Mampu Ke Eucerine Pro Acne Solution Hilangkan Jerawat ?

Published on :

Baru-baru ni, aku dapat satu parcel, dari Eucerin. Tapi kerana ianya #cabaran14haribersamaEucerin, aku sahut cabaran tu. Walaupun parcel aku sampai lewat. Mulanya aku takut nak cuba tau, seriuss wakk! kulit muka kita sensitif ni, kalau bercampur-campur dengan pencuci muka lain. Tapi kerana hati melonjak nak jugak cuba, ku turutkan jua. […]

173 total views, 5 views today

Penangan Ketam Dan Ikan Segar Di Jeti LKIM Chenang, Langkawi

Published on :

Jika berkunjung ke Langkawi, D’Muara Chenang, pasti dah popular dikalangan penduduk Pulau Langkawi. Tapi agak asing bagi mereka yang baru berkunjung ke sini. Masa sepanjang aku berada di Langkawi. Aku dan asben tour jugak kat mana seafood yang best kat area Chenang ni. Hari pertama sampai makan area street seafood […]

244 total views, 2 views today

Review Kitsui Royal Lipo Dan Kitsui Meal Replacement

Published on :

Gemuk! Semua orang takut gemok, aku pun takut jugak kalau tiba-tiba badan gemok laki cari lain. Tapi semua berpunca dari pokok pangkal hati masing-masing. Alhamdulillah aku terima seadanya diri aku sehingga harini. Tapi atas saranan doktor yang merawat aku, terpaksa aku turunkan beberapa kg untuk kebaikan kesihatan aku juga. Pada […]

949 total views, 17 views today

Safi Shayla Sesuai Untuk Mereka Yang Berhijab

Safi Shayla Anti-Kelemumur, Syampu Khas Wanita Berhijab?

Published on :

Safi Shayla Anti-Kelemumur, Syampu Khas Wanita Berhijab? Musim panas ni, mesti korang ada yang tergaru-garu, rasa tak selesa, jari gatal tu ada je nak buat, terutama mereka wanita yang berhijab, berperang dengan musim panas cepat berpeluh dan menyebabkan rambut jadi berbau. Ada ketika tidak berasa yakin. Bila korang berada di tengah […]

43 total views, no views today

Honestbeemy Segalanya Mudah Dan Murah Untuk Beli Barang Dapur

Published on :

Terbaca entri Kak Blogger Cantik Julia Johari tentang pengalaman membeli barang dapur menerusi satu aplikasi mudah alih online. Cikza pulak baru je listing barang dapur yang nak di beli. Rezeki harini giliran Cikza pulak nak mencuba aplikasi mudah ni. Sekarang nak ke pasaraya kecil je pun, sesak orang beratur nak bayar, […]

72 total views, 1 views today

SGshop Terlampau Murah Dan Berbaloi Untuk Di Terjah Setiap Hari

Published on :

Baru-baru ni Cikza saja nak shopping barang rumah, sebab barang yang Cikza nak beli ni harga sampai beratus-ratus walaupun berjenama. Lagi pulak lepas kahwin banyak kegunaan duit nak di ketengahkan. Ianya disyorkan oleh kawan Cikza sebab dorang tahu, yang Cikza suka explore online shopping yang baru dan berbaloi. Al kisahnya suami […]

183 total views, no views today

Sambal Bilis Kering Pedas Dan Garing Betul-Betul Padu

Published on :

Sambal Bilis Pondok-Pondok eh! apa pulak tu? mesti tertanya-tanya, tapi sebelum tu, Cikza nak tanya korang tahu tak apa tu IKS? mesti ramai yang tergaru-garu dok fikir kan. IKS ni adalah Industri Kecil Sederhana ( IKS ) kebiasaan ia dikategorikan untuk mereka yang bumiputera melayu mengeluarkan produk-produk kecil seperti makanan […]

316 total views, 10 views today

Tertipu Dengan Produk Deeja Cosmetic

Published on :

Semua gara-gara iklan Tv3 Akasia 7 Hari Mencintaiku tu, nampak pulak ada produk baru, nak jugak lah pergi cari. Iklan produk yang sweet muweet tulah buat Cikza jadi terjebak nak sambar sekotak. Dah dapat sekotak, terus pakai tak tengok kesan dan akibat, rasakanlah!!!! (Awas, Jangan Terpedaya ) Masa mula-mula terkesan […]

6,209 total views, 150 views today

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Dengan Berkesan

Published on :

Ekzema? Apakah Ekzema? Psoriasis? Apa pulak lah Psoriasis? Bagaimana ia terjadi? semua tu bermain di fikiran Cikza ketika ini, tapi Cikza belom pernah mengalami penyakit Ekzema cuma pernah alami Psoriasis, kebanyakkan Cikza cuma mendengar dari sahabat dan laman media sosial yang menghebahkan tentang penyakit tersebut. Cuma bahaya atau tidak silalah […]

410 total views, 4 views today

Jus Kocok D’Herbs Mengaum Terlajak Laris Rugi Tak Coba

Published on :

Assalammualaikum, salam sejahtera. Cikza nak buat survey, berapa ramai kaum wanita atau anak dara menjaga kesihatan dalaman. Rasanya ramai yang suka membeli sebab terjebak, kiranya kalau terjebak tapi disiplin tak pe jugak, ada yang terjebak tapi berbaloi-baloi. Semua gara-gara “Biar Aku Jadi Penunggumu” gara-gara kocok lah Cikza boleh terjebak, rupanya selama […]

758 total views, 10 views today