Hotel Kuala Lumpur PERCUTIAN

PERCUTIAN KAYANGAN DI THE MAJESTIC HOTEL KUALA LUMPUR

PERCUTIAN KAYANGAN DI THE MAJESTIC HOTEL KUALA LUMPUR | Cuti sekolah rupanya, sampai tak sedar di buatnya. Musim-musim hujan ni, pergerakan pasti terbatas, since PKP haritu setiap langkah pergerakan nak kemana-mana pun susah termasuk nak bercuti. Bagi yang betul-betul nak merancang percutian yang terdekat khusus mereka yang berada di Kuala Lumpur dan sekitarnya, usah risau. Kalau korang nak tahu, di Kuala Lumpur ada pelbagai tempat menarik yang boleh korang bawa famili beriadah di sana.

Sebabnya pelbagai Tempat Menarik Di Sekitar Kuala Lumpur antaranya Publika, Muzium Kesenian Islam, KL Sky Box dan banyak lagi. Tapi salah satunya tarikan terbaik untuk bawa anak-anak berkunjung ke Menara Kuala Lumpu, kerana disitu ada KL Tower Mini Zoo, dan yang pasti akan buat anak-anak teruja dalam mengenal haiwan. Selain itu juga pelbagai tempat makan menarik yang wajib korang cuba di sekitar Kuala Lumpur.

Jalan-Jalan di Kuala Lumpur, sesekali hati teringin nak merasa staycation mewah tapi nak dapatkan harga paling rendah. rasa-rasanya ada tak? Tapi harini Cikza nak berkongsi tentang mengapa bayar lebih untuk dapatkan penginapan mewah ala-ala style honeymoon gitu, tapi masih lagi boleh bawa famili di The Majestic Hotel Kuala Lumpur. Yang bagusnya Hotel ni setaraf 5 bintang  menjanjikan penginapan mewah dan harga jauh lebih rendah. Percaya cepat!!.

Terletak di Jalan Sultan Hishamudin dan menjadi tumpuan ramai pelancong dari dalam dan luar negara. Dengan lokasinya yang amat strategik berhampiran dengan Stesen Keretapi Tanah Melayu yang juga merupakan nadi transit hub utama di bandaraya Kuala Lumpur, korang boleh merancang percutian tanpa perlu memandu jauh berbatu-batu. Sebab kemudahan pengangkutan awam dah tersedia dekat.

Sumber : Group Facebook Hotel Review Malaysia ( Cempaka Sari )

Rasanya korang dah berkobar-kobar tak sabar nak bawa keluarga datang jalan-jalan di Bandaraya Kuala Lumpur. Tak payah nak fikir parking, atau sebagainya. Jangan risau sekarang dah terkenal dengan servis Grabcar, korang cuma perlu akses ke apps untuk pickup point di hotel, lepastu grab akan bawa kemana korang nak pergi dengan harga yang sangat murah. Pengalaman Cikza menaiki grabcar memang indah dan sekarang Cikza tetap menggunakan servis grabcar  jika waktu peak hours, untuk mengelakkan sakit kaki dan jimat perbelanjaan.

PERCUTIAN KAYANGAN DI THE MAJESTIC HOTEL KUALA LUMPUR BETUL-BETUL KAYANGAN 

Melangkah masuk ke sini memang sangat teruja, sebab hotel ini punya reka bentuk kontemporari ala – ala british gitu, lepastu yang nampak lagi menarik penyambut yang akan sambut korang tu berpakaian ala kolonial british. Sure bila korang jejakkan kaki ke hotel ini, pasti terpegun dengan hiasan dalamannya yang moden dan sangat bergaya. Lobi hotel ini menyediakan suatu pengalaman yang berbeza buat mereka yang datang kesini. Jangan lupa selfie banyak-banyak tau. Rugi kalau tak beritahu satu kampung percutian korang nanti.

Sumber : Group Facebook Hotel Review Malaysia ( Cempaka Sari )
Sumber : Group Facebook Hotel Review Malaysia ( Cempaka Sari )

Hotel ini menawarkan dua tower yang terdiri dari 8 pilihan bilik yang mengikut budget korang. Jadi sesuai sangat dan patut sebelum tu korang wajib merancang percutian korang dan yang paling utama jangan lupa tetapkan budget untuk korang dan famili. Jom terjah bilik yang mewah rasanya dan pasti korang teruja sebab Cikza dah mula teruja pun. Bilik-bilik yang disediakan pun sangat sesuai dengan keluasan untuk famili. Dan bagi mereka yang ingin berbulan madu, hotel ini sangat digalakkan untuk menjadi pilihan. Antaranya :

TOWER WING 

Deluxe Room

” With an inspiring view of Kuala Lumpur’s city skyline, the comfortably elegant Deluxe Rooms are perfect for business or pleasure, complete with luxurious furnishings…”

Junior Suite

” The Junior Suites offer a picturesque view of one of Kuala Lumpur’s heritage sites or the gardens. Featuring a combination of contemporary and classic design, delight yourself in a room that offers you a time lost in history..”

Grand Suite

” The immaculately designed Grand Suites look out over the gardens. Luxuriously furnished, these one-bedroom suites with a separate living area offer you the privacy of your personal space while discussions or get-togethers take place in the living room…”

Premiere Suite

” With a stunning view of Kuala Lumpur’s modern city skyline and heritage sites, the expansive Premier Suites come with a separate large living room with dining area, guest powder room and spacious bedroom with a four poster bed. Ideal for business or social gatherings, these rooms are designed to suit the needs of both luxury and convenience…”

MAJESTIC WING

Straits Suites

“The Straits Room exudes the hotel’s elegance and timeless style. Tastefully furnished in art deco style and accented by rich fabrics and materials, each room comes with thoughtful amenities and a beautifully appointed colonial style black and white tiled bathroom..”

Colonial Suites

“Step back in time where colonial charm endures in the present. Discover the pleasure of reliving the past in classic art deco settings complemented with the fine modern furnishings of this spacious suite comprising a separate living room and bedroom..”

Governor Suites

“Indulge in the lap of luxury in our graciously appointed Governor Suite. With one of Kuala Lumpur’s heritage scenic views framed within your room window, these spacious suites with separate living room and bedroom will have you lost in sweet nostalgia…”

Majestic Suites

“The two Majestic Suites offer the ultimate in luxurious indulgence, with over 100 square metres of space. A large open plan living area includes plush sofa seating, a separate dining area and a guest powder room. The décor is distinctly colonial with an art deco twist. These well-appointed one bedroom suites feature a spacious bedroom with walk-in wardrobe. The sumptuous ensuite bathroom has a separate rain shower and claw foot bathtub…”

Kalau bilik dah cantik, persekitaran dan kemudahan pasti menarik. Tertarik Cikza dengan hotel ni pelbagai kemudahan lain juga yang disediakan  antaranya The drawing room, The Cigar Room, Swimming Pool, Gimnasium, Screening Room dan macam-macam room lagi lah. Bukan itu sahaja, tempat ruangan makan pun dah buat Cikza teruja sebab ada bermacam-macam pilihan seperti Colonial Cafe, The Tea Louge, The Orchid Louge dan macam-macam lagi lah.

Teruja kan dapat bercuti dengan anak-anak wife dan keluarga mak ayah. Tak kan nak dok terperap kat rumah macam orang mati kutu. Walaupun percutian last minute tetap meninggalkan kenangan terindah buat mereka. Korang happy family korang lagi happy. Jadi, tunggu apa lagi, buatlah tempahan anda hari ini. Di The Majestic Hotel KL dekat Traveloka adalah jawapannya  untuk dapatkan harga bilik yang terendah. Tak Percaya? Ramai kawan-kawan Cikza yang dah menggunakan servis Traveloka ni, rata-ratanya mereka cukup teruja dengan tempahan yang dibuat. Sebab mudah dan pantas. Jadi apa tunggu lagi, Jom rancang percutian korang dengan family. Dapatkan harga bilik penginapan mewah yang terendah hanya di Traveloka.

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge