DAPATKAN KULIT SEGAR DAN BERSIH DENGAN BEAUTEA BY SAFI

Published on :

Ramai yang mengeluh, kulit cepat kusam. Ramai wanita bekerjaya yang kurang titik beratkan kecantikkan luaran dalaman. Bahkan ada yang setakat menggunakan sabun pencuci muka sahaja tanpa menggunakan produk2 yang sesuai dengan mereka. Untuk harini aku nak berkongsi, cara nak dapatkan kulit segar untuk kulit mulus dan gebu. Baru-baru ni, aku […]

PANDUAN LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN DENGAN MUDAH

Published on :

Ramai yang mengeluh, setiap kali hadir temuduga pasti berakhir dengan kegagalan, begitu juga aku, pernah hadir bermacam-macam temuduga untuk dapatkan kerja yang boleh menjamin masa hadapan.¬† Tapi ramai yang kurang mengambil berat tentang perihal temuduga. Bagi aku temuduga ni adalah peringkat pertama untuk ke level seterusnya. Tapi apa yang perlu […]

Tak Puas Hati Dengan Hatten Hotel Melaka, Bandar Hilir

Published on :

Dah puas pekena Asam Pedas, terus blur terfikir nak tidur mana pun tak tahu. Waktu dah hampir penghujung malam. 4 kali pusing tawaf dekat Dataran Pahlawan tu. Sambil tangan capai tengok Agoda. Cari punya Cari dapatlah Hotel Hatten Melaka, berhampiran Dataran Pahlawan. Nampak gah woo! Aku macam biasa teruja sakan, […]

Lirik Lagu Satukan Rasa Khai Bahar Dan Siti Nordiana

Published on :

Bikin gempak betul, penangan Khai Bahar dan Siti Nordiana ni. Netizen kalau boleh nak satukan sampai jinjang pelamin, mana taknya padan benor, aku tengok dorang berdua ni. Lagi pulak, dua-dua masih lagi single. Tapi firasat aku mengatakan, samada lagu ni marketing atau luahan. Kebiasaan pasangan bercinta ni suka buat luahan […]

Asam Pedas Sedap Dan Padu Di Pasar Borong Melaka

Published on :

Husband aku ler, tiba-tiba mengidam nak sangat pekena Asam Pedas. Tapi ramai yang suggest semua tempat yang aku dah pernah pergi, rasanya suam-suam kuku lah. Tapi dok cakap kat husband yang aku teringin nak makan Asam Pedas dekat Pasar Borong, Cheng Melaka. Kalau sedap, memang pack gila lah. Nak cari […]

Resipi Nasi Lemak Sambal Sotong Kering Sedap Dan Padu

Published on :

Sebut sahaja nasi lemak, mesti teringat sambal. Tapi kebanykkan sambal dah lali dengan perut. Cuma baru-baru ni, si suami teringin nak jamah nasi lemak dengan sambal sotong kering. Maka Puan Isteri ni gigih lah panjat pasaraya semata-mata nak dapatkan dan penuhi keiinginan suami. Tapi ramai yang kata, leceh kalau nak […]

Diari TTC 01/2019 : Permulaan Makan Clomid Untuk Rancang Kehamilan

Published on :

Alhamdulillah, Cikza dan suami tidak pernah berputus asa, untuk merancang punya zuriat seterusnya. Terkadang jauh di sudut hati, selalu bertanya dalam diri, kenapa lah orang yang tak nak zuriat buang merata-rata. Bagi lah dekat kita yang kepingin ada zuriat sendiri. Sedang Cikza menulis ni, sebenarnya baru sahaja selesai “trigger shot” […]

Skin Routine : Review Althea Petal Velvet Sunaway SPF50++

Published on :

Sebulan lepas, Cikza terima parcel dari Althe Korea tu. Tapi disebabkan nak review bukan setakat sehari dua, Cikza letakkan masa selama sebulan untuk mencuba ke atas produk tersebut. Eh mesti korang tertanya-tanya kenapa Cikza selalu dapat kotak pink? Bertuah rasanya bila terpilih sebagao barisan Althea Angel yang melayakkan untuk membuat […]

De ART USJ, Selangor Memang Terbaik Sesuai Percutian Santai Bersama Keluarga

Published on :

Baru-baru ni, Cikza menghabiskan cuti Anniversary dalam Malaysia je, bukan jauh oversea pun. Sebelum tu, Cikza nak ucapkan tahniah kepada Tun Mahathir b. Mohamad atas perlantikan sebagai Perdana Menteri Yang Ke-7 berikutan kemenangan berpihak kepada Pakatan Harapan. Yang bagusnya lokasi yang menjadi pilihan ni, semuanya berdekatan dengan pusat beli belah […]

Pengalaman Merancang Kehamilan Menggunakan OPK ( Ovulation Prediction Kit )

Published on :

2 bulan selepas keguguran, alhamdulillah diberi bernafas sehingga harini. Bila teringat anak syurga memang sedih. Tapi mujur suami banyak beri rangsangan dan kata-kata semangat tau. Dengan usia yang menjangkau hampir 32 tahun ni, ( eh! dah 32 ke? ) sememangnya waktu dikatakan sesuai untuk mempunyai zuriat.¬†Tapi itu semua kerja yang […]