TONTON AKU TANPA CINTAMU EPISOD1-15 AKHIR SAMARINDA TV3

TONTON AKU TANPA CINTAMU EPISOD1-15 AKHIR SAMARINDA TV3 | Harini nak update drama baru untuk korang yang setia dengan blog Cikza. Tapi sebelum tu, korang puas hati tak ending drama “Biarkan Ia Pergi”. Cikza pada awalnya pun mula-mula ingat jalan ceritanya ni memang slow sangat. Tapi pertengahan jalan cerita, memang terasa nak menyumpah sahaja. Atlast …

KENAPA ANDA WAJIB MENONTON VILLA KRISTAL TERBITAN WETV

KENAPA ANDA WAJIB MENONTON VILLA KRISTAL TERBITAN WETV | Baru-baru ni Cikza ada menonton beberapa trailer drama kalau tak silap Villa Kristal, bakal ditayangkan di WeTV. Cerita ni mengisahkan tentang isu kekasih gelap vip atau kelas atasan. Rupanya baru tahu, drama ni arahan Kabir Bhatia dan Jason Chong, serius kalau Kabir Bhatia yang buat drama, …

Year End Sales di PG Mall Cuma Di Hujung Jari Sahaja 

Year End Sales di PG Mall Cuma Di Hujung Jari Sahaja ︱Tak lama lagi nak masuk bulan terakhir untuk tahun 2020. Rasanya pasti banyak kenangan pahit manis yang banyak kita ciptakan. Semestinya bila tiba hujung tahun ni, pasti ada sesuatu yang memang kita ternanti-nantikan sampai sanggup buat reminder dekat telefon.  Jualan Hujung Tahun atau Year End Sales, …

Part 1 : Akhirnya Dapat Kuarters Kerajaan Jalan Cochrane, Kuala Lumpur

Part 1 : Akhirnya Dapat Kuarters Jalan Cochrane, Kuala Lumpur | Selamat petang semua, eh! harini Cikza nak berkongsi berita gembira, Baru-baru ini, korang ingat lagi tak Cikza ada buat rayuan dekat BPH Putrajaya untuk dapatkan kuarters di Jalan Cochrane yang berhampiran dengan pejabat dan radius paling hampir dengan HUKM tempat Cikza temujanji dengan doktor …

11 Resepi Aneka Hidangan Daging Yang Menjadi Pilihan Ramai

11 Resepi Aneka Hidangan Daging Yang Menjadi Pilihan Ramai | Assalammualaikum dan Salam sejahtera. Masuk bulan puasa pasti ramai yang tiada idea nak masak apa. Tapi menu perkongsian Cikza kalini adalah sentiasa menjadi pilihan untuk berbuka dan juga bukan pada bulan puasa. Resipi yang dikongsi kalini rasanya wajib korang cuba sebab semuanya nampak sedap. 11 …

MATXI Corp Bakal Melebarkan Sayap Ke Malaysia, Korea Dan Amerika

Harini Cikza nak kongsi dengan korang, Teruja hati apabila di jemput buat pertama kali dalam event glamour bak karpet merah gitu. Bukan apa teruja dapat tengok mereka yang dari negara jiran datang ke Malaysia. Terasa bangga tau. Macam-macam ragam manusia Cikza tengok. Tapi apa yang menarik minat rupanya dah 2 Tahun Matxicorp ni dah bertapak …

DAPATKAN KULIT SEGAR DAN BERSIH DENGAN BEAUTEA BY SAFI

Ramai yang mengeluh, kulit cepat kusam. Ramai wanita bekerjaya yang kurang titik beratkan kecantikkan luaran dalaman. Bahkan ada yang setakat menggunakan sabun pencuci muka sahaja tanpa menggunakan produk2 yang sesuai dengan mereka. Untuk harini aku nak berkongsi, cara nak dapatkan kulit segar untuk kulit mulus dan gebu. Baru-baru ni, aku terjah Watson’s kebetulan pencuci muka …

PANDUAN LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN DENGAN MUDAH

Ramai yang mengeluh, setiap kali hadir temuduga pasti berakhir dengan kegagalan, begitu juga aku, pernah hadir bermacam-macam temuduga untuk dapatkan kerja yang boleh menjamin masa hadapan.  Tapi ramai yang kurang mengambil berat tentang perihal temuduga. Bagi aku temuduga ni adalah peringkat pertama untuk ke level seterusnya. Tapi apa yang perlu korang ada dalam diri untuk …

Tak Puas Hati Dengan Hatten Hotel Melaka, Bandar Hilir

Dah puas pekena Asam Pedas, terus blur terfikir nak tidur mana pun tak tahu. Waktu dah hampir penghujung malam. 4 kali pusing tawaf dekat Dataran Pahlawan tu. Sambil tangan capai tengok Agoda. Cari punya Cari dapatlah Hotel Hatten Melaka, berhampiran Dataran Pahlawan. Nampak gah woo! Aku macam biasa teruja sakan, maklumlah claim hadiah Anniversary tempohari …

Lirik Lagu Satukan Rasa Khai Bahar Dan Siti Nordiana

Bikin gempak betul, penangan Khai Bahar dan Siti Nordiana ni. Netizen kalau boleh nak satukan sampai jinjang pelamin, mana taknya padan benor, aku tengok dorang berdua ni. Lagi pulak, dua-dua masih lagi single. Tapi firasat aku mengatakan, samada lagu ni marketing atau luahan. Kebiasaan pasangan bercinta ni suka buat luahan menerusi lagu. Kalau betul, cuma …