MATXI Corp Bakal Melebarkan Sayap Ke Malaysia, Korea Dan Amerika

Published on :

Harini Cikza nak kongsi dengan korang, Teruja hati apabila di jemput buat pertama kali dalam event glamour bak karpet merah gitu. Bukan apa teruja dapat tengok mereka yang dari negara jiran datang ke Malaysia. Terasa bangga tau. Macam-macam ragam manusia Cikza tengok. Tapi apa yang menarik minat rupanya dah 2 […]

PUAS HATI DENGAN SHOKUBUTSU MOCHI HADA

Published on :

Bila sebut pasal mochi, confirm korang teringat mochi dekat Empire Sushi kan! Aku harini nak berkongsi review jujur ikhlas dari hati nurani aku sendiri. Bukan apa, sebab bagus kita kongsi, kalau tak bagus atau kurang bagus, kita jujur terus terang. Takkan nak menipu. Aku nak tanya berapa ramai yang setia […]

Puas Hati Dengan Safi Balqis OxyWhite Hydrating Lotion 2 Dalam 1

Published on :

Hai korang, harini aku cuma nak share je, tentang satu produk keluaran jenama popular Safi, Aku sebenarnya dari zaman sekolah lagi, dah consume produk Safi Balqis ni, sebab sesuai dengan kulit aku. Cuma lately ni, disebabkan perubahan hormon, aku terpaksa beralih kepada produk lain. Cuma bila dapat tau, Safi ada […]

5 (Lima) Azam Tahun Baru 2019 Cikza Yang Penuh Warna Warni

Published on :

Semua orang punya azam setiap datang dan pergi silih berganti setiap tahun, begitu juga Cikza dan keluarga. Jika tahun lepas Cikza punya 5 azam yang tiga daripadanya telah tercapai. Tapi tidak kesampaian. Tapi bagus sebenarnya jika kita mempunyai azam, sebab boleh jadi bersemangat untuk mencapai target yang diperlukan. Adakalanya azam […]

Is Converting Your Property To Short-Term Rental Better Than Long-Term Rental?

Published on :

Imagine you have bought your first investment property in Desa Park City for rental income purpose. Here comes the question to offer long-term or short-term rental options to potential tenants. Recently, sharing economy platforms like Airbnb has becoming popular these days for generating passive income. It allows property owners to […]

5 Sebab Perlu Hidup Sihat Dengan Susu Dutch Lady Pure Farm

Published on :

Siapa suka minum susu? Korang yang suka sangat minum susu ni, ada tak amalkan segelas susu sehari? Arghhhh! berlainan dengan Cikza, sebab kita suka minum susu sepanjang masa. Tak kira lah waktu bila sekalipun. Yang penting kena simpan satu kotak dalam beg. Cikza adalah penggemar tegar susu, wajib pengambilan sekotak […]

Manjakan Diri Hujung Minggu Di Diva Balinesse Spa Murah, Ampang

Published on :

Letihnya Badan Ya Ampun. Baru harini lah dapat tengok blog sendiri selepas bertunang haritu. Letih badan terasa sampai harini, cuma kesempatan nak update tu, baru nak menaip dua tiga patah perkataan terus masuk draf. Letihnya tuhan jerlah yang tahu. Bila dah jadi isteri ni memang penat, dengan letih melayan suami, letih […]

Senangnya Nak Buat Produk Sendiri Dengan Modal Bermula Dari Serendah 90 Sen

Published on :

Ramai yang berangan besar nak jadi seperti Dato’ Aliff Syukri dan Dato’ Vida. Kalau boleh nak ada jenama sendiri, dan nak jadi bos duduk goyang kaki, mustahil kalau korang tak berangan sejauh tu.Nak berjaya seperti mereka, kenalah berkorban sedikit. Barulah jenama korang akan terpampang di dada akhbar, majalah dan yang […]

Jom Kekal Aktif Dan Kekal Lincah Dengan Sekotak Anlene Setiap Hari

Published on :

Bila usia dah semakin ginjak berusia ni, segala spare-part tulang semakin rapuh. bukan apa, semakin hari semakin usia kita meningkat, tulang kita akan semakin rapuh jika kita amalkan gaya hidup tidak sihat. Kalau dulu, kita mampu melompat sana sini, dan aktif bergerak kesana sini. Kini semakin meningkat usia, semakin kita […]

5 Sebab Untuk Rancang Percutian Dengan Traveloka Sale-abration Sempena Matta Fair 2018

Published on :

Matta Fair 2018 kini dah kembali, apa yang ada dalam pemikiran korang? Pasti nak rancang percutian menarik untuk keluarga tersayang. Bukan apa ramai yang duk tunggu-tunggu promosi harga murah giler Matta Fair 2018. Takut ramai yang menggila waktu ni. Jangan menyesal pergi lewat pulak ye. Jom rancang Percutian , Traveloka […]