Jom Berbuka Puasa Di Cheese Banjir Murah Dan Berbaloi

Bulan Ramadan semakin menghampiri, maka banyaklah hotel-hotel dan restoran-restoran sedang giat mempromosikan hidangan bufet ramadhan dengan tawaran harga yang menarik. Salah satu yang menjadi pilihan Cikza adalah Cheese Banjir. Lain dari yang lain tau.

Baca : Lunch Sedap Di Cheese Banjir Memang Padu Dan Terangkat

Termimpi-Mimpi Nak Makan Kat Cheese Banjir

Semalam Cikza, ada menyinggah di Restoran Cheese Banjir, sebab terngiang-ngiang sampai termimpi-mimpi Chicken Chop Cheese  dengan Chicken Grill tau. Rasa ayam tu ranggup tak muak, kena dengan selera Cikza. Risau kalau tak dapat tempat duduk, almaklum selalunya Restoran Cheese Banjir ni Full House.

Buffet Ramadhan Cheese Meletop Menjadi Pilihan 

Kalini berkonsepkan Cheese Meletop, memang berbaloi kena dengan tekak Cikza. Mungkin Cheese adalah farvourite Cikza. Jadi jarang untuk katakan tidak atau menolak hidangan berasaskan keju ( cheese ). Ada pelbagai menu yang diketengahkan semuanya boleh Cikza rambang mata, tak tahu nak pilih yang mana.

Mana tak Cikza rambang mata, tengok hidangan grill je pun dah menyelerakan. Aduhh! bantu Cikza pliss buat pilihan. Memang juicy habis, tengok ayam / daging grill tu. Terasa rempah perap sampai ke tekak, aduhh!!!!

Ini baru hidangan, belum tambahan nasi, mee dan ulam-ulam lagi. Adoii! tengok lauk pun dah terliur belom lagi desert dan yang lain-lain. Tergoda tengok Asam Pedas Daging Tetel tu, memang win! Dengan rasa pedasnya semua dah cukup.

Tudiaa! Dah keluar segala nasi, mee dan spagetthi. Terliur tengok, makin rambang tak tahu nak mula dari mana dah ni. Cikza dah cuba spagetthi memang terangkat sedap, juicy dan banyak cheese. Nama pun konsep Cheese Meletop! harus ketengahkan Cheese tau. Aduhh! lagi tak tidur malam dibuatnya.

Dah puas kan korang cuci mata tengok macam-macam yang ada. Maklumlah lebih 30 jenis hidangan yang disediakan, rugi kalau tak cuba. Meh cuci mata tengok kuih yang kebabomm! serius tak rugi kalau bayar tapi makanlah ikut suka nak makan sampai bila. Tapi ada satu lagi hidangan yang sememangnya lagi kebabom yang belom pernah ada lagi kat Malaysia, Pizza Hut or Dominos pun belom buat lagi tau.

Meatza Pizza Tanpa Doh, 100% Daging Pertama Di Malaysia

Pizza tanpa doh, yang menggunakan 100% daging sebagai pengganti doh, mana ada rangkaian pizza di malaysia yang boleh buat camni. Bila tarik tu, macam rasa makan pizza original. Terlampau banyak Cheese, memang awesome habis! Lepastu daging tu terasa sampai ke anak tekak ni.

Ada lebih 30 jenis hidangan dan yang pastinya Meatza ni antara yang menjadi pilihan utama untuk mereka yang datang kesini. Sebab lain dari yang lain. Bertabahlah korang bila dengan Cikza bukak cerita pasal makan ni. Yang tengah puasa tu, sila tabahkan hati ye.

Memang Berbaloi Dengan Harga RM59/Seorang

Korang disarankan booking awal, sebab selalunya Restoran Cheese Banjir ni Full House, Terlalu Banjir dengan orang yang hantu Cheese ni termasuklah Cikza.

Restoran Cheese Banjir,
lot G10, G, Jalan 1/76 Desa Pandan,
55100 Kuala Lumpur
Landmark sebelah Shell Out
Tempahan : 017-252 0031
Waze : Cheese Banjir
Waktu perniagaan : 10:30am – 10:30pm

Facebook Cheese Banjir | Instagram Cheese Banjir

 

 

 

 

 

 

Lunch Sedap Di Cheese Banjir Memang Padu Dan Terangkat Habis

Restoran Cheese Banjir di Desa Pandan sekali lagi jadi tumpuan Cikza, memang kelainan sangat, sebab kalau terasa nak makan western dah bazir masa nak tunggu malam. Tapi berlainan dengan Kafe yang Cikza terjah kalini. Jangan kata western tapi hidangan lunch pun ado tau! Apa yang menarik kat sini, sila baca sampai habis!

Tujuan utama nak ke situ, dah set dalam mind, cuma nak rasa kesedapan Cheese Banjir yang dah jadi viral social media tau. Berpunca dari Entry Cheese Banjir Ben Ashaari lah ni. Makin gemok jugak Cikza dibuatnya nanti. Diberi peluang untuk mencuba bersama Team KBBA9, Apa yang menariknya disini rupanya dah tak tahu nak pilih yang mana satu, sebab menu hidangan yang disediakan pun semuanya yang Cikza suka. Jadi kita minta Abang Mamu suggestkan yang mana paling sedap.

Konsep Kafe Yang Santai & Tenang

Terletak di Desa Pandan, satu bangunan bersama apartmen dan bersebelahan Restoran Shell Out. Kafe tersebut memang mudah nak cari. Lagi pulak parking pun senang. Melangkah masuk je, korang akan di sambut mesra oleh semua staff yang ada tau, terasa begitu dihargai waktu tu. Konsep kafe yang santai memang santai. sesuai korang yang nak dating atau nak buat tugasan kerja ke.

Kafe ini sentiasa menjaga kehendak pelanggan, dan juga sentiasa mengutamakan pendapat pelanggan, apa yang menariknya disini, setiap makanan yang terhidang mempunyai portion yang besar dan cukup untuk 2 orang sekali makan. Yang bagusnya servis disini, setiap kali habis hidangan kita jamah, staff mereka akan bertanya pendapat dan tentang mutu servis daripada mereka.

Meatball Naga Berapi

Meatball Naga Berapi adalah tarikan utama untuk Bulan November dan Harga satu hidangan mencecah RM250. Berbaloii!!! kenapa Cikza kata berbaloi kerana satu hidangan ni sebenarnya mampu menampung 10 perut yang ada. Jadi rancanglah perkongsian itu lebih afdalll! Tapi bak kata abang mamu, portion ni ada yang 2 orang makan pun bole hadap! adoi, cemana lah gagahnya dorang berdua jenuh nak habiskan setalam besar ni. Apa yang menariknya

Meatball Naga berapi ni, Didatangkan lapisan luar adalah Meatball yang sedap seakan patty burger, manakala inti didalam adalah spagetti bolognaise yang di gaul bersama cheese yang betul-betul padu. Susunan kentang lenyek bersama black pepper dan udang goreng tepung yang padu. Salad yang segar dan kentang goreng pun di tabuh cheese bersama memang padu dan terangkat habis.

Asam Pedas Aquaman 

Asam Pedas Aquaman, Apa yang korang nampak itulah hidangannya. Dihidangkan dalam claypot untuk mengekalkan rasa panas lagi. Dan Asam pedas tersebut dihidangkan bersama kepala ikan tenggiri yang segar. Rasanya memang umphh! tak berapa pedas, cukup syarat semuanya.

Dan yang paling penting kepekatan kuah tersebut memang menyengat. Lagi sedap bila pekena bersama Nasi putih, ulam, sambal belacan dan telor asin. Portion Asam pedas tu sebenarnya boleh di jamah untuk 2 atau 3 orang pun dan sangat berbaloi.

Udang Gorgon Butter 

Cikza memang peminat setia udang, Harga yang Cikza tengok setanding dengan portion hidangan yang diberi. Udang yang segar di goreng bersama resepi rahsia yang sememangnya sedap dan masih kekal lagi keranggupan, dan garing yang ada.

Terdapat sesetengah hidangan berasaskan udang goreng tepung, ada ketikanya kegaringan yang ada tu hilang, berbanding di kafe ni, masih mengekalkan kesedapan dan garing udang tersebut.

Lamb Grill The Hulk

Lamb Grill The Hulk! Juicy nau cheese dalam gambar tu, hakikatnya apa yang korang lihat dalam menu itulah yang korang akan dapat. Lagi pulak Daging Kambing segar yang di peram bersama sos marinated yang lama. Memang padu rasanya. Portion didatangkan bersama spagetti, salad dan Mashed Potato bersama sos Lada Hitam yang betul-betul hot!

Cheese di curah atas Lamb grill tersebut bagi memberi kelainan untuk hidangan ni, jarang kita lihat contoh hidangan sebegini, adapun Lamb atau chicken Chop yang dihidangkan bersama Cheese cheddar yang di letak sekeping atas daging atau ayam tersebut rasanya nampak seakan biasa berbanding disini. Memang tak kedekut Cheese tau.

Makan Sudah! Kenyang Pun Sudah! Tiba Masa Berangkat Pulang Dengan Membawa Perut Yang Sebu! 

Terima kasih Encik Mamu dan partner dengan layanan yang diberikan. Makanan semua sedap dan berbaloi. Lepas ni boleh Cikza datang lagi bawa famili pula. Kami semua dah mencuba beberapa hidangan yang ada, ternyata bukan nak tipu! memang padu dan terangkat habis, Cheese pun tak kedekut memang kaw dan padat lah kan. Itu baru suku hidangan belom hidangan yang lain, rasa-rasa memang dah tentu sedap lah kan. Jadi tak nak cite banyak, korang yang rasa nak terjah bawa famili tengok detail dibawah.

Restoran Cheese Banjir
Alamat : Lot G10, G-Village, Jalan 1/76D, Desa Pandan, 55100 W.P Kuala Lumpur
Waze : Cheese Banjir
Telefon : 017-252 0031
Waktu Operasi : Setiap Hari (10.30 pagi – 10.30 malam)

 

 

 

Shell Out Murah Dan Sedap RM13.50 Di Gombak

Ada orang tu teringin nak makan ShellOut, layankan aje. Destinasi kalini di tentukan sendiri oleh En. Tunang yang sememangnya teringin habis nak makan shellout. Bila sebut ShellOut sah-sah teringat kuah yang dihidang bersama seafood istimewa aduh! Telan liur seketika.

Tapi terfikir kat mana port yang sedap dan murah? Port ShellOut kalini terletak di Batu Caves, Gombak. Nampak kedai tu seakan fokus Patin Tempoyak, tapi rupanya ada menghidangkan ShellOut yang didambakan oleh En.Tunang.

Shellout Murah Sedap Di Patin Tempoyak Temerloh KL

ShellOut yang terletak di Batu Caves, Selangor menghidangkan 1 portion untuk makan 2 orang dengan harga RM 27.00 ( Anggaran RM13.50 satu orang ) Harga termasuk 2 Nasi dan 2 Air Sirap. Kuah pulak ada 2 jenis yang boleh korang pilih seperti Sambal Pedas atau Sweet Pineapple.

Waktu tu Cikza pilih perasa Sambal Spicy, rasa not bad jugaklah. Sebab dah murah lah kan. Cukup untuk makan 2 orang. Kalau nak dating makan santai pun memang bersesuaian tau.

Shellout Spicy Sambal Memang Berbaloi Jimat 

Jangan kata kakaq tak payung, nampak sedap pulak dalam gambar ni, tapi memang jimat dan berbaloi. Anggaran satu orang makan RM13.50 sahaja. Tapi ni memang dah siap Pakey RM27.00. Boleh makan 3 orang tau. Cuma tambah 1 nasi dan 1 air je.

Ada ketam, ada scallop, ada sotong, ada lala, ada kepah, ada udang tak tersebut lagi dah sebab terasa liur lagi. Macam nak terjah lagi je. Kalau nak tahu, Shellout yang sedap terletak pada kuahnya, if kuah tu sedap pedas memang 5 bintang lah kan.

Muka Puas Dapat ShellOut, Yeay! Abi Belanja!

Nampak tak licin weyh abi makan, bila dia makan sampai licin jilat jari, itu petanda positif kedai yang dia bawa tu sedap. Makan tak bunyi tandanya dia menghayati benau makanan kat situ. Korang yang ingin ke sini baca detail sampai habis tau.

Alamat : 

Patin Tempoyak Temerloh 

No 11, Jalan PPS 1, Pusat Perdagangan Selaseh, Batu Caves, Gombak. 

No Telefon :

011-32206999 

Facebook :

Patin Tempoyak Temerloh KL Facebook

Instagram : 

Patin Tempoyak Temerloh KL Instagram 

Seafood Galore, Retro Cafe Vivatel Kuala Lumpur

Lama dah teringin nak pergi ke Vivatel, Kuala Lumpur. Maklumlah jalan yang dilalui tu hari-hari Cikza tempuh balik kerja. Akhirnya rezeki dapat jugak merasa kat sini, walau bukan untuk datang menginap tapi kaki makan-makan. Letak dalam hati, berdoa moga satu hari pasti nak merasa menginap disini, geram nau , hari-hari duk teleng kiri tengok bangunan Vivatel, Kuala Lumpur.

Hanya 15 minit perjalanan dari tempat kerja Cikza di RISDA, Jalan Ampang. Alhamdulillah jalan, masih lancar di MRR2 tau. Seawal 6.15 petang jugaklah Cikza dah terpacak di Vivatel, Kuala Lumpur ni. Parking memang senang dapat, tak perlu cari jauh-jauh, parking hotel dalam satu bangunan, kawalan keselamatan pun 24 jam. Pengawal keselamatan hotel pun, peramah tau.

Vivatel Hotel, Kuala Lumpur 

Pintu Masuk Utama Vivatel, Kuala Lumpur | Sumber Vivatel Kuala Lumpur
Pintu Masuk Utama Vivatel, Kuala Lumpur | Sumber Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur

Kadang tak sangka jugak, Viva Home rupanya ada hotel 4 bintang yang terlalu cantik persekitarannya untuk percutian santai bersama keluarga. Melangkah masuk hotel tu,  ibarat terasa macam puteri raja. Staff yang ada memang peramah. Akses nak ke mall pun bersebelahan je tau. Jalan kaki pun boleh. Dah puas shopping balik bilik, rehat,  terus tido. Sampai waktu makan terus ke Retro Cafe, yang terletak di lobby hotel. Semua dalam satu bangunan. Itu lah kelebihan hotel ni.

Dalam teruja berjalan menikmati persekitaran hotel tu, terjumpa pulak salah sorang team kaki makan yang sampai lagi awal dari Cikza. Tempat yang kami nak tuju, cuma satu. Sebelum orang lain merabakkan makanan yang ada, cecepatlah kami terus ambil gambar-gambar sebab dah tak sabar kat hati ni, nak tahu apa promosi yang ada di Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur, sila baca sampai habis.

Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur 

Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Mini Bar, Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Sofa Empuk, Terasa Mangimbau Kenangan Lama | Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur

Fuh! menyengat bila melangkah masuk ruang cafe yang bertemakan retro, dan memang betul-betul retro bila nampak sofa yang berkonsepkan retro warna warni serta telefon lama menjadi hiasan. Dua ruang makan yang menjadi pilihan. Semakin jauh melangkah semakin berkobar-kobar nak tahu, apa hidangan istimewa yang disediakan untuk pengunjung yang datang ke sini. Tapi hanya di hujung minggu sahaja tau.

Berhujung Minggu Di Seafood Galore, Vivatel Kuala Lumpur 

Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur

Makan Malam berkonsepkan Seafood Galore menarik minat kepada mereka yang gemar makanan laut seperti Cikza. Hati teruji bila melihat ketam, tiram, mussels, slipper lobsters, udang dan macam-macam ada. Bagi mereka yang suka makanan mentah seperti ikan salmon, juga turut disediakan bersama hidangan lain. Sebenarnya banyak lagi hidangan lain, tak tercapai di mata sebab teruja. Nak tahu? silalah terjah.

Tersorok dari sebalik tiang, rupanya ada lagi hidangan lain yang menarik terutama yang menarik minat Cikza adalah “japanese marinated octopus” dengan mangga muda, bukan itu saje tau fokus utama tapi korang yang datang kesini memang wajib cuba “marinated prawn with five spice mayo”. Konsep pun Seafood Galore, jadi makan malam semuanya berkonsepkan makanan laut yang fresh wajib korang cuba. Cikza dah cuba, so giliran korang pulak harus mencuba plus jangan lupa menginap terus kat situ.

Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Seafood Galore , Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lum
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur

Pencuci Mulut Terbaik Turut Disediakan 

Sebagai pencuci mulut, turut disediakan pelbagai jenis puding, pelbagai jenis kek dan yang paling penting pelbagai jenis kuih muih trdisional tau. Selain tu, pencuci mulut dari buah-buahan tempatan tersangatlah aumm. Cuma pilih je, mana yang berkeinginan di tekak. Tapi kalau kesini tak sah jika tiada pencuci mulut paling farvourite, pelbagai jenis aiskrim yang buat korang teruja tau.

Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur

20160902_185156

Pencuci Mulut Kuih Tradisional Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Pencuci Mulut Kuih Tradisional Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur
Retro Cafe, Vivatel Kuala Lumpur

Makan dah selesai, minum dah selesai, ambil gambar opps! pun dah selesai. Pendek kata semuanya dah selesai, sampai sebu perut dibuatnya. Rasa sayang nak tinggalkan hidangan yang ada. Memang nak repeat lagi tau. Tapi harap-harap kalini dapat menginap sini bersama keluarga tersayang. Kita cuba hidangan lain pulak.

Pasti korang tertanya-tanya harga, sebenarnya untuk Promosi Seafood Galore, Vivatel Kuala Lumpur ni, hanya untuk hari JUMAAT dan SABTU sahaja, menawarkan harga RM 88 bagi seorang dewasa, manakala RM 58 bagi mereka yang dikategorikan sebagai warga emas yang berusia 55 tahun dan keatas. Kanak-kanak pula adalah RM 48 untuk bawah 12 tahun.

Bagi mereka yang ingin makan malam disini, turut menawarkan 10 + 1 macam, bayar untuk 10 orang dewasa tapi dapat percuma untuk 1 pax dewasa. Jadi untuk tempahan atau keterangan lanjut, boleh telefon nombor yang tertera.

VIVATEL, Malaysia
85, Jalan Loke Yew, Kuala Lumpur
Untuk Tempahan : +603 9205 8888

Facebook VIVATEL Kuala Lumpur 

Instagram VIVATEL Kuala Lumpur

5 Hidangan Ketam Nipah,Tarikan Utama Di Eastern Crabs, Ampang

Lapar? Perut Cikza memang tak boleh kalau kelaparan lebih dari sejam, kena sentiasa terisi. Maklumlah weekend kebiasaan mana ada kedai yang bukak waktu-waktu lunch, terutama di kawasan yang agak padat dan sesak. Hanya jalan kaki dari pejabat terus sampai ke kedai yang dituju. Nampak buruk rasa belum tahu lagi.

Cikza memang penggemar makanan chinese style, kebetulan ada restoran yang berdekatan dengan pejabat Cikza, khabarnya ramai teman sepejabat terutama berpangkat atas, gemar kunjung ke restoran tersebut. Takkan harga mahal kot? Tapi kalau mahal disebabkan rasa berbaloi, layankan jerlah.

Eastern Crabs Restaurant
Eastern Crabs Restaurant terletak di Plaza Ampang City.

Lokasi Berdekatan Dengan Flaminggo Ampang 

Terletak bersebelahan dengan Hotel Flaminggo, Ampang dan 3 minit dari Ibu Pejabat Risda Ampang, Eastern Crabs terletak di Bangunan Plaza Ampang City. Pada awalnya nampak bangunan seperti tinggalan yang jarang digunakan. Tapi rupanya, disebalik buruknya bangunan tersebut, ada terselit jugak kedai makan yang di katakan sedap. Betul ke sedap?

Eastern Crab Restaurant
Ruang Legar Eastern Crab Restaurant | Sumber Blog https://livelifelah.com

Ruang restoran yang simple nampak kurang memuaskan, walaupun padat dan sempit, tapi masih boleh bertahan dengan adanya penghawa dingin yang superb sejuk. Susun atur meja makan walaupun nampak kemas tapi masih perlu di perbaiki agar nampak luas.

Bila Cikza melangkah masuk je memang terpegun dengan hiasan makanan yang ada, rasa perut dah berkeroncong lebih dah ni. Khabarnya Eastern Crab ni turut menyediakan tukang masak terkenal yang diimport dari Hong Kong. Maklumlah Cikza keenakkan makanan, mesti setanding dengan Chef Wan or Chef Ismail kan! Jom terjah menu.

Penyepit Ala-Ala Playar 

Menu pertama dihidangkan  adalah teh o ais limau sebagai penghilang dahaga, tapi terfikir, restoran punya menakutkan tapi hidang macam kedai mamak je? mustahil! Rupanya, itu sebagai Welcome Drink, bila pelayan dah bersusun pinggan, maka terkejut jugak, kenapa diberinya playar? Nak buat apa playar ni? takkan makan skru ke bolt nat ke.

Alatan Makanan, Tapi Nampak Ada Playar Pulak
Alatan Makanan, Tapi Nampak Ada Playar Pulak

5 Menu Utama Yang Memukau

Hidangan utama disini bertumpu kepada ketam, tapi Cikza tak boleh nak hadap ketam banyak-banyak takut mengaru-garu satu badan, Ketam yang disediakan adalah Ketam Halal Sri Lanka. Saiznya menakutkan semuanya XXL tau. Cikza pun pakai baju size XL. Harga satu hidangan seekor ketam adalah RM65.00 tau. 

Eastern Crabs Restaurant
Singapore Chili Crab | Eastern Crabs Restaurant
Salted Egg York Crab | Eastern Crabs Restaurant
Salted Egg York Crab | Eastern Crabs Restaurant
Sizzling Black Pepper Crab | Eastern Crabs Restaurant
Sizzling Black Pepper Crab | Eastern Crabs Restaurant
Hong Kong Typhoon Shelter Fried Crab
Hong Kong Typhoon Shelter Fried Crab | Eastern Crabs Restaurant
Butter Milk Crab
Butter Milk Crab | Eastern Crabs Restaurant

Menu Terbaik Pembuka Selera

 Tarikan utama restoran ini adalah ketam, tapi ada jugak menu penarik selera yang buat Cikza rasa lapar semula, Ingatkan hidang ketam je depan mata, tapi ada jugak lah hidangan tambahan yang menarik selera tekak Cikza ni tau. Harga bermula dari RM 8.90 dan keatas.

Fried Brocoli With Crab Meat
Fried Brocoli With Crab Meat | Eastern Crabs Restaurant
Kam Heong Fried Prawn
Kam Heong Fried Prawn | Eastern Crabs Restaurant
14114111_323497021326880_1721692259_o
Sauteed Ginger Beef | Eastern Crabs Restaurant
Deep Fried Chicken Wing With Salt Pepper
Deep Fried Chicken Wing With Salt Pepper | Eastern Crab Restaurant
Steam Beancurd
Steam Beancurd | Eastern Crabs Restaurant

Menu Sampingan Yang Boleh Dijadikan Sandaran

Menu sampingan ni, sesuai bagi mereka yang sekadar nak merasa buat sedapkan tekak, tapi not bad jugak bagi Cikza. Lagi pulak nak makan ketam semahal-mahal tu time pertengahan bulan memang keluar dari listing lah, Tapi hidangan lain boleh jugak jadi pilihan. Ada pelbagai pilihan lain yang sedap jugak lah kiranya bagi Cikza. Harga bermula dari RM6.90 keatas

Cantonese Yin Yong
Cantonese Yin Yong | Eastern Crabs Restaurant
Hong Kong Famous Char Kuey Tiaw
Hong Kong Famous Char Kuey Tiaw | Eastern Crabs Restaurant

 

Dried Egg Noodle With Seafood
Dried Egg Noodle With Seafood | Eastern Crab Restaurant
Fresh Manggo Cream With Pamelo
Fresh Manggo Cream With Pamelo | Eastern Crab Restaurant
Fruitti Nutti Desert | Eastern Crabs Restaurant
Frutti Nutti Desert | Eastern Crabs Restaurant

Minuman Penghilang Dahaga 

Rasanya bila dah order makanan, mesti nak air sesedap buat penghilang tercekik di tekak. Walaupun nama pelik-pelik tapi rasanya memang superb dan kalau ikutkan ianya minuman jus kesihatan jugak tau. Biasanya ramai yang order air biasa-biasa, cuba sesekali berubah angin. Bermula dari RM 10.50

Fruit Mocktail
Fruit Mocktail Pelbagai Pilihan | Eastern Crabs Restaurant Sumber https://livelifelah.com

Nampak macam best tau, tapi nama pelik. Ini lah Fruit Mocktail yang bagi Cikza akan ingat sampai bila-bila ada nama Ferari lah, Roth Paradise dan macam-macam nama pelik lagi. Fuh! menyengat habis, nama-nama tu mudah akan diingati.

Segala Maklumat Lanjut Bolehlah Berhubung ke :

Facebook Eastern Crab 

G.02 & G.03, Ground Floor, Plaza Ampang City, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia,

Federal Teritory Malaysia

Untuk Tempahan : 012-9232344 / 03-42666331 ( Manager Ali )


Komen Murni Cik za 

Keseluruhan, walaupun kedai ni tersorok, nampak buruk pada awalnya, namun semuanya terletak pada hidangan yang disediakan. Cikza memang prefer ke sini, terutama bulan ramadahn, memang sangat di syorkan. Sesuai untuk mereka yang minat hidangan chinese style dan inginkan kelainan. Ketam-ketam yang disediakan memang fresh dan halal untuk di makan. Lagi pula Cikza rekomenkan Butter Milk Crab memang sangat terbaik. Insha allah akan ke sana lagi.