Resipi Nasi Lemak Sambal Sotong Kering Sedap Dan Padu

Published on :

Sebut sahaja nasi lemak, mesti teringat sambal. Tapi kebanykkan sambal dah lali dengan perut. Cuma baru-baru ni, si suami teringin nak jamah nasi lemak dengan sambal sotong kering. Maka Puan Isteri ni gigih lah panjat pasaraya semata-mata nak dapatkan dan penuhi keiinginan suami. Tapi ramai yang kata, leceh kalau nak […]

Diari TTC 01/2019 : Permulaan Makan Clomid Untuk Rancang Kehamilan

Published on :

Alhamdulillah, Cikza dan suami tidak pernah berputus asa, untuk merancang punya zuriat seterusnya. Terkadang jauh di sudut hati, selalu bertanya dalam diri, kenapa lah orang yang tak nak zuriat buang merata-rata. Bagi lah dekat kita yang kepingin ada zuriat sendiri. Sedang Cikza menulis ni, sebenarnya baru sahaja selesai “trigger shot” […]

Skin Routine : Review Althea Petal Velvet Sunaway SPF50++

Published on :

Sebulan lepas, Cikza terima parcel dari Althe Korea tu. Tapi disebabkan nak review bukan setakat sehari dua, Cikza letakkan masa selama sebulan untuk mencuba ke atas produk tersebut. Eh mesti korang tertanya-tanya kenapa Cikza selalu dapat kotak pink? Bertuah rasanya bila terpilih sebagao barisan Althea Angel yang melayakkan untuk membuat […]

De ART USJ, Selangor Memang Terbaik Sesuai Percutian Santai Bersama Keluarga

Published on :

Baru-baru ni, Cikza menghabiskan cuti Anniversary dalam Malaysia je, bukan jauh oversea pun. Sebelum tu, Cikza nak ucapkan tahniah kepada Tun Mahathir b. Mohamad atas perlantikan sebagai Perdana Menteri Yang Ke-7 berikutan kemenangan berpihak kepada Pakatan Harapan. Yang bagusnya lokasi yang menjadi pilihan ni, semuanya berdekatan dengan pusat beli belah […]

Pengalaman Merancang Kehamilan Menggunakan OPK ( Ovulation Prediction Kit )

Published on :

2 bulan selepas keguguran, alhamdulillah diberi bernafas sehingga harini. Bila teringat anak syurga memang sedih. Tapi mujur suami banyak beri rangsangan dan kata-kata semangat tau. Dengan usia yang menjangkau hampir 32 tahun ni, ( eh! dah 32 ke? ) sememangnya waktu dikatakan sesuai untuk mempunyai zuriat. Tapi itu semua kerja yang […]

Dashing Sport Wangian Lelaki Aktif Sesuai Untuk Suami

Published on :

Dashing dan Lelaki dah sinonim. Apepun anniversary dah dekat, Cikza buntu sebenarnya nak cari hadiah untuk suami. Walau dia tak cerewet tapi kalau boleh nak dia sentiasa angau dengan kita haha! Mujur lah ada penyelamat. Produk Dashing Sport yang dikhaskan untuk lelaki aktif seperti suami cikza tu. Anniversary dah makin […]

Keguguran Buat Aku Jadi Redha Atas Suatu Kehilangan

Published on :

Takziah buat diri aku sendiri, kenapa? Mungkin Allah punya percaturan kehidupan yang lebih baik, namun aku bersyukur kerana, ada permata yang aku gelarkan adik, menanti aku di syurga nanti. Selama ini aku berdiam adalah kerana aku disahkan Early Pregnancy. Tapi aku berterima kasih dan bersyukur pada allah kerana bagi aku […]

ID.AZ DERM Fit Mask Cuma RM 1, Murah Sangat ni, Biar Betul?

Published on :

First time Cikza dengar ID.AZ DERM Fit Mask, berbaloi ke beli? nak tahu atau tidak, sila baca sampai habis. Actually sebenarnya produk ni baru sahaja di launching di semua Watson tau pada bulan Disember 2017, Cikza suka cuba benda baru, maka terjebaklah nak cuba. Berbaloi tau, boleh pakai dengan kawan-kawan […]

Cubalah Menginap Dekat Summit Hotel, Subang USJ

Published on :

Baru-baru ni, secara kebetulan ada Hari Keluarga anjuran bahagian di tempat Cikza bertugas. Tapi jika tahun lepas, program di buat di Agro Semungkis, berbanding tahun ni, di buat di Summit Hotel, Usj Subang. Cuma perkongsian Cikza ni sesuai untuk mereka yang sibuk dan punya masa yang terhad bersama keluarga. Summit […]

LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST

Published on :

Korang tahu tak Lazada Malaysia akan buat Online Revolution Sales bermula pada 11 November sehingga 14 Disember 2017 nanti? Tak tahu? Korang rugi kalau tak tahu. Sebab banyak benda menarik yang akan tiba. Lagi pulak sangat sesuai untu mereka yang kaki nyopping online ni! LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST   Baru-baru ni dapat emel dari […]