Krave Koffee Kopi Brew Setanding Dengan Jenama Terkenal

Published on :

Krave Koffee Kopi Brew Setanding Dengan Jenama Terkenal | Buat penggemar kopi, harini Cikza nak berceloteh sikit. Disebabkan Cikza merupakan penggemar tegar kopi. Tapi kopi yang Cikza cuba ni lain dari yang lain. Siapa suka minum kopi tanpa gula. Tapi rasanya ramai yang tak suka kopi tanpa gula, sebab rasanya […]

 448 total views

Sarapan Pagi Roti Sarang Burung Special RM5.00 Sahaja Di Keramat

Published on :

Sarapan Pagi Roti Sarang Burung Special RM5.00 Sahaja Di Keramat | Selamat Pagi, Salam hujung minggu. Tak kemana ke? Pasti korang yang duduk KL tengah buntu nak sarapan apa pagi ni. Lama tak buat perkongsian pasal kedai sedap di sekitar Kuala Lumpur ni. Port yang Cikza nak kongsi dengan korang […]

 2,071 total views

Asam Pedas Melaka Terbaik Di Ampang, Selangor

Published on :

Asam Pedas Melaka Terbaik Di Ampang, Selangor | Baru-baru ni, selepas tamat Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) masing-masing dah mula bertugas seperti biasa. Ada satu hari tu, suami teringin nak makan asam pedas melaka, sampai tanya perlu ke kita pergi Melaka semata nak makan asam pedas sahaja. Rupanya, selang beberapa […]

 1,527 total views

Sambal Kering Ikan Bilis Rangup Pedas Dan Sedap

Published on :

Sambal Kering Ikan Bilis Rangup Pedas Dan Sedap | Rasanya semua orang suka makan pedas betul tak? Tapi rasanya macam tak semua yang boleh tahan pedas. Macam Cikza, jenis tak tahan pedas. Mudah pedih dekat perut. Tapi bila di tanya suami, sememangnya beliau jenis pemakan dan kalau boleh satu hidangan […]

 1,412 total views,  1 views today

You Must Check These Pizza’s Out If You Are in Kuala Lumpur

Published on :

You Must Check These Pizza’s Out If You Are in Kuala Lumpur | Waktu Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) ni, memang tak perlu keluar ke rumah jika tak penting. Ini adalah arahan daripada Kerajaan supaya kita semua terhindar dari mudarat penyakit Covid-19. Ia samada menjadi mangsa Covid-19 atau menjadi penyebar […]

 658 total views

Rupanya ini 5 Kelebihan Kurma Ajwa Yang Di Kenali Sebagai Kurma Nabi

Published on :

Rupanya ini 5 Kelebihan Kurma Ajwa Yang Di Kenali Sebagai Kurma Nabi | Buah Kurma dah sinonim di Bulan Ramadhan. Asal Masuk je bulan Ramadhan, berpusu-pusu orang mencari buah kurma untuk di jamah ketika berbuka puasa. Tapi pada amalan Cikza sendiri, Buah kurma tidak memfokuskan pada bulan ramadhan, tetapi bulan-bulan […]

 2,473 total views,  13 views today

McDonald’s Perkenalkan Foldover Ikan Rangup Sempena Ramadhan

Published on :

McDonald’s Perkenalkan Foldover Ikan Rangup Sempena Ramadhan | Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, Rasanya bulan ramadhan ikutkan tanggal beberapa hari lagi. Tapi kan, Cikza saja lah scroll Apps-Mc Donald’s kekonon tak mau makan nasi, Rupanya ada menu baru, dan satu menu lama di kekalkan sempena ramadhan ni. Bulan Ramadan ini, McDonald’s […]

 1,481 total views

5 Delicious Fast Food Items To Order In Malaysia

Published on :

5 Delicious Fast Food Items To Order In Malaysia  | Restoran Makanan Segera atau Fast Food memang sangat popular untuk mereka yang berada di bandar besar sebagai contoh di Kuala Lumpur ni. Rata-rata sanggup beratur untuk dapatkan set makanan ringan untuk alas perut. Kadang-kadang mereka yang bekerjaya ni tiada masa […]

 820 total views

Makan Tengahari Murah Di Restoran Gerak 23, Kampung Baru

Published on :

Makan Tengahari Murah Di Restoran Gerak 23, Kampung Baru | Kalau hujung minggu, sedang helok jalan-jalan mesti tak tahu nak makan mana kan? Tapi baru-baru n, Cikza dan suami saja lah ronda-ronda KL. Maklumlah walau duk KL tapi jarang dapat pergi town. Lagi senang memasak di rumah. Saja lalu kampung […]

 1,880 total views

Luckin Kopi Warung Kopitiam Padu Tengah Bandar Kuala Lumpur

Published on :

Siapa pemnat tegar kopi? atau mereka yang suka berkunjung ke warung kopi? Tentu korang terfikir susahnya nak cari warung kopi yang padu dan halal di tengah bandar Kuala Lumpur ni. Dari luar nampak macam santai dan memang style kampung. Bila melangkah masuk confirm terus melekat kat hati, sebab bau kopi […]

 878 total views