Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin 1439H

Published on :

Dikesempatan ini, Cikza nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H buat semua rakan dan kenalan Cikza samada di dunia siber dan luar dunia siber. Walaupun menerusi blog yang biasa-biasa ini. Ingatan Cikza pada semua tidak pernah lupa. 2 Tahun Cikza.com Meniti Nama Di Dunia Blog Alam Maya  Terima kasih kerana […]

39 total views, 6 views today

Resipi Kerabu Maggi Asam Laksa Padu, Pedas Dan Berapi

Published on :

Baru-baru ni Cikza duk stalk IG Sheila Rusly, tapi terliur yang amat dengan rencah dan bahan yang dia gaulkan tu. Sebenarnya hajat hati dah lama nak buat kerabu maggi tapi selalu tak kesampaian sebab tak cukup bahan. Cuma kebetulan, dah mula kerja and Jaya Grocer Ampang pun sebelah pejabat je. […]

117 total views, 7 views today

Cipta Hadiah Anniversary Dengan Idea Tersendiri Untuk Suami Tersayang

Published on :

Anniversary Cikza dengan Suami dah semakin hampir, memang buntu nak cari hadiah kesukaan Syurgadaddy kita tu. Tapi syukur, dia bukan seorang yang cerewet. Tapi sebenarnya, Cikza nak buat surprise dengan design yang Cikza buat sendiri. Kalau hantar kedai confirm cas mahal-mahal, lagi satu design yang kita nak tu tak sama […]

466 total views, 4 views today

Resipi 10 Jenis Menu Berbuka Mudah Dan Senang Tahan Dari Waktu Berbuka Sehingga Waktu Sahur

Published on :

Bulan Ramadhan pasti, ada yang pening nak fikir menu ape yang sesuai untuk berbuka dan bersahur. Ada yang nak lagi mudah, kalau boleh menu tu tahan sehingga sahur. Bila suami kata, suruh masak lauk simple yang kalau boleh tahan hingga sahur. Pening jugak fikir, takkan menu yang sama. Jadi Cikza […]

643 total views, 11 views today

Pengalaman Merancang Kehamilan Menggunakan OPK ( Ovulation Prediction Kit )

Published on :

2 bulan selepas keguguran, alhamdulillah diberi bernafas sehingga harini. Bila teringat anak syurga memang sedih. Tapi mujur suami banyak beri rangsangan dan kata-kata semangat tau. Dengan usia yang menjangkau hampir 32 tahun ni, ( eh! dah 32 ke? ) sememangnya waktu dikatakan sesuai untuk mempunyai zuriat. Tapi itu semua kerja yang […]

774 total views, 12 views today

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Published on :

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018  dah nak mula, korang dah fikir ke nak pakai baju warna ape, tema ape? ehh! puasa dah ganti ke belum tu? Disebabkan raya dah nak dekat, maka dah tentu ramai yang malas nak p shopping time bulan puasa, eh! betul ke? Harini aku […]

571 total views, 6 views today

Kegilaan Puan Isteri Nak Buat Video Mukbang Merapu Idea Suami

Published on :

Memang orang kata, kalau makan maggi tak bagus untuk badan. Tapi nak buat camne! Itulah selera yang boleh masuk dalam tekak teman ni. Waktu pantang, duk tengok beby-toratora buat #mukbang pasal ramen. Walau aku tak dapat telan ramen yang podas tu. Aku gila nak makan Mee Sedap! Baru-baru ni, hati […]

268 total views, no views today

7 Kaedah Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Mengikut Pengalaman Sendiri

Published on :

Bila kita alami keguguran yang lepas, memang perit rasa dihati. Namun itu bukan pematah semangat untuk kita berusaha ke peringkat seterusnya. Tiada rezeki bukan bermaksud tiada untuk selamanya. Tapi kalau kita berusaha insha allah tak mustahil ada. Pengalaman ni aku nak kongsi buat semua. Untuk sekarang selepas dua keguguran termasuk […]

1,589 total views, 5 views today

Dulu Berjodoh Kerana Tayar | Kronos Flat No More, Tyre Sealant & Inflator

Published on :

Tajuk tu memang gah habis kan. Aku bila tengok botol Tyre Sealant ni, teringat kisah waktu aku zaman muda-muda dulu. Semuanya gara-gara tayar tau. Pergi balik kerja setiap hari, mak aku for sure risau kalau tiba-tiba tayar pancit dekat kawasan sunyi. Lepastu takde hero yang menyelamatkan anaknya. Jadi sepanjang aku […]

234 total views, no views today

Pengalaman Kandungan Luar Rahim | Ectopic Pregnancy

Published on :

Jika sebelum ni, aku dikhabarkan mengandung 1-2 minggu, di peringkat awal kehamilan lagi. Hati ibu mana tak gembira, bila dalam rahim ada yang menghuni. Setiap hari aku berdoa supaya anak syurga ni sentiasa dipelihara dan di jaga semasa dalam rahim aku ni. Namun, tuhan menguji bila aku Keguguran yang buat […]

1,627 total views, 25 views today