5 Tips Terbaik Untuk Elakkan Terkena Jangkitan COVID-19

Published on :

Tips Elakkan Terkena Jangkitan COVID-19 | Semakin hari, semakin meningkat pesakit yang disahkan positif Covid – 19 atau lebih di kenali sebagai Corona Virus Desease. Tapi segelintir masih ramai yang tidak ambil peduli tentang wabak tersebut. Macam Cikza seorang pesakit SLE yang mempunyai sistem imun yang lemah perlu penjagaan yang […]

384 total views, 11 views today

Kabinet Malaysia Tahun 2020 Barisan Yang Sangat Mantap

Published on :

Kabinet Malaysia Tahun 2020 Barisan Yang Sangat Mantap | Umum yang sudah ketahui, TSMY telah pun mengumumkan barisan kabinet baru yang akan teraju Malaysia bersama beliau. Kelainan yang ada disini adalah hanya 4 Menteri Kanan yang utama akan teraju Mesyuarat jika ketiadaan beliau di dalam Malaysia. Tapi yang menjadi tanda […]

960 total views, 12 views today

Puas Hati Menginap Di Baiti Rizqi Homestay, Kuala Terengganu

Published on :

Puas Hati Menginap Di Baiti Rizqi Homestay, Kuala Terengganu | Kuala Terengganu kalau diingatkan memang satu benda dalam kepala ni, nak makan kepok lekor dan celop-celop tepung. Baru-baru ni, berkesempatanlah Cikza bersama keluarga mentua untuk ke Terengganu. Memang itu hajat mak mentua nak ke Terengganu selepas adik ipar Cikza habis […]

407 total views, 4 views today

Stadium Sultan Ibrahim Mercu Tanda Terbaru Johor Darul Takzim ( JDT )

Published on :

Stadium Sultan Ibrahim Mercu Tanda Terbaru Johor Darul Takzim ( JDT ) |¬†Sebelum terlambat, Cikza nak ucap tahniah sekalilag buat keluarga Diraja Johor. Malam tadi merupakan Majlis Perasmian mercu tanda Johor terbaru, Stadium Sultan Ibrahim. Siapa tak bangga jadi anak johor. Tahniah juga buat warga Johor. Dikhabarkan katanya sebagai stadium […]

286 total views, 8 views today

Jom Ketahui Cara Pembahagian Harta Pusaka Faraid Selepas Mati

Published on :

Jom Ketahui Cara Pembahagian Harta Pusaka Faraid Selepas Mati | Yang dimaksudkan Faraid adalah ketetapan, Tapi selain tu ia juga membawa maksud yang banyak seperti menentukan, memastikan, menghalalkan dan mewajibkan. Tapi menurut istilah syara’ adalah pembahagian harta seorang islam yang telah meninggal dunia dan tidak meninggalkan wasiat sebelum kematiannya. Harus […]

69 total views, 2 views today

Cara Pantas Nak Hentikan Langganan Internet Unifi TM

Published on :

CARA PALING MUDAH HENTIKAN LANGGANAN UNIFI | Baru – baru ni Cikza dapat panggilan dari debt collector lah katanya, ada hutang dengan TM Unifi RM 700++ maybe my mistake lah sebab salah satunya terlupa pulang modem, sibuk sangat lah pindah rumah waktu tu. Beberapa hari lepas, Cikza dapat satu panggilan […]

164 total views, 3 views today

5 Delicious Fast Food Items To Order In Malaysia

Published on :

5 Delicious Fast Food Items To Order In Malaysia¬† | Restoran Makanan Segera atau Fast Food memang sangat popular untuk mereka yang berada di bandar besar sebagai contoh di Kuala Lumpur ni. Rata-rata sanggup beratur untuk dapatkan set makanan ringan untuk alas perut. Kadang-kadang mereka yang bekerjaya ni tiada masa […]

204 total views, 1 views today

Makan Tengahari Murah Di Restoran Gerak 23, Kampung Baru

Published on :

Makan Tengahari Murah Di Restoran Gerak 23, Kampung Baru | Kalau hujung minggu, sedang helok jalan-jalan mesti tak tahu nak makan mana kan? Tapi baru-baru n, Cikza dan suami saja lah ronda-ronda KL. Maklumlah walau duk KL tapi jarang dapat pergi town. Lagi senang memasak di rumah. Saja lalu kampung […]

125 total views, 3 views today

Lovingly Signed One Stop Centre Barangan Keperluan Bayi

Published on :

Lovingly Signed One Stop Centre Barangan Keperluan Bayi | Wah! ada happynya bila dapat berita kelahiran dari kenalan rapat mahupun keluarga. Siapa tak gembira, bila kita dengar bab kelahiran ni masa tu dah fikir macam-macam persiapan atau hadiah yang ingin diberi. Buntu rasanya jika hadiah adalah yang sama seperti di […]

32 total views, 1 views today

Drama Terbaik Tolong Sempurnakan Cerita Mami Di Astro Ria

Published on :

Tolong Sempurnakan Cerita Mami Drama Terbaik |¬† Harini perkongsian aku mengenai drama menarik yang wajib korang tonton. Sebab Cikza rasa best, sebab tu Cikza syorkan pada korang semua untuk menonton drama tersebut. Lagi pulak pelakon yang di ketengahkan memang sangat berbakat. Khabarnya drama dari adaptasi novel ‘Tolong Sempurnakan Cerita Mami’ […]

117 total views, 4 views today