Ramai yang berangan besar nak jadi seperti Dato’ Aliff Syukri dan Dato’ Vida. Kalau boleh nak ada jenama sendiri, dan nak jadi bos duduk goyang kaki, mustahil kalau korang tak berangan sejauh tu.Nak berjaya seperti mereka, kenalah berkorban sedikit. Barulah jenama korang akan terpampang di dada akhbar, majalah dan yang paling best di billboard jalan raya, tepi highway tu. Tapi korang mesti tertanya-tanya nak mula macam mana.

Bila masuk bab modal yang tinggi, nampak kepada mereka cuma mampu tengok. Tapi korang tau tak? Sebenarnya korang boleh menjadi seperti mereka hanya dengan bermodalkan serendah 90sen sahaja. Murah kan! Bukan senang nak dapatkan tu. Nak berjaya kena lah lalui frasa yang susah dahulu. (Nak keluarkan modal beribu memang payah, tapi ni permulaan serendah RM0.90 janganlah berkira kalau nak berjaya) 

Mosum Art Design Semuanya Disini Murah Dan Berpatutan

Bila dah ada produk dah tentu terfikir bagaimana nak jadikan ianya gah! dan untuk menarik perhatian orang ramai. Walau produk kita sangat terbaik, tapi perfomance kita untuk orang ramai masih lagi di level bawah, rasanya rugi je keluarkan modal sampai beribu-ribu. Cikza pernah alami suatu ketika dahulu. Bukan mudah nak berjaya tau. Semua kena ada asas untuk tarik pelanggan. Lagi pula jangan buat tanpa perancangan. Sebelum nak memulakan satu produk disarankan buat reseach dahulu. Bandingkan mana yang lagi bagus.

 

Cuma harini Cikza nak suggest, cuba search Mosum Art. Sememangnya staff dorang sangat friendly. Walau sesibuk mana pun, dorang akan balas setiap pertanyaan dan bagi idea yang Cikza perlukan. terletak di kepong, apa yang diperlukan semuanya ada disini. Baru tengok design yang ada pun, kita dah rambang mata tau.

Bermula harga Serendah RM0.90 Dan Biarkan Mosum Art Menjalankan Kerjanya, Mudahnya!!

Tapi tak perlu risau, korang hanya keluarkan modal dan biarkan Mosum Art Design menjalankan kerjanya. yess! memang betul pun. serius tak tipu. Bermula harga RM0.90 dapatlah Cikza nak menempah sticker untuk business kecil kita tu . Lepas tu ada dut lebih nak tempah kotak dan platik pembungkus. Yang bestnya kita tak perlu bersusah hanya perlu tunggu dan lihat hasilnya. Dengan gabungan idea korang dengan mereka, memang boleh jadi padu tau. Tak sabarnya nak tunggu hasil kolaborasi sekali lagi.

Mosum Art Adalah 100% Syarikat Bumiputera

Dikendalikan oleh Encik Mohd Supian ( Pian ) yang beroperasi buat kali pertama pada tahun 2004. Dan didaftarkan  secara rasmi pada tahun 2015. Nampak tak syarikat orang melayu kita. Dari susah payah ulang alik China beli produk, baik kita bantu melayu naikkan bisnes melayu. Kalau korang nak tahu, ramai je, anak melayu dah berjaya buat bisnes ni. Pengasas Mosumeart berpengalaman dalam

  • Adobe Photoshop CS5.0
  • Adobe Illustrator CS 5.0
  • Adobe   InDesign CS5.0
  • Macromedia Flash MX
  • After Effect, Adobe Director
  • Dan Lain-Lain Yang Berkaitan.

Selain tu macam-macam anugerah yang beliau peroleh sebab nak berjaya. Siapa kata terus senang dapat kerja. Nak berjaya kena bersusah dahulu. Yang penting usaha or effort nak berjaya tu ada dalam diri. Kadang ada sesetengah orang taknak bersusah, kalau boleh nak terus senang. Tapi berbanding founder Mosumeart pelbagai anugerah yang diperoleh antaranya :-

  • WINNER – Mencipta Logo Majlis Bandaraya Seremban
  • WINNER – Logo Cait UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (UKM)
  • WINNER – Logo Berantai Competition by Petronas, Petrofac, Kencana Petroleum & Sapura Creast.
  • WINNER – Kencana Kita Logo Competition
  • 2nd PLACE – DERMAS – Amanah Raya Berhad
  • 3rd PLACELOGO GAGASAN (GAGASAN PENDDIDIKAN MELAYU MALAYSIA)

Usahawan Lain Pun Dah Cuba khidmat MosumeArt, Kita Bila Lagi?

MosumeArt telah berdaftar secara rasmi dengan SSM tau. Jadi tak perlu ragu-ragu untuk menggunakan khidmat mereka. Haaa! Tya Ariffin  dan Suami pun gunakan khidmat beliau tau untuk produk Mutyara. Rata-rata yang Cikza dapat lihat, komen dan testimoni dari pelanggan beliau sememangnya ramai yang berpuas hati. Kalau tengok balik kita pulak jadi rambang mata, tak tahu nak pilih yang mana satu. Design semua lawa-lawa. Kalau nak Design Kotak Produk pun ada tau!

Dah jelas tak tentang Cara nak buat Produk Sendiri?

Mudahnya kan. Dari Zero kepada Hero, kalau ikut step by step confirm menjadi. Jom kita tengok langkah dari Zero kepada Hero.

Langkah Kejayaan Untuk Membina Empayar Sendiri.

  • Buat kajian atau buat penyelidikan pasaran  untuk mengetahui apa yang produk anda akan ingin lakukan yang akan dapat permintaan di pasaran atau tidak. Menyelidiki produk untuk memudahkan anda bersaing di pasaran.
  • Pensampelan Dan Rekabentuk Produk. Sebaik sahaja selesai survey, dapatkan nasihat tentang, rekabentuk produk, seperti packaging dan sewaktu dengannya.
  • Pembuatan Dan Penghantaran dilakukan setelah semua langkah selesai, maka pembuatan produk akan dimulakan dan dihantar kepada korang atau boleh mengambil sendiri di kilang sebaik produk siap.

Testimoni Dari Mereka Yang Sangat Positif Sangat Boleh Dipercayai

Mesti korang ingat, Cikza cakap ni boleh percaya ke? hello! boleh kot, sebab testimoni dari mereka yang pernah berurusan sangat positif, dan ada yang dah repeat beberapa kali. Kalau dah repeat tu, memang murah dan boleh dipercayai kiranya. Pada Cikza harga tak main peranan, tapi mesranya cara mereka melayani pelanggan dan dapatkan penerangan yang mencukupi.

Untuk promosi, korang boleh gunakan khidmat blogger sebagai permulaan. Jangan lupa PM kita, kalau nak kita promotekan produk korang nanti. Tapi nak berjaya kena berusaha sendiri untuk memasarkan dan memperkenalkan produk korang tu tau. Dari hire beribu-ribu, baik guna kuasa blogger. Tapi kalau dah berkemampuan, mesti nak cepat terus guna viral TV. Jadi kalau korang yang nak mulakan perniagaan, dalam modal yang kecil boleh terjah dorang ni, sebab design sticker, kotak-kotak 3D dengan design meletops! murah pulak tu! semuanya ada disini.

Mosume Art Design 

52100, 20-1, Jalan Metro Perdana Timur 10, Kepong Entreprenurs Park,

52100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

Hubungi ( Klik Pautan Link Dibawah )

No Telefon : 014-523 0284

Instagram Mosum Art Design | Facebook Mosume Art Design | Website Mosume Art Design

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *