Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Dengan D’ Folia Dan Sedu Arrow

Published on :

Korang masih ingat lagi tak Cikza pernah alami Pengalaman Mengandung Luar Rahim? Kalau masih ingat, bila di kira-kira dah hampir setahun rupanya. Tapi kalau korang nak tahu, Cikza ni jarang nak consume sebarang jamu sebab penyakit SLE yang Cikza hadapi. Namun dalam diam Cikza cuba amalkan secara diam-diam tanpa pengetahuan […]

Resipi Puding Roti Kukus Berkuah Kastard Sedap Dan Cepat

Published on :

Assalammualaikum Semua! Harini perkongsian kita, tiba-tiba teringat ada puding roti kastard versi kukus mudah dan cepat, Senang cerita campak-campak sahaja. Lagi pulak, resipi ni sesuai dihidangkan buat tetamu yang datang menjamah. Cikza punya style mudah je, barang tak berapa nak cukup pun boleh je buat hahah! Jom baca sampai habis […]

5 (Lima) Azam Tahun Baru 2019 Cikza Yang Penuh Warna Warni

Published on :

Semua orang punya azam setiap datang dan pergi silih berganti setiap tahun, begitu juga Cikza dan keluarga. Jika tahun lepas Cikza punya 5 azam yang tiga daripadanya telah tercapai. Tapi tidak kesampaian. Tapi bagus sebenarnya jika kita mempunyai azam, sebab boleh jadi bersemangat untuk mencapai target yang diperlukan. Adakalanya azam […]

Skin Routine : Review Althea Petal Velvet Sunaway SPF50++

Published on :

Sebulan lepas, Cikza terima parcel dari Althe Korea tu. Tapi disebabkan nak review bukan setakat sehari dua, Cikza letakkan masa selama sebulan untuk mencuba ke atas produk tersebut. Eh mesti korang tertanya-tanya kenapa Cikza selalu dapat kotak pink? Bertuah rasanya bila terpilih sebagao barisan Althea Angel yang melayakkan untuk membuat […]

Is Converting Your Property To Short-Term Rental Better Than Long-Term Rental?

Published on :

Imagine you have bought your first investment property in Desa Park City for rental income purpose. Here comes the question to offer long-term or short-term rental options to potential tenants. Recently, sharing economy platforms like Airbnb has becoming popular these days for generating passive income. It allows property owners to […]

Dua Cara Baiki Saluran Air ( Floor Trap ) Tersumbat Bermodalkan Bawah RM10

Published on :

Baru-baru ni, dah masuk kali kedua, salur air asyik tersumbat je manjang. Bukan apa, sebelum ni pernah jadi, boleh bergaduh dengan jiran yang duduk bawah rumah kita. Satu lagi kita hidup berjiran kenalah berbaik-baik terutama korang yang duduk rupah pangsapuri atau apartment. Jika yang duduk di level bawah sekali tak […]

5 Review Tentang Operasi X Filem Terbaik 2018 Padu Dan Gempak

Published on :

Haritu suami ajak Cikza layan movie, almaklum belum sempat nak bagitahu ada movie dah release, dia offer sendiri ajak layan filem baru yang baru je Cikza nak bagitahu dia, Filem Operasi X The Movie. Orang dah belanja takkan nak menolak. Tapi Cikza tengok pada Trailer Operasi X The Movie pada awal […]

(Video) Lirik Lagu Dan Ketika Itu | Zulin Aziz

Published on :

Cikza dah dengar lagu ni, but i feel u Zulin Aziz bila orang yang tersayang pergi meninggalkan dengan orang lain. Cuma bermula dari tu, Cikza cuba bangkit, lalui hari-hari sukar beb! Siapa tak sedih 5 tahun kot bercinta tup-tup dapat tangkap pasangan sendiri Curang depan mata. Nak dikatakan Cikza cuma […]

Trailer Filem Operasi X Movie 2018 Memang Gempak Sangat Ke?

Published on :

Psst! ada movie baru bakal release lah 1 November 2018 ni. Tapi kebiasaan sebelum Cikza nak menonton satu cerita tu, wajiblah Cikza tapis dulu kan, sebab nak tahu jalan cerita best ke tak? menarik ke tak? Apa tarikan terbaik dalam cerita ni? semua tu bergantung pada trailer yang dipaparkan. Boleh […]