McDonald’s Perkenalkan Foldover Ikan Rangup Sempena Ramadhan

Published on :

McDonald’s Perkenalkan Foldover Ikan Rangup Sempena Ramadhan | Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, Rasanya bulan ramadhan ikutkan tanggal beberapa hari lagi. Tapi kan, Cikza saja lah scroll Apps-Mc Donald’s kekonon tak mau makan nasi, Rupanya ada menu baru, dan satu menu lama di kekalkan sempena ramadhan ni. Bulan Ramadan ini, McDonald’s […]

 562 total views,  7 views today

BELI PRODUK SOFEAROSE DAN MENANG DUIT RAYA RM3000

Published on :

Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera, Cikza nak tanya Siapa kata duduk rumah sepanjang Perintah Kawalan Pergerakkan Ni tak boleh buat duit. Kalau korang pandai je confirm berbaloi. Tak payah susah-susah pun hanya perlukan telefon je. Cikza banyak menghabiskan masa scroll Facebook Feed kawan-kawan. Tapi berkenan dengan satu posting Contest yang di […]

 526 total views

Tudung Sukan Tahan Hijab Dari PTT Outdoor Sesuai Untuk Sukan Lasak

Published on :

Sejak masuk tahun 2020 ni, dah bertahun-tahun azam nak kurus tak tercapai. Namun banyak benor alasan menolak untuk melakukan aktiviti lasak. Tapi tahun ni, rasanya bolehlah katakan tidak pada alasan untuk tidak bersukan. Punca pemakaian kurang sesuai tu adalah faktor utama, kadang badan gempal macam Cikza ni, kena cari tema […]

 159 total views

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA BULAN RAMADHAN 2019 BAGI KUALA LUMPUR

Published on :

Puasa Ramadan 1440H/2019 telah ditetapkan bermula 06 Mei 2018 (Isnin) bagi seluruh Malaysia. Pengumuman mengenai tarikh mula puasa telah pun dimaklumkan menerusi kaca tv oleh penyimpan mohor besar Raja-Raja, baru-baru ini. Untuk itu, cikza nak kongsikan jadual imsak dan jadual berbuka puasa untuk seluruh Malaysia, khususnya bagi Wilayah Persekutuan Kuala […]

 124 total views

5 Kad Kahwin Paling Unik Berserta Pakej Murah Carian Popular

Published on :

Kad kahwin wajib di berikan oleh pasangan pengantin kepada tetamu yang di jemput ke majlis perkahwinan mereka. Kadang-kadang pening jugak tengok pelbagai contoh design terkini yang unik dan menarik, cuma kata orang Perkahwinan Adalah Sekali Seumur Hidup, jadinya pasti ada yang meninginkan yang terbaik dalam pemilihan design yang akan menjadi […]

 1,230 total views

RM 37 Untuk Satu Bingkai Cermin Mata, Tapi Berbaloi ke?

Published on :

Harini Cikza nak berkongsi tentang cermin mata baru yang dapat tadi. 2 bulan lepas ada booth tentang waqaf cermin mata bingkai RM37 sepasang siap dengan cermin berpower mengikut kita punya power cermin mata kat Opis Cikza di Ampang. Memang meriah dan boleh dikatakan meletup habis. Almaklumlah murah dan semurahnya lah […]

 7,087 total views,  1 views today

SLE Penyakit Dalam Diam Dan Ibu Yang Melahirkanku

Published on :

Beberapa minggu lepas, Cikza alami sakit di sebelah kanan badan, dan waktu tu, semuanya tergendala dari segi kerja dan event blogger yang dapat jemputan, Gelisah hati tak menentu, bila kenang sakit tak boleh nak tidur kembali semula. Mana taknya! Waktu nak baring, pernafasan dada kena control, sakit tu tuhan je […]

 765 total views,  3 views today

Dato’ Lee Chong Wei, Tetap Wira Di Hati Rakyat Malaysia !

Published on :

Bersungguh – sungguh dan tangkas ! itulah corak permainan Dato’ Lee Chong Wei dalam pertemuan bersama Chen Long semalam. Seluruh rakyat Malaysia berdebar di setiap pelosok yang ada. Menggunakan live streaming, menonton di skrin besar. Ramai rakyat Malaysia mengharapkan emas pertama dari Dato’ Lee Chong Wei. Tiada istilah tewas, langkah […]

 1,043 total views

Pertama Kali Menggunakan Grab Car

Published on :

Perkhidmatan Grab Car atau Uber | Rasa-rasa korang yakin atau selamat tak menggunakan perkhidmatan tu? Apa pendapat korang tentang perkhidmatan tersebut, bagus ke? selamat ke? Lain orang lain pendapatnya betul tak, meh Cikza nak kongsi pengalaman sendiri memilih Grabcar sebagai pengganti teksi. Sebenarnya antara Uber dan Grab Car servis sama […]

 5,460 total views