Balik Raya Tapi Tido Hotel, Kurang Ajar Ke ?

Published on :

Semua orang nak hapy ending bila hari raya nanti, macam Cikza sekeluarga mesti nak happy ending, and abadikan sebagai memori. Tapi Cikza sendiri masih belom berkahwin belom dapat rasa, nak pakaikan baju melayu and sedondon bersama suami tersayang lepat lepuk lepiu lah bagai.  Lagi pulak hari raya klah dapat kita […]

 1,327 total views

Raya Part 2

Published on :

Rentetan dari raya part 1, meh nak sambung suasana di pagi raya pulak. Memang meriah terutama pagi raya, tak menang tangan, Cikza #teamorangdapur hehehe. yang pasti Cikza punya kenangan raya tahun ni memang super duper meriah. 5 star. Tahun ni tema kami sekeluarga cacamarba sikit, cokelat dan hitam, tapi tengok […]

 1,430 total views

Raya Part 1

Published on :

Rasanya tak terlambat lagi nak kongsi riang ria raya ketika Cikza di muar. Tahun ni adalah turn Cikza beraya di kampung sebelah bonda Cikza di Bakri, Lagi pulak tahun ni memang tahun berkumpul 12 orang dari 13 orang adik beradik mama. Jadinya dah tentu meriah dan riuh rendah. Cikza guna […]

 789 total views,  1 views today

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Published on :

Semua orang dah buat ucapan raya, cuma Cikza terlambat sedikit almaklum namapun #teamorangdapur jadinya banyak habiskan masa di dapur sepanjang hari. Penggunaan internet pun limited sahaja, jadinya itulah punca-punca Cikza lambat sedikit buat ucapan hari raya. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin Mungkin ini pertama kali Cikza buat […]

 1,000 total views

Pray For Medina

Published on :

Terkejut tatkala subuh hari di Malaysia,rasanya ketika itu umat islam disana sedang menunaikan solat terawih kalau ikut perkiraan dan penolakkan masa,  Cikza mendengar yang bumi madinah kini di bom buat pertama kali, berhampiran masjid nabawi. Subhanallah. 2-3 hari lepas Cikza sempat berkongsi dengan abah yang rindu sangat nak bertamu sekali […]

 705 total views

Ops Selamat 9/2016 :5 Kesalahan Yang Menyumbang Kepada Kemalangan

Published on :

Setiap kali perayaan boleh dikatakan setiap hari, kita akan mendengar kes-kes kemalangan yang melibatkan kenderaan ringan dan juga kenderaan berat. Tapi agak musykil, ramai golongan pemandu masih tiada kesedarandalam diri untuk berubah, adakah Ops Selamat Sampai Ke Kampung. atau Ops Selamat Sampai Ke ? yang mana satu pilihan korang.  1,135 total […]

 1,135 total views

Iftar Bersama YB Menteri Kesihatan Bersama Pengamal Media 2016

Published on :

Sekalung terima kasih kepada Kementerian Kesihatan Malaysia, atas jemputan dan menghargai Cikza sebagai pengamal media, walaupun sebagai blogger separuh masa. Baru-baru ni Cikza juga menerima kunjungan tersebut dengan hati yang terbuka, dengan tak sihat tapi almaklum kita menumpang, sebab ada yang risau pasal kesihatan kita. Lagi pulak mungkin musim demam […]

 921 total views

Pengalaman Menginap Di Ambassador Row Hotel Suites By Lanson Place, Ampang Menakutkan

Published on :

Ambassador Row Hotel By Lanson Place terletak di Ampang. Nama sememangnya sangat gah di mata semua. Terdapat beberapa cawangan di dalam mahupun di luar negara. Hotel 4 bintang yang sangat terkenal. Rasanya pasti korang ada pengalaman menginap di hotel ni. Harini Cikza nak berkongsi pengalaman menginap di situ.  1,560 total views

 1,560 total views

Zakat Fitrah : Bolehkah Aku Sebagai Anak Perempuan?

Published on :

Zakat Fitrah 2016| Rasa-rasa pasti ramai yang masih belum menunaikan zakat fitrah. Alhamdulillah tahun adalah tahun ke-3 Cikza menunaikan zakat bagi pihak keluarga, walaupun pada hakikat Cikza masih ragu-ragu untuk melakukannya. Tapi abah Cikza, setiap tahun tak pernah miss nak bayar untuk Cikza sekali walaupun dah bekerja. Tapi rata-rata bila […]

 5,604 total views

Independence Day : Resurgence, Tak Sedap Langsung!

Published on :

Independence Day : Resurgence | Baru baca review tentang filem tersebut di blog Ben Ashaari. Rasanya pendapat dan komen kita macam hampir sama. Di sepanjang jalan MRR2, poster filem tersebut gah habis, dengan gambaran KLCC musnah. Rasa ingin tahu memang tergalak habis. Lagi pulak, cerita katanya berkaitan dunia akan datang. […]

 2,150 total views,  2 views today