Resipi Nasi Lemak Sambal Sotong Kering Sedap Dan Padu

Published on :

Sebut sahaja nasi lemak, mesti teringat sambal. Tapi kebanykkan sambal dah lali dengan perut. Cuma baru-baru ni, si suami teringin nak jamah nasi lemak dengan sambal sotong kering. Maka Puan Isteri ni gigih lah panjat pasaraya semata-mata nak dapatkan dan penuhi keiinginan suami. Tapi ramai yang kata, leceh kalau nak […]

Diari TTC 01/2019 : Permulaan Makan Clomid Untuk Rancang Kehamilan

Published on :

Alhamdulillah, Cikza dan suami tidak pernah berputus asa, untuk merancang punya zuriat seterusnya. Terkadang jauh di sudut hati, selalu bertanya dalam diri, kenapa lah orang yang tak nak zuriat buang merata-rata. Bagi lah dekat kita yang kepingin ada zuriat sendiri. Sedang Cikza menulis ni, sebenarnya baru sahaja selesai “trigger shot” […]

10 Sebab Kenapa Join Cuckoo Terbaik Dan Sangat Menyeronokkan

Published on :

Alhamdulillah, diperkenalkan oleh YB Shehan, merupakan sahabat blogger ommi, Pada awal rasa macam tak berapa best sangat. Macam tak yakin pun ada. Tapi YB Shehan dan Team banyak membantu. Walaupun ommi jarang ada sale, namun bila ada sale tu, dia punya syukur tak terkata. Nak-nak sekarang, dengan keadaan yang bakal […]

Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Dengan D’ Folia Dan Sedu Arrow

Published on :

Korang masih ingat lagi tak Cikza pernah alami Pengalaman Mengandung Luar Rahim? Kalau masih ingat, bila di kira-kira dah hampir setahun rupanya. Tapi kalau korang nak tahu, Cikza ni jarang nak consume sebarang jamu sebab penyakit SLE yang Cikza hadapi. Namun dalam diam Cikza cuba amalkan secara diam-diam tanpa pengetahuan […]

Resipi Puding Roti Kukus Berkuah Kastard Sedap Dan Cepat

Published on :

Assalammualaikum Semua! Harini perkongsian kita, tiba-tiba teringat ada puding roti kastard versi kukus mudah dan cepat, Senang cerita campak-campak sahaja. Lagi pulak, resipi ni sesuai dihidangkan buat tetamu yang datang menjamah. Cikza punya style mudah je, barang tak berapa nak cukup pun boleh je buat hahah! Jom baca sampai habis […]

5 (Lima) Azam Tahun Baru 2019 Cikza Yang Penuh Warna Warni

Published on :

Semua orang punya azam setiap datang dan pergi silih berganti setiap tahun, begitu juga Cikza dan keluarga. Jika tahun lepas Cikza punya 5 azam yang tiga daripadanya telah tercapai. Tapi tidak kesampaian. Tapi bagus sebenarnya jika kita mempunyai azam, sebab boleh jadi bersemangat untuk mencapai target yang diperlukan. Adakalanya azam […]

Skin Routine : Review Althea Petal Velvet Sunaway SPF50++

Published on :

Sebulan lepas, Cikza terima parcel dari Althe Korea tu. Tapi disebabkan nak review bukan setakat sehari dua, Cikza letakkan masa selama sebulan untuk mencuba ke atas produk tersebut. Eh mesti korang tertanya-tanya kenapa Cikza selalu dapat kotak pink? Bertuah rasanya bila terpilih sebagao barisan Althea Angel yang melayakkan untuk membuat […]

Is Converting Your Property To Short-Term Rental Better Than Long-Term Rental?

Published on :

Imagine you have bought your first investment property in Desa Park City for rental income purpose. Here comes the question to offer long-term or short-term rental options to potential tenants. Recently, sharing economy platforms like Airbnb has becoming popular these days for generating passive income. It allows property owners to […]

Dua Cara Baiki Saluran Air ( Floor Trap ) Tersumbat Bermodalkan Bawah RM10

Published on :

Baru-baru ni, dah masuk kali kedua, salur air asyik tersumbat je manjang. Bukan apa, sebelum ni pernah jadi, boleh bergaduh dengan jiran yang duduk bawah rumah kita. Satu lagi kita hidup berjiran kenalah berbaik-baik terutama korang yang duduk rupah pangsapuri atau apartment. Jika yang duduk di level bawah sekali tak […]