Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Published on :

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018  dah nak mula, korang dah fikir ke nak pakai baju warna ape, tema ape? ehh! puasa dah ganti ke belum tu? Disebabkan raya dah nak dekat, maka dah tentu ramai yang malas nak p shopping time bulan puasa, eh! betul ke? Harini aku […]

126 total views, 3 views today

Kegilaan Puan Isteri Nak Buat Video Mukbang Merapu Idea Suami

Published on :

Memang orang kata, kalau makan maggi tak bagus untuk badan. Tapi nak buat camne! Itulah selera yang boleh masuk dalam tekak teman ni. Waktu pantang, duk tengok beby-toratora buat #mukbang pasal ramen. Walau aku tak dapat telan ramen yang podas tu. Aku gila nak makan Mee Sedap! Baru-baru ni, hati […]

106 total views, 4 views today

7 Kaedah Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Mengikut Pengalaman Sendiri

Published on :

Bila kita alami keguguran yang lepas, memang perit rasa dihati. Namun itu bukan pematah semangat untuk kita berusaha ke peringkat seterusnya. Tiada rezeki bukan bermaksud tiada untuk selamanya. Tapi kalau kita berusaha insha allah tak mustahil ada. Pengalaman ni aku nak kongsi buat semua. Untuk sekarang selepas dua keguguran termasuk […]

1,371 total views, 1 views today

Dulu Berjodoh Kerana Tayar | Kronos Flat No More, Tyre Sealant & Inflator

Published on :

Tajuk tu memang gah habis kan. Aku bila tengok botol Tyre Sealant ni, teringat kisah waktu aku zaman muda-muda dulu. Semuanya gara-gara tayar tau. Pergi balik kerja setiap hari, mak aku for sure risau kalau tiba-tiba tayar pancit dekat kawasan sunyi. Lepastu takde hero yang menyelamatkan anaknya. Jadi sepanjang aku […]

152 total views, 1 views today

Pengalaman Kandungan Luar Rahim | Ectopic Pregnancy

Published on :

Jika sebelum ni, aku dikhabarkan mengandung 1-2 minggu, di peringkat awal kehamilan lagi. Hati ibu mana tak gembira, bila dalam rahim ada yang menghuni. Setiap hari aku berdoa supaya anak syurga ni sentiasa dipelihara dan di jaga semasa dalam rahim aku ni. Namun, tuhan menguji bila aku Keguguran yang buat […]

610 total views, 3 views today

Resipi Spaghetti Aglio Olio Mudah & Ringkas

Published on :

Cikza memang peminat setia masakan barat, terutama spaghetti ni. Lagi satu hobi Cikza memang suka mengolah resepi. Disebabkan bila hujung minggu kadang malas nak keluar, jadi cubalah puan isteri yang pemalas ni masak Spaghetti Aglio Olio versi Malas. Giler sedap tau! Laki aku pui habis! Resipi Spaghetti Aglio Olio Bahan-Bahan […]

6,770 total views, 218 views today

Keguguran Buat Aku Jadi Redha Atas Suatu Kehilangan

Published on :

Takziah buat diri aku sendiri, kenapa? Mungkin Allah punya percaturan kehidupan yang lebih baik, namun aku bersyukur kerana, ada permata yang aku gelarkan adik, menanti aku di syurga nanti. Selama ini aku berdiam adalah kerana aku disahkan Early Pregnancy. Tapi aku berterima kasih dan bersyukur pada allah kerana bagi aku […]

249 total views, 4 views today

Awal Kehamilan Cuba Guna Minyak Kelapa Dara Ibu Memang Terbaik

Published on :

Minyak Kelapa Dara Ibu, Sesuai sangat ke untuk wanita bujang atau wanita hamil? Dah tentu menjadi persoalan dalam fikiran. Disini meh rapat-rapat, Cikza nak berkongsi petua satu minyak yang sangat-sangat sesuai digunakan untuk semua, terutama ibu mengandung. Lagi pulak kalau kita tengok khasiatnya memang sangat sesuai diamalkan setiap hari. Sedap […]

646 total views, 19 views today

Bila Suami Demam, Tapi Selera Makan Macam Ultraman Taro

Published on :

Bangun je pagi, terus rasa badan asben kakaq, panas pulak! tapi dia berkeras nak pergi kerja. Terus kakaq suruh asben rehat je kat rumah. Bukan apa, dah hujung tahun, bulan ni saja asyik tugas luar tanpa rehat. Sunyi kakaq tau. Tapi semalam menyempat jugaklah kami p melayan Jumanji 2017, waktu tu […]

62 total views, 1 views today

Pengembaraan Luar Biasa Karnival Upin Ipin 2017 Menarik Minat Bapak Budak

Published on :

Karnival Upin Ipin 2017 Menarik Minat Bapak Budak | Baru-baru ni, weekend kami laki bini dari duduk goyang kaki, tiba-tiba suami request nak pergi Karnival Upin-Ipin yang berlangsung di Maeps, Serdang. Terkejut bosar kakakq tau tak! memang luar biasa. Jangan kata budak-budak teruja, bakal bapak budak pun teruja tau. ( Aminn!!)  […]

60 total views, no views today