LANGGAN DISNEY+ HOTSTAR RM54.90 UNTUK 3 BULAN BERBALOI?

LANGGAN DISNEY+ HOTSTAR RM54.90 UNTUK 3 BULAN BERBALOI? |Disney+ Hotstar kini telah pun ditawarkan untuk pengguna tempatan sejak Jun 2021 lagi, ini membolehkan mereka yang sukakan filem untuk melanggan dan menonton rancangan terbitan Disney, Marvel, Pixar dan lain-lain, termasuk terbitan drama-drama tempatan melaluinya. Seperti yang dimaklumkan sebelum ini, Disney+ Hotstar Malaysia menawarkan langganan terbuka buat …

TIPS BELI KENDERAAN IKUT KEMAMPUAN BULANAN

TIPS BELI KENDERAAN IKUT KEMAMPUAN BULANAN | Assalammualaikum dan Salam sejahtera semua, lama lah tak keudara since kita bercerita pasal perihal kasut yang lepas. Baru-baru ni, suami merungut lah pasal dah habis berbelas ribu baiki kenderaan, tapi dimana silapnya jika kita beli kenderaan secondhand yang kita lihat luaran tanpa perlu tahu dalamannya. Cikza pernah cakap …

TERFIKIR NAK REFINANCE RUMAH ? BACA ARTIKEL PENTING INI

TERFIKIR NAK REFINANCE RUMAH ? BACA ARTIKEL PENTING INI | Covid-19 yang melanda seluruh dunia membuatkan ramai dikalangan mereka yang berpendapatan terjejas akibat dari pandemik tersebut. Ini menyebabkan ada diantara mereka yang terjejas teruk dari segi pendapatan bulanan yang menyebabkan di buang kerja, gaji di potong dan sebagainya.  Kebanyakkan mereka terbeban dengan hutang dan komitmen …

TAHUKAH ANDA 10 CABARAN KRITIKAL PERNIAGAAN SEKARANG?

TAHUKAH ANDA 10 CABARAN KRITIKAL PERNIAGAAN SEKARANG? | Tahun 2022 banyak cabaran yang perlu di lalui oleh semua orang termasuk mereka yang berbisnes di luar sana. Kata orang nak berbisnes ni nampak mudah, tapi kena dengan corak permainannya ianya akan jadi lebih mudah. Jika tiada hala tujunya akan terus jatuh dan jatuh. Disebabkan pandemik Covid, …

605,000 Usahawan Bangkit Dari Pandemik Kejayaan RichWorks 2021

605,000 Usahawan Bangkit Dari Pandemik Kejayaan RichWorks 2021 | Cikza sebenarnya dari awal lagi suka mengikuti perkembangan RichWorks bukan apa, sebab kagum ada bangsa melayu sanggup berhabis tenaga ingin membantu usahawan yang bermula dari bawah. Kalau kemunculan awalannya penuh kontroversi, kini RichWoks mampu tersenyum bangga kerana telah melahirkan 605,000 usahawan sahaja yang bangkit dari pandemik …

KEMASKINI BANTUAN MUSIM TENGKUJUH (BMT) RISDA 2021

KEMASKINI BANTUAN MUSIM TENGKUJUH (BMT) RISDA 2021 | Assalammualaikum, hebahan ni setiap tahun pasti akan dilakukan khusus buat Pekebun Kecil atau Penoreh getah yang terlibat. RISDA kini dalam giat mengemaskini maklumat serta data peribadi pekebun kecil atau penoreh yang layak menerima Bantuan Musim Tengkujuh (BMT) RISDA bagi tahun 2021 bermula 15 September 2021. Cuma sepanjang …

BANGKIT BISNES KRISIS 3.0 RICHWORKS NAK BANTU USAHAWAN

BANGKIT BISNES KRISIS 3.0 RICHWORKS NAK BANTU USAHAWAN | Betul ke Bangkit Bisnes Krisis 3.0 RichWorks dari Datuk Wira Dr Azizan Osman ni menipu? Baca sampai habis. Benarlah kata pepatah, Jika tak dipecahkan ruyung, bagaimana ingin mendapatkan sagunya. Begitulah perumpamaan bagi mereka Usahawan yang ingin berjaya. Perlu berasa diri jatuh dahulu baru dapat berpijak dari dunia …

BAGAIMANA GAMES ONLINE MAMPU MENGERATKAN IKATAN FAMILI

BAGAIMANA GAMES ONLINE MAMPU MENGERATKAN IKATAN FAMILI | Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Perkongsian harini adalah mengenai Games, siapa yang kaki games boleh lah baca entri ni sampai habis, Ramai yang salah anggap, permainan Games Online ni khusus untuk kanak-kanak sahaja. Jangan terkejut, mereka yang dewasa pun masih bermain Games Online untuk menghilangkan stress kerja dan …

Pengalaman Guna Servis Repair Laptop Murah Mudah Terbaik di Techouz

Pengalaman Guna Servis Repair Laptop Murah Mudah Terbaik di Techouz | Waktu pandemik ni ramai yang mengeluh terutamanya di kalangan pelajar yang mempunyai masalah laptop rosak, loading lambat dan sebagainya. Seperti Cikza sendiri pernah juga tanya beberapa kedai komputer tentang servis dan caj yang di kenakan untuk baiki laptop kesayangan yang menjadi sumber rezeki Cikza.  …

LEGAKAN SAKIT SENDI ATHRITIS DAN LUTUT DENGAN GARCI PRO

LEGAKAN SAKIT SENDI ATHRITIS DAN LUTUT DENGAN GARCI PRO |  Sebenarnya Cikza dah 11 tahun di diagnose SLE ATHRITIS. Dalam masa 11 tahun ni, jatuh duduk bangun. Permulaan penyakit tu, bermula dari semua point – point sendi yang ada. Tapi kalau sendi dah mula sakit, melarat-larat sampai nak solat pun payah. Kena guna kerusi lipat …