Uncategorized

Peluang Pekerjaan Semua Sektor

Peluang Pekerjaan Semua Sektor  – Ramai yang tertanya-tanya bagaimana ingin mendapatkan kerja terutama di sektor Kerajaan / Swasta dan Badan Berkanun yang dikatakan terjamin, Semuanya bermula dengan usaha. Kepada yang pencari kerja mereka hanya menggunakan peluang yang ada tanpa mengetahui peluang yang  dicari itu amatlah mudah. Aku dulu bermula dari bawah, pada awalnya, memang payah nak …

Uncategorized

Peluang Jana Pendapatan Bersama Involve Asia

Peluang Jana Pendapatan Bersama Involve Asia – Platform yang di ketengah ini adalah aku rasa terbaik untuk dikongsi bersama, tidak kira sama ada pendatang blogger baru dan lama, semua boleh turut serta. Disini aku berbesar hati ingin berkongsi Ilmu Jana Pendapatan Melalui Blog Bersama Involve Asia.  Mungkin ramai blogger di luar sana masih tidak mengenali …

PERCUTIAN

Short Vacay : Merlin Hotel Port Dickson, Negeri Sembilan

Short Vacay : Merlin Hotel Port Dickson, Negeri Sembilan – Assalammualaikum dan salam sejahtera, rasanya dah nak masuk seminggu lahai tak hapdate sesuatu yang menggembirakan, almaklumlah baru balik dari percutian singkat. semuanya ditaja kan. Bermula dari hari jumaat, memang terlalu excited nak ke Port Dickson, almaklum lama dah tak kesana, rasenya dah lebih dari 6 …

Uncategorized

Lasagna Tak Kedekut Mozzarella Ala Pizza Hut

Lasagna Tak Kedekut Mozzarella Ala Pizza Hut- Salam sejahtera kepada pembaca blog yang setia membaca picisan-picisan aku. Untuk harini disebabkan keadaan aku kurang sihat, kekdahnya aku dapat update mana yang perlu aje, Lasagna memang makanan kegemaran aku, sanggat deeep lah bila tengok keju mozzarella ditarik panjang adeh! akak tak kuat dek!! Seperti yang dijanjikan aku …

Uncategorized

Filem Ola Bola Yang Menyentuh Perasaan Aku Sebagai Rakyat Malaysia

Filem Ola Bola Yang Menyentuh Perasaan Aku Sebagai Rakyat Malaysia – Cerita ni berdasarkan kisah benar, the real pengawalan harimau malaya bersusah payah nak menaikkan team malaysia sampai ke olimpik tapi hampa namun semangat dalam cerita memang tak rugi kalau pergi nonton sekalipun. Terutama ‪#‎teamharimaumalaya‬ should ask ur team to watch this movie. Mengimbau kembali ketika di …

PERCUTIAN

Terbaik Di Tadom Hill, Banting

Terbaik Di Tadom Hill, Banting – Assalammualaikum korang, yang setia menjadi pembaca blog aku ni. Pembuka awal tahun 2016 dengan lafaz bismillah rasenya travel tempat-tempat menarik mengikut bajet memasing. Untuk pembuka tirai tahun 2016 Tadom Hill Resort menjadi pilihan kami beriadah dan melepaskan tekanan kerja. Seperti Biasa janji melayu 9.00 Pagi *sudahnya jam 12.30tgh bertolak …

Uncategorized

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali , Kajang

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali, Kajang – Bila malam menjelma mulalah bakal mencari kudapan pencuci perut, ( atay nak sedapkan hati ) padahal nk menternak lelemaks. Ada satu tempat atau port baik tuk korang yang suka kaki lepak and ngeteh. Sup Power Ali, Jalan Semenyih Kajang, sememangnya sinonim lah dengan orang kajang cam aku ni …

Uncategorized

BR1M Bujang Dah Masuk

BR1M Bujang Dah Masuk – Yahoo! Alhamdulillah syukur sangat, smalam duk semak akaun tetiba duit makin bertambah, Mesti ramai harini yang buat semakan ke LHDN almaklum BR1M 2016 dah masuk. Lagi pulak dapatlah ringan sikit perbelanjaan sebab semua barang dah naik dan makin mahal. Ni yang buat aku makin bertambah kasih sayang terhadap kerajaan barisan …