sebab nak diet katanya. Tapi serius memang Cikza ni tak berapa yakin nak masak bihun hailam ni. 10 kali google pun pening tak tahu nak pilih yang mana satu. Udahnya, Cikza buat ikut resipi sendiri cam[ak-campak […]

 4,374 total views,  35 views today