Tingkatkan Imun Badan Dan Tumbesaran Anak Dengan Diffenz Junior

Tingkatkan Imun Badan Dan Tumbesaran Anak Dengan Diffenz Junior | Fasa kanak-kanak amat penting dan perlu diberi perhatian khusus oleh ibu bapa. Ini kerana apa sahaja yang diserap dan berlaku sekeliling kita akan mempengaruhi kehidupan mereka pada masa akan datang. Dua elemen penting yang perlu di beri perhatian dalam zaman kanak-kanak adalah Tumbesaran dan Perkembangan mereka. 

Maklumlah zaman budak-budak semua itu agak sukar untuk direalisasi dalam kehidupan sebenar terutamanya di zaman moden ini terlalu banyak pendedahan makanan terproses (junkfood), pencemaran yang berleluasa, stress dalam kehidupan, pola hidup kurang aktif serta pelbagai faktor lain yang sememangnya di menggambarkan model kehidupan amalan gaya hidup sihat,

Pencarian Suplement Untuk Yang Tersayang

Seperti Cikza sendiri demi yang tersayang, Cikza amat mementingkan dua elemen tersebut demi tumbesaran mereka. Kerana setiap masa Cikza akan cuba mencari suplement yang bersesuaian. Ini kerana si kecil kesayangan Cikza sekarang memerlukan penjagaan stamina yang tinggi berkiutan aktif bersukan. Cikza sememangnya memerlukan suplemen yang cukup untuk menampung tumbesaran beliau, termasuk sistem imun dalam badan beliau untuk sentiasa kekal aktif dan cergas.

Kini tak perlu risau lagi, Eskayvie Diffenz Junior sememangnya mempunyai apa yang Cikza inginkan dalam satu tablet. Kajian mendapati bahan-bahan yang terkandung dalam Eskayvi Diffenz Junior mampu membantu meningkatkan sistem imun dalam badan, melindungi dari jangkitan penyakit dan meningkatkan fungsi paru-paru, jantung dan hati. Ini sangat-sangat diperlukan untuk tumbesaran khususnya kanak-kanak bawah 12 tahun.

Ramai yang berpendapat, hanya cukup dengan pemakanan seimbang dan semulajadi. Manakala dengan pengambilan suplemen yang lain akan menyebabkan permasalahan sistem perkumuhan melalui air kencing. Namun pendapat tersebut boleh diterima jika negara kita bebas dari pencemaran dan sentiasa mengamalkan pemakanan yang sihat seperti makanan yang diambil segar dan bebas dari pencemaran.

Khasiat Eskayvie DIffenz Junior Yang Membantu Tumbesaran Anak Anda

Eskayvie Diffenz Junior adalah gabungan enam bahan utama iaitu Multivitamin & Mineral, Kolostrum, Cendawan Susu Harimau, Vitamin C, Vitamin D dan buah Camu-camu. Gabungan bahan ini dikatakan membanti, selain ianya mudah didapati dan murah dengan khasiat serta kebaikkan enam bahan yang disebutkan tadi.

Memang sangat disyorkan pada ibu-ibu untuk tumbesaran disamping dapat membantu melindungi si kecil mereka. Rata-rata dilihat enam bahan yang disebutkan sangat membantu melindungi anak mereka. Jom kita lihat apakah khasiat bahan premium yang dikatakan dapat membantu tumbesaran dan melindungi kesihatan si kecil kita.

Cendawan Susu Harimau

Nutrisi yang ada dalam Cendawan Susu Harimau ini sekalin dikenali dan mendapat tempat bagi mereka yang tahu tentang kebaikkan bahan tersebut, kerana ianya mempunyai pelbagai khasiat yang dapat menyembuhkan pelbagai masalah kesihatan berkaitan sistem pernafasan, seperti batuk kronik, asma, resdung, demam dan selsema. Cendawan ini sangat sukar didapati, ianya boleh dijumpai di hutan tebal tertentu terutama Banjaran Titiwangsa dan mempunyai keunikan tersendiri sehingga menyebabkan usaha mencari sangat sukar.

Kebaikkan Cendawan Susu Harimau

 • Mengatasi masalah resdung, alahan dan ekzema. 
 • Melegakan batuk, selesema, radang paru-paru, asma. 
 • Menguatkan paru-paru bagi pesakit paru-paru kronik dan perokok tegar. 
 • Menguatkan sistem imun badan daripada jangkitan kuman dan virus. 
 • Digunakan secara tradisional untuk merawat simptom masalah yang berkaitan sistem pernafasan seperti batuk kronik, alergi sinus dan asma. 

 

Kolostrum Atau Susu Pertama 

Kolostrum atau turut dikenali sebagai cecair emas dikaji dapat meningkatkan sistem imun dan menyokong tumbesaran sihat dikalangan kanak-kanak. Kolostrum adalah susu pertama yang dihasilkan oleh ibu samada manusia atau haiwan yang beberapa hari melahirkan anak. Ia amat kaya dengan antibodi dan mengandungi faktor pelbagai pertumbuhan (Growth Factor).

Kebaikkan Kolostrum :

 • meningkatkan sistem imun badan 
 • melindungi daripada jangkitan yang melibatkan sistem pencernaan 
 • kesan anti-mikrob dan anti-virus 
 • melindungi daripada jangkitan sistem pernafasan dan cirit birit 
 • menyokong perkembangan dan tumbesaran yang sihat 

Buah Camu-Camu

Superfood ini mengandungi antioksidan polyphenols, carotenoids, flavonoids, asid garlic dan acid ellagic yang menguatkan imun dalam badan. Lebih-lebih lagi khusus buat mereka yang mempunyai masalah kesihatan dan mereka yang kuat merokok. Bukan hanya mengandungi Vitamin C superfood ini mengandungi banyak mineral yang mampu menguatkan sistem imun badan seperti zink, magnesium dan manganese.

Kebaikkan Buah Camu-Camu

 • Menguatkan sistem imun 
 • Antioksidan dan anti-radang 
 • Melangsingkan badan dan mengurangkan sel lemak 
 • Menstabilkan tekanan darah tinggi 
 • Merangsang penghasilan kolagen 
 • Mengawal gula darah 

Vitamin C 

Vitamin ini dapat memastikan sistem imun badan bekerja dengan baik, Selain dapat mengelak jangkitan dan mengurangkan kesan virus dalam badan yang telah dijangkiti. Dan sebab itulah pentingnya pengambilan suplemen yang menggalakkan tumbesaran si kecil kesayangan Cikza. Bagi memastikan ianya terkawal, Pengambilan Vitamin C ini perlulah dalam keadaan mencukupi untuk mendapatkan sitem imun yang baik. Vitamin C ini juga membantu dan merangsang pembentukan kolagen, penyembuhan luka dan meningkatkan penyerapan zat besi.

Vitamin D

Vitamin ini sering diwar-warkan untuk membina tulang yang kuat. Paling penting ianya dapat meningkatkan lagi lapisan saluran pernafasan. Ini kerana kanak-kanak mudah terdedah pada pelbagai penyakit sehingga boeh mendapatkan keradangan pada paru-paru yang boleh menyebabkan batuk yang tidak terkawal dan kronik. Walaupun di negara mempunyai sumber yang mencukupi. Hampir 64.7% rakyat Malaysia yang mempunyai kekurangan vitamin ini. Walhal ianya dapat membantu membina tulang, kawal gula dalam darah dan banyak lagi.

Multivitamin Dan Mineral

Multivitamin dan mineral mempunyai nutrisi yang diperlukan. Ia bertindak untuk memenuhi jurang pemakanan. Biasanya masalah kekurangan nutrisi terjadi dikalangan kanak-kanak yang suka memilih makanan. Ini keranan kekurangan pengambilan vitamin ini dapat mempengaruhi kesihatan yang optimum.

Khasiat Multivitamin Dan Mineral 

 • melengkapkan keperluan nutrisi 
 • menyokong penglihatan 
 • merangsang sistem imun badan (immunomodulatory) 
 • melindungi diri daripada jangkitan 
 • membantu menguatkan otot dan sistem saraf kanak-kanak 
 • membantu dalam penghasilan tenaga, dan memelihara kesihatan sistem saraf  

Kalau korang nak tahu, Eskayvie Diffenz Junior mempunyai multivitamin dan mineral seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B7, Vitamin B12 dan Vitamin D3, Kalsium, zat besi, iodin, magnesium, fosforus, dan zink yang sangat penting untuk tumbesaran si kecil anda.

Kepentingan Pengambilan Suplemen Untuk Kanak-Kanak

Dr Syid Ayob Syid Mustafa AlQudri, telah menyatakan pengambilan suplemen dan makanan tambahan ini sangat penting untul membekalkan sumber-sumber nutrisi yang tidak mencukupi dengan lebih mudah dan cepat. Beliau juga percaya pengambilan suplemen ini tidak boleh di pandang remeh oleh ibu-bapa kerana ianya melibatkan tumbesaran si kecil masing-masing. Dan sebab itu Eskayvie DIffenz Junior turut menyediakan pelbagai pilihan yang berpatutan dengan hanya RM60 bagi sebotol dan pembelian 2 botol dengan hanya RM100. Dah cukup jimat dah tu. Apalah sangat duit boleh dicari, kesihatan perlu diutamakan. Cikza sangat mengesyorkan kepada semua para ibu bapa untuk mendapatkan Eskayvie Diffenz Junior untuk si kecil anda.

 

Berminat nak dapatkan Eskayvie Diffenz Junior? Jangan lupa layari laman web dan media sosial di bawah

ESKAYVIE MALAYSIA 

Website | Facebook | Instagram 


Pengenalan tentang Diffenz Junior oleh Dr Syid

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge