Siapa suka minum susu? Korang yang suka sangat minum susu ni, ada tak amalkan segelas susu sehari? Arghhhh! berlainan dengan Cikza, sebab kita suka minum susu sepanjang masa. Tak kira lah waktu bila sekalipun. Yang penting kena simpan satu kotak dalam beg. Cikza adalah penggemar tegar susu, wajib pengambilan sekotak setiap kali nak sarapan pagi. Tapi tahukah korang, pengambilan susu segelas sebenarnya boleh menyihatkan badan, dan memberi tenaga yang cukup sepanjang seharian berhadapan dengan komputer. Walau macamana lewat sekalipun, pastikan sarapan pagi, wajib diambil dengan segelas susu. Badan sihat, otak cergas.

5 Sebab Kenapa Perlu Mulakan Cara Hidup Sihat Sepanjang Hari Dengan Susu Dutch Lady Pure Farm

#1 – Menguatkan Tulang

Siapa yang selalu, rasa badan kekurangan kalsium wajib minum. Macam Cikza bila terasa yang kaki selalu sangat Cramp, bagi Cikza mungkin kurangnya kalsium dalam badan untuk membina tulang yang sihat

#2 – Menguatkan Gigi

Bukan setakat tulang tapi gigi jugak boleh rapuh. Jadi bukat setakat membantu menguatkan tulang dan membina tulang yang sihat, bahkan juga membina pertumbuhan gigi yang sihat.

#3 – Melancarkan Pencernaan Perut

Susu juga bermanfaat melancarkan buang air besar pada waktu pagi. Dengan kandungan multivitamin dalam susu sangat memberi manfaat bagi sistem pencernaan kerana dapat membantu membersihkan sistem pencernaan dengan pembuangan yang sempurna.

#4 – Mencantikkan Kulit

Rasanya, ramai wanita yang mengetahui, susu memberi manfaat untuk kecantikkan, Bukan setakat mandi lulur susu, bahkan dengan segelas susu dan memberi wajah yang segar dan kelihatan awet muda selalu.

#5 – Mampu Mengurangkan Tekanan.

Mungkin korang  tahu tentang manfaat susu yang lain. Bila korang rasa stress dengan tugasan seharian, cubalah minum segelas susu.  Dengan kandungan tyrosine dalam susu membantu dapat meningkatkan hormon yang boleh membuat korang akan rasa relaks dan tenang.

Dulu Cikza Menghadapi Kekangan Masa Menyediakan Sarapan Pagi, Kini Tidak Lagi, Susu Dutch Lady Pure Farm Banyak Membantu

Umumnya, sebagai isteri bekerjaya, yang juga buat part-time meniaga kecilan sememangnya mempunyai masa yang terhad untuk menyediakan sarapan pagi untuk suami. Dulu memang payah, semenjak mengajar encik suami minum segelas susu ni, kerja jadi mudah bila setiap malam Cikza akan buat Overnight Oat untuk suami, disamping untuk kawan-kawan yang order dengan Cikza.

Mudah tau, penyediaannya disamping memberi nutrisi yang banyak untuk tubuh badan, dengan sarapan begini, jimat masa, dan sangat mudah penyediaannya. Tak perlu nak kalut-kalut nak siapkan makanan berat-berat untuk suami. Semenjak dua menjak ni, dah terjebak minum Overnight Oat ni, sebenarnya dalam masa yang sama membantu mengurangkan kadar kolestrol beliau. Cikza membantu menyambil jugak turut mengamalkan untuk menjaga kesihatan jantung dan mengurangkan kolestrol dalam badan.

Cikza Sahut Cabaran 5 Hari #BreakfastChallenge Oleh Susu Dutch Lady Pure Farm 

Cikza menyahut seruan cabaran 5 hari #BreakfastChallenge oleh susu Dutch Lady Pure Farm ni, sebab umumnya memang Cikza setiap pagi mengamalkan sekotak susu untuk memulakan tugasa seharian. Jom tejah sarapan yang mampu Cikza lakukan dalam masa 5 hari, simple, grab and go je.

Day 1 – Bihun Goreng Dan Segelas Susu Segar Dutch Lady Full Cream Milk 

Day 2 – Cheezy Spicy Chicken Wrap

Day 3 – Segelas Susu Bersama Emping Jagung Durian 

Day 4 – Sekotak Susu Bersama Cornflakes Mini Durian 

Day 5 – Sekotak Dutch Lady Bersama Biskut Oat Cappucino

Jom mulakan hari bersama keluarga dengan segelas susu Dutch Lady PureFarm sewaktu sarapan. Jangan lupa sertai peraduan sarapan pagi  #dutchladybreakfastchallenge menerusi dalam talian dan rebutlah peluang memenangi hadiah menarik yang bernilai lebih daripada RM35,000 dengan hanya melengkapkan sarapan pagi korang bersama susu Dutch Lady PureFarm  bermula pada 8 Oktober sehingga 11 November 2018.
Untuk maklumat lanjut mengenai peraduan ini, sila layari Facebook Dutch Lady Malaysia di www.facebook.com/spread.the.goodness.of.milk atau www.dutchlady.com.my

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *