Legend Cherating Beach Resort, Ini Betul-Betul Cuti-Cuti Malaysia

Cherating, bila kita menyebutnya pasti terbayangkan pantai yang cantik, dan indah permandangan. Kebanyakkan traveller yang sukakan pantai, bersidai di area pantai Cherating ni. Baru-baru ni, Cikza ke Family Day KBBA9 anjuran Kelab Blogger Ben Ashaari selama 3 hari 2 malam. Rasanya macam dah lama tak jejak kaki disini. Terbayangkan dalam kereta sepanjang jalan dengan En. …

Yeob Bay Hotel Ampang Murah Dan Keselesaan Terbaik

Sukan Sea 2017 bakal menyusul tak lama lagi. Jadinya mesti ada diantara korang yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Kepada mereka yang terlibat secara langsung, pasti tercari-cari hotel bajet yang bersesuaian dengan kemampuan diri. Dan ada juga yang datang untuk membawa keluarga berjalan-jalan sekitar Kual Lumpur. Namun usah khuatir, harini Cikza nak berkongsi satu …

Le Meridian Kuala Lumpur Tawarkan Penginapan Mewah Dengan Harga Paling Rendah

Cuti sekolah pun tak lama lagi dah ni, dah plan ke nak bawa anak-anak berjalan cuti makan angin? Kalau belum, meh baca sampai habis tempat menarik yang bakal Cikza nak kongsikan dengan sayang-sayang semua. Lagi pulak berbaloi kalau bawa anak-anak kesini, 2 in 1 katanya. Teruja dengan Percutian Last Minute Nina Mirza Untuk Anak-anak  dan …

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo Lokasi Terbaik Sempena Cuti Sekolah

KL Tower Mini Zoo Lokasi Terbaik Sempena Cuti Sekolah  Cuti sekolah pun tak lama lagi dah ni, dah plan ke nak bawa anak-anak berjalan cuti makan angin? Kalau belum, meh baca sampai habis tempat menarik yang bakal Cikza nak kongsikan dengan sayang-sayang semua. Lagi pulak berbaloi kalau bawa anak-anak kesini, 2 in 1 katanya. Untuk …

Homestay Terbaik Hanya Di Idaman Villa, Melaka Bandaraya Bersejarah

Homestay Terbaik Idaman Villa, Melaka Bandaraya Bersejarah Bagi mereka berkeluarga besar, ingin mencari homestay yang sangat selesa di Melaka, Cikza nak syorkan korang boleh cuba menginap di Idaman Villa, Melaka. Sangat sesuai dan memang disyorkan, sesuai untuk mereka yang ingin gathering bersama keluarga, atau kenduri yang melibatkan keluarga besar. Luas homestay tersebut memang sangat berbaloi …

Seafood Galore, Retro Cafe Vivatel Kuala Lumpur

Lama dah teringin nak pergi ke Vivatel, Kuala Lumpur. Maklumlah jalan yang dilalui tu hari-hari Cikza tempuh balik kerja. Akhirnya rezeki dapat jugak merasa kat sini, walau bukan untuk datang menginap tapi kaki makan-makan. Letak dalam hati, berdoa moga satu hari pasti nak merasa menginap disini, geram nau , hari-hari duk teleng kiri tengok bangunan Vivatel, Kuala …

Aksi “Hantu Ghostbusters” Berkeliaran Di Sunway Lagoon

Ghostbusters? best ke ? seram tak ? rasanya jawapan ni patut pada mereka yang dah tonton Ghostbuster di pawagam, atau peminat setia Ghostbusters. Nak tahu? sila lah baca sampai habis. Baru-baru ni Cikza dan Geng KBBA9 telah berpeluang nak merasa sendiri keseraman yang ada di Scream Park, Sunway Lagoon. Bila masuk je di kawasan Sunway …

Pengalaman Menginap Di Ambassador Row Hotel Suites By Lanson Place, Ampang Menakutkan

Ambassador Row Hotel By Lanson Place terletak di Ampang. Nama sememangnya sangat gah di mata semua. Terdapat beberapa cawangan di dalam mahupun di luar negara. Hotel 4 bintang yang sangat terkenal. Rasanya pasti korang ada pengalaman menginap di hotel ni. Harini Cikza nak berkongsi pengalaman menginap di situ.

Short Vacay : Merlin Hotel Port Dickson, Negeri Sembilan

Short Vacay : Merlin Hotel Port Dickson, Negeri Sembilan – Assalammualaikum dan salam sejahtera, rasanya dah nak masuk seminggu lahai tak hapdate sesuatu yang menggembirakan, almaklumlah baru balik dari percutian singkat. semuanya ditaja kan. Bermula dari hari jumaat, memang terlalu excited nak ke Port Dickson, almaklum lama dah tak kesana, rasenya dah lebih dari 6 …