Puas Hati Dengan Safi Balqis OxyWhite Hydrating Lotion 2 Dalam 1

Published on :

Hai korang, harini aku cuma nak share je, tentang satu produk keluaran jenama popular Safi, Aku sebenarnya dari zaman sekolah lagi, dah consume produk Safi Balqis ni, sebab sesuai dengan kulit aku. Cuma lately ni, disebabkan perubahan hormon, aku terpaksa beralih kepada produk lain. Cuma bila dapat tau, Safi ada […]

Asam Pedas Sedap Dan Padu Di Pasar Borong Melaka

Published on :

Husband aku ler, tiba-tiba mengidam nak sangat pekena Asam Pedas. Tapi ramai yang suggest semua tempat yang aku dah pernah pergi, rasanya suam-suam kuku lah. Tapi dok cakap kat husband yang aku teringin nak makan Asam Pedas dekat Pasar Borong, Cheng Melaka. Kalau sedap, memang pack gila lah. Nak cari […]

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA BULAN RAMADHAN 2019 BAGI KUALA LUMPUR

Published on :

Puasa Ramadan 1440H/2019 telah ditetapkan bermula 06 Mei 2018 (Isnin) bagi seluruh Malaysia. Pengumuman mengenai tarikh mula puasa telah pun dimaklumkan menerusi kaca tv oleh penyimpan mohor besar Raja-Raja, baru-baru ini. Untuk itu, cikza nak kongsikan jadual imsak dan jadual berbuka puasa untuk seluruh Malaysia, khususnya bagi Wilayah Persekutuan Kuala […]

Lirik Lagu Jadikan Aku Yang Halal | Zulin Aziz & Iqa Nasra

Published on :

Lagu yang dinanti-nanti, jika kita dengar bait-bait lirik tersebut, kita dapat terasa sehingga hati, sebab lirik ditulis berdasarkan pengalaman yang pernah dialami beliau. Aku Kagum dengan lagu beliau sebelum ni, memang menusuk sampai hati. Sekali aku dengar lagu baru beliau ni, memang sampai getar hati. Lirik yang sangat ikhlas dan […]

Resipi Nasi Lemak Sambal Sotong Kering Sedap Dan Padu

Published on :

Sebut sahaja nasi lemak, mesti teringat sambal. Tapi kebanykkan sambal dah lali dengan perut. Cuma baru-baru ni, si suami teringin nak jamah nasi lemak dengan sambal sotong kering. Maka Puan Isteri ni gigih lah panjat pasaraya semata-mata nak dapatkan dan penuhi keiinginan suami. Tapi ramai yang kata, leceh kalau nak […]

Diari TTC 01/2019 : Permulaan Makan Clomid Untuk Rancang Kehamilan

Published on :

Alhamdulillah, Cikza dan suami tidak pernah berputus asa, untuk merancang punya zuriat seterusnya. Terkadang jauh di sudut hati, selalu bertanya dalam diri, kenapa lah orang yang tak nak zuriat buang merata-rata. Bagi lah dekat kita yang kepingin ada zuriat sendiri. Sedang Cikza menulis ni, sebenarnya baru sahaja selesai “trigger shot” […]

10 Sebab Kenapa Join Cuckoo Terbaik Dan Sangat Menyeronokkan

Published on :

Alhamdulillah, diperkenalkan oleh YB Shehan, merupakan sahabat blogger ommi, Pada awal rasa macam tak berapa best sangat. Macam tak yakin pun ada. Tapi YB Shehan dan Team banyak membantu. Walaupun ommi jarang ada sale, namun bila ada sale tu, dia punya syukur tak terkata. Nak-nak sekarang, dengan keadaan yang bakal […]

Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Dengan D’ Folia Dan Sedu Arrow

Published on :

Korang masih ingat lagi tak Cikza pernah alami Pengalaman Mengandung Luar Rahim? Kalau masih ingat, bila di kira-kira dah hampir setahun rupanya. Tapi kalau korang nak tahu, Cikza ni jarang nak consume sebarang jamu sebab penyakit SLE yang Cikza hadapi. Namun dalam diam Cikza cuba amalkan secara diam-diam tanpa pengetahuan […]

Resipi Puding Roti Kukus Berkuah Kastard Sedap Dan Cepat

Published on :

Assalammualaikum Semua! Harini perkongsian kita, tiba-tiba teringat ada puding roti kastard versi kukus mudah dan cepat, Senang cerita campak-campak sahaja. Lagi pulak, resipi ni sesuai dihidangkan buat tetamu yang datang menjamah. Cikza punya style mudah je, barang tak berapa nak cukup pun boleh je buat hahah! Jom baca sampai habis […]

5 (Lima) Azam Tahun Baru 2019 Cikza Yang Penuh Warna Warni

Published on :

Semua orang punya azam setiap datang dan pergi silih berganti setiap tahun, begitu juga Cikza dan keluarga. Jika tahun lepas Cikza punya 5 azam yang tiga daripadanya telah tercapai. Tapi tidak kesampaian. Tapi bagus sebenarnya jika kita mempunyai azam, sebab boleh jadi bersemangat untuk mencapai target yang diperlukan. Adakalanya azam […]