Trailer Filem Operasi X Movie 2018 Memang Gempak Sangat Ke?

Published on :

Psst! ada movie baru bakal release lah 1 November 2018 ni. Tapi kebiasaan sebelum Cikza nak menonton satu cerita tu, wajiblah Cikza tapis dulu kan, sebab nak tahu jalan cerita best ke tak? menarik ke tak? Apa tarikan terbaik dalam cerita ni? semua tu bergantung pada trailer yang dipaparkan. Boleh […]

5 Sebab Perlu Hidup Sihat Dengan Susu Dutch Lady Pure Farm

Published on :

Siapa suka minum susu? Korang yang suka sangat minum susu ni, ada tak amalkan segelas susu sehari? Arghhhh! berlainan dengan Cikza, sebab kita suka minum susu sepanjang masa. Tak kira lah waktu bila sekalipun. Yang penting kena simpan satu kotak dalam beg. Cikza adalah penggemar tegar susu, wajib pengambilan sekotak […]

Manjakan Diri Hujung Minggu Di Diva Balinesse Spa Murah, Ampang

Published on :

Letihnya Badan Ya Ampun. Baru harini lah dapat tengok blog sendiri selepas bertunang haritu. Letih badan terasa sampai harini, cuma kesempatan nak update tu, baru nak menaip dua tiga patah perkataan terus masuk draf. Letihnya tuhan jerlah yang tahu. Bila dah jadi isteri ni memang penat, dengan letih melayan suami, letih […]

Resipi Bihun Hailam Senang,Mudah,Ringkas Dan Sedap

Published on :

Menjerit kat dapur, lepas suami request nak makan konsep bihun sahaja pada sbelah malam. Sebab nak diet katanya. Tapi serius memang Cikza ni tak berapa yakin nak masak bihun hailam ni. 10 kali google pun pening tak tahu nak pilih yang mana satu. Udahnya, Cikza buat ikut resipi sendiri cam[ak-campak […]

Senangnya Nak Buat Produk Sendiri Dengan Modal Bermula Dari Serendah 90 Sen

Published on :

Ramai yang berangan besar nak jadi seperti Dato’ Aliff Syukri dan Dato’ Vida. Kalau boleh nak ada jenama sendiri, dan nak jadi bos duduk goyang kaki, mustahil kalau korang tak berangan sejauh tu.Nak berjaya seperti mereka, kenalah berkorban sedikit. Barulah jenama korang akan terpampang di dada akhbar, majalah dan yang […]

Jom Kekal Aktif Dan Kekal Lincah Dengan Sekotak Anlene Setiap Hari

Published on :

Bila usia dah semakin ginjak berusia ni, segala spare-part tulang semakin rapuh. bukan apa, semakin hari semakin usia kita meningkat, tulang kita akan semakin rapuh jika kita amalkan gaya hidup tidak sihat. Kalau dulu, kita mampu melompat sana sini, dan aktif bergerak kesana sini. Kini semakin meningkat usia, semakin kita […]

5 Sebab Untuk Rancang Percutian Dengan Traveloka Sale-abration Sempena Matta Fair 2018

Published on :

Matta Fair 2018 kini dah kembali, apa yang ada dalam pemikiran korang? Pasti nak rancang percutian menarik untuk keluarga tersayang. Bukan apa ramai yang duk tunggu-tunggu promosi harga murah giler Matta Fair 2018. Takut ramai yang menggila waktu ni. Jangan menyesal pergi lewat pulak ye. Jom rancang Percutian , Traveloka […]

Tertipu Habis Dengan Produk Imaan Jardin Foundation

Published on :

Semua orang nak cantik, tapi semua nak mudah. memang susah nak cari foundation yang sesuai. Mana ada foundation yang boleh tahan lama sampai malam Dipasaran pun belom tentu ada yang bersesuaian dengan kulit muka Cikza. Lagi pulak kita nie ratu selfie, memang kalau boleh taknak nampaklah cela hitam kat muka […]

Pekena ASAP STEAMBOAT AND GRILL Murah Dan Berbaloi, Di Bangi

Published on :

Duk tengok blog Ben Ashaari bercerita pasal steamboat dan grill memang hati dah lama teringin nak pergi makan steamboat. Cuma tak kesempatan atas kekangan kerja. Ada satu part yang buat Cikza tertarik dengan Entry Steamboat And Grill Ben Ashaari ni, hinggaka boleh pujuk rayu encik asben untuk turut serta. Tertarik […]

Kita Janji Kawan Dan Bersahabat Sampai Bila-Bila Selamanya

Published on :

Acapkali, terlihat sahabat pergi dan datang, tapi jauh disudut hati, ingin sangat diperkatakan “Kita kawan sampai bila-bila” Tapi betulke sampai bila-bila? Bukan apa, dulu kita berjanji akan susah senang bersama tapi selepas dapat kawan baru, semuanya bertukar lain ceritanya. benar kata orang, patah tumbuh hilang berganti, tapi pengganti yang baru […]