6 Aneka Roti Sandwich Untuk Makan Sendiri Atau Boleh Di Buat Niaga | Rasanya ramai yang selalu keliru atau tiada idea nak buat sarapan untuk famili tersayang. Bukan apa sentiasa memikirkan keasyikan menu yang sama sahaja. Namun perkongsian harini bukan setakat untuk makan sendiri, bahkan dapat membantu mereka yang mula nak berniaga secara kecil-kecilan.

Roti sandwich ni, sering menjadi carian google yang paling utama. Kerana pelbagai variasi sandwich yang sentiasa menjadi pilihan. Roti sandwich juga menjadi diet seharian bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Walaupun roti putih, namun ia di jadikan alas perut sekadar untuk kenyangkan diri sahaja.

6 Aneka Roti Sandwich Untuk Makan Sendiri Atau Boleh Di Buat Niaga

Dalam banyak resepi ni, ada salahsatunya boleh dijadikan peluang untuk berniaga, seperti biasa Cikza telah pun himpunkan semua resepi yang ada untuk memudahkan anda semua nanti. Klik sahaja pada resepi untuk mengetahui lebih lanjut.

Resepi 1 – Sandwich Cheese Meleleh 

Sandwich Cheese, resepi yang Bonda olah untuk menepati selera dan citarasa. Asalnya adalah Sandwich biasa tetapi Bonda jadikan ianya resepi isteimewa Bonda sekeluarga. Bosan juga jikalau makan Sandwich yang sama sahaja. Alhamdulillah, Sandwich Cheese ini disukai oleh semua ahli keluarga Bonda

Resepi 2 – Sandwich Egg Mayo Banyak Permintaan 

Musim PKP apa lagi mahu buat… Ambil gambar masakan je lah yang paling banyak. Outdoor mana nak hado kan? Jadi, jomlah tengok ambe nak kongsikan sandwich egg mayo yang senang mudah simple gitchew. Bukan apa sesuai untuk mereka yang mula nak berniaga secara kecilan.

Resepi 3 – Sandwich Pattaya Unik Dan Meleleh

Sandwich Pattaya ni mungkin nampak dari lain yang lain untuk dicuba, sesuai untuk hidangan hujung minggu bersama keluarga, Perkongsian dari blogger Fuzy harini sedikit sebanyak membantu mereka yang inginkan kelainan dalam penyediaan sandwich.

Resepi 4 – Sandwich Sardin Jutawan Niaga 

Kadang², teringin nak makan sandwish buat sendiri ja. Tak susah mana pun nak buatnya..mudah sangat. Sandwish telur paling senang . Nak paling mudah beli yang ready made dalam tin tu. Macam Mommy suka buat sandwish sardin. Perkongsian dari Blogger Iradzahir sedikit sebanyak boleh membantu buat mereka yang buntu mencari idea

Resepi 5 – Sandwich Telor Terlalu Simple 

Dah lama sebenarnya mahu buat ni sandwich telur. Pertama kali buat masa Kem Kepimpinan di Universiti dulu, aku jadi AJK untuk Makanan dan Minuman. Memang penat dah, nak beli barang lagi, kena berjaga dan bangun awal. Lepas tu yang masak 2-3 orang sahaja. Perkongsian dari Blogger Sii Nurul ni rasanya antara yang terlalu simple tapi pulangan lumayan kalau di guna pakai untuk berniaga.

Resepi 6 – Sandwich Wanpaku Untuk Diet 

onde memang suka makan sandwich, selalunya kalau pergi subway Bonde akan pesan set sandwich roti oat, turkey dan sayur semua letak… sos pula akan sweet onion, sedikit mayonis, sos cili, sos bbq dan tousand island,  eh tak boleh jadi ni, kena juga cuba buat sendiri Wanpaku Sandwich,

Semoga perkongsian dari Cikza sangat bermanfaat buat semua. Bukan untuk dimakan bersama keluarga, Dan Cikza faham ramai yang terkesan kehilangan pekerjaan disebabkan Covid19. Sedikit sebanyak mungkin perkongsian harini dapatlah membantu bagi mereka yang bermula-mula nak berniaga.

 1,148 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge