DAFTAR AQIQAH SECARA ONLINE DI AQIQAH CENTRE HANYA RM499 | Assalammualaikum dan salam sejahtera, harini Cikza nak berkongsi satu perkongsian yang sangat bermanfaat buat kita semua. Bukan apa, dekat dunia yang nyata selalunya lah ramai yang alpa bab-bab aqiqah ni terutama selepas kelahiran anak pertama dan seterusnya.

“Tiap-tiap anak itu tertebus (terpelihara daripada kemudaratan dan kemungkaran) dengan aqiqahnya, disembelih haiwan untuknya pada hari ketujuh, dicukur kepalanya dan diberi nama”. (Maksud hadis riwayat Ahmad dan Tirmidzi)

Apa yang Cikza faham tentang maksud Aqiqah ini menurut bahasa sebenarnya adalah “rambut yang tumbuh di atas kepala bayi sewaktu lahirnya ke muka bumi ini”. Dan menurut istilah hukum syarak  aqiqah ialah “penyembelihan haiwan tertentu untuk kepentingan anak, di samping mencukur atau memotong rambutnya dan diberi nama untuk anak itu.” Rasanya ramai yang dah tahu serba sedikit tentang aqiqah. Tapi sebelum tu, ada tak dikalangan pembaca blog Cikza ni tengah berkira-kira untuk melaksanakan ibadah Aqiqah atau Qurban ketika ini dengan harga yang sangat murah dan berbaloi hanya melalui ONLINE? Sila baca sampai habis untuk dapatkan harga jauh lebih murah.

Masalah Yang Di Hadapi Untuk Laksanakan Program Aqiqah 

Sepanjang pandemik Covid-19 rasanya ramai yang sangat terkesan dengan pendapatan bulanan. Anak dah setahun dilahirkan tapi masih lagi belum selesai untuk menjalani Aqiqah buatnya. Kebanyakkan tawaran Program Aqiqah jauh lebih mahal dan lari dari perkiraan bajet yang diperlukan. Tapi ada juga beberapa faktor lain permasalahan untuk laksanakan Aqiqah sepanjang Pandemik Covid-19.

Kekangan masa juga menjadi punca utama kerana tiada masa untuk mencari kambing, sembelih dan jamu tetamu.  Paling terkesan adalah, bayi dan ibu tidak dapat pahala 7, 14, 21 hari disebabkan bayi jaundice (kuning) atau mungkin ibu mempunyai komplikasi tersendiri. Tahukah anda di Aqiqah Centre semuanya dijalankan secara ONLINE?

Aqiqah Centre Menjadi Pilihan Ramai Kerana Harga Murah Dan Sangat Berbaloi 

Aqiqah Online dibawah seliaan AqiqahCentre.com telah menjadi pilihan ramai mereka di luar sana, kerana ianya dilaksanakan 100% secara online. Dengan penyediaan pakej harga murah juga ianya sentiasa menjadi pilihan ramai ibu bapa untuk melaksanakan aqiqah online bersama Aqiqah Centre. Jadi jika semuanya di hujung jari, mudahnya nak Daftar Aqiqah Online Anak anda walau di mana anda berada.

Untuk makluman anda, Aqiqah Centre ini juga mempunyai pengalaman dalam menguruskan 21,000 sembelihan aqiqah online sejak tahun 2014 lagi. Nampaknya ianya sangat dipercayai ramai sebab rata-rata yang Cikza tengok testimoni kebanyakkan dari para artis yang dah ambil bahagian di Aqiqah Centre ni. Yang menariknya di Aqiqah Centre turut menyediakan bukti sembelihan melalui video beserta sebutan nama anak kita bagi mereka yang mengambil bahagian program aqiqah bersama beliau.

Bukan itu sahaja, sebagai bukti anda telah turut serta dalam Program Aqiqah tersebut, turut disertakan bersama plak kayu yang tertulis nama anak yang di aqiqahkan. Menarik bukan. Cikza sempat juga tengok dekat Facebook Aqiqah Centre, plak kayu yang disediakan memang sangat cantik dan halus buatannya.

Lakukan 3 Langkah Mudah Dan Semuanya Di Hujung Jari

Tak perlu bersusah-payah nak keluar untuk berjumpa sepanjang pandemik ni, semuanya boleh dilakukan hanya di hujung jari sahaja. Dengan 3 langkah mudah anda boleh daftarkan anak anda di program aqiqah tersebut dengan mudah tanpa perlu nak beratur panjang. Lagi pula semuanya di Mekah. Yang pastinya Ibadah Aqiqah dilaksanakan setiap hari. Bagi setiap pendaftaran baru, sembelihan akan dilaksanakan dalam 1-3 hari dari tarikh pendaftaran. — > DAFTAR PROGRAM AQIQAH CENTRE

 

Maklumat Lanjut Mengenai Aqiqah Centre 

Pasti ramai yang teruja ingin mendapatkan perkhidmatan dari Aqiqah Centre ini. Bukan apa selain semuanya di hujung jari, ia juga menjimatkan masa. Dan yang paling mudah anda hanya perlu mendaftar sahaja dan terus buat bayaran. Yang pasti segala bukti video mengenai Program Aqiqah tersebut akan dihantar terus kepada anda. Kalau tahu ianya semudah ini, maknanya Cikza dah boleh prepare seandainya ditakdirkan dah ada anak nanti. Jadi tak perlu nak ragu lagi, sama-sama jom kita Daftar Aqiqah Online Anak Anda Sekarang Juga. 

AQIQAH CENTRE WEBSITE | AQIQAH CENTRE FACEBOOK | AQIQAH CENTRE INSTAGRAM 

HUBUNGI AQIQAH CENTRE  

 427 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge