Pertama Kali Menggunakan Grab Car

Perkhidmatan Grab Car atau Uber | Rasa-rasa korang yakin atau selamat tak menggunakan perkhidmatan tu? Apa pendapat korang tentang perkhidmatan tersebut, bagus ke? selamat ke? Lain orang lain pendapatnya betul tak, meh Cikza nak kongsi pengalaman sendiri memilih Grabcar sebagai pengganti teksi. Sebenarnya antara Uber dan Grab Car servis sama je. Pertama Kali Menggunakan Grab …

Balik Raya Tapi Tido Hotel, Kurang Ajar Ke ?

Semua orang nak hapy ending bila hari raya nanti, macam Cikza sekeluarga mesti nak happy ending, and abadikan sebagai memori. Tapi Cikza sendiri masih belom berkahwin belom dapat rasa, nak pakaikan baju melayu and sedondon bersama suami tersayang lepat lepuk lepiu lah bagai.  Lagi pulak hari raya klah dapat kita berkumpul dengan semua sepupu sepapat …

Raya Part 2

Rentetan dari raya part 1, meh nak sambung suasana di pagi raya pulak. Memang meriah terutama pagi raya, tak menang tangan, Cikza #teamorangdapur hehehe. yang pasti Cikza punya kenangan raya tahun ni memang super duper meriah. 5 star. Tahun ni tema kami sekeluarga cacamarba sikit, cokelat dan hitam, tapi tengok famili-famili lain memang gigih lagh …

Raya Part 1

Rasanya tak terlambat lagi nak kongsi riang ria raya ketika Cikza di muar. Tahun ni adalah turn Cikza beraya di kampung sebelah bonda Cikza di Bakri, Lagi pulak tahun ni memang tahun berkumpul 12 orang dari 13 orang adik beradik mama. Jadinya dah tentu meriah dan riuh rendah. Cikza guna pendekatan pulang awal untuk mengelakkan …

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Semua orang dah buat ucapan raya, cuma Cikza terlambat sedikit almaklum namapun #teamorangdapur jadinya banyak habiskan masa di dapur sepanjang hari. Penggunaan internet pun limited sahaja, jadinya itulah punca-punca Cikza lambat sedikit buat ucapan hari raya. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin Mungkin ini pertama kali Cikza buat ucapan sempena hari perayaan, khas …

Pray For Medina

Terkejut tatkala subuh hari di Malaysia,rasanya ketika itu umat islam disana sedang menunaikan solat terawih kalau ikut perkiraan dan penolakkan masa,  Cikza mendengar yang bumi madinah kini di bom buat pertama kali, berhampiran masjid nabawi. Subhanallah. 2-3 hari lepas Cikza sempat berkongsi dengan abah yang rindu sangat nak bertamu sekali lagi kesana, kebetulan sahabat-sahabat Cikza …

Ops Selamat 9/2016 :5 Kesalahan Yang Menyumbang Kepada Kemalangan

Setiap kali perayaan boleh dikatakan setiap hari, kita akan mendengar kes-kes kemalangan yang melibatkan kenderaan ringan dan juga kenderaan berat. Tapi agak musykil, ramai golongan pemandu masih tiada kesedarandalam diri untuk berubah, adakah Ops Selamat Sampai Ke Kampung. atau Ops Selamat Sampai Ke ? yang mana satu pilihan korang.

Iftar Bersama YB Menteri Kesihatan Bersama Pengamal Media 2016

Sekalung terima kasih kepada Kementerian Kesihatan Malaysia, atas jemputan dan menghargai Cikza sebagai pengamal media, walaupun sebagai blogger separuh masa. Baru-baru ni Cikza juga menerima kunjungan tersebut dengan hati yang terbuka, dengan tak sihat tapi almaklum kita menumpang, sebab ada yang risau pasal kesihatan kita. Lagi pulak mungkin musim demam waktu tu. Apepun sekali lagi …

Pengalaman Menginap Di Ambassador Row Hotel Suites By Lanson Place, Ampang Menakutkan

Ambassador Row Hotel By Lanson Place terletak di Ampang. Nama sememangnya sangat gah di mata semua. Terdapat beberapa cawangan di dalam mahupun di luar negara. Hotel 4 bintang yang sangat terkenal. Rasanya pasti korang ada pengalaman menginap di hotel ni. Harini Cikza nak berkongsi pengalaman menginap di situ.