Matta Fair 2018 kini dah kembali, apa yang ada dalam pemikiran korang? Pasti nak rancang percutian menarik untuk keluarga tersayang. Bukan apa ramai yang duk tunggu-tunggu promosi harga murah giler Matta Fair 2018. Takut ramai yang menggila waktu ni. Jangan menyesal pergi lewat pulak ye. Jom rancang Percutian , Traveloka Sale-abration dan Matta Fair 2018 Kini Kembali Lagi .

Beberapa bulan lepas. Cikza buat kejutan untuk suami tersayang ke Langkawi untuk sambut Hari Lahir Suami comel kita tau wakk!. Sebelum nak berlepas tu, Cikza mengambil masa selama 6 bulan untuk buat persiapan awal dari segi kiraan kos perjalanan, hotel dan makan minum sepanjang tempoh disana. Tapi disebabkan Traveloka Sale-Abration sempena Matta Fair kini kembali, maka semuanya menjadi mudah. Dah boleh listkan dah kemana destinasi yang nak dituju selepas ni.

5 Sebab Untuk Rancang Percutian Dengan Traveloka Sale-Abration Sempena Matta Fair 2018

 

#1-Tawaran Kupon Diskaun Tambahan Bagi Pembelian Segera

Ruginya siapa nak bagi, tawaran melampau ni, lagi pulak bila pembelian last minute, kita tengok harga mencanak-canak, sampai boleh sakit jantung dibuatnya. Kalau korang merancang buat mana-mana tempahan di dalam masa promosi memang korang akan mendapat tambahan kupon diskaun ke atas tempahan korang tuh. Ruginya siapa terlepas peluang.

#2-Tawaran Kupon Diskaun Di atas Promosi Penerbangan

Tawaran kupon diskaun di atas promosi penerbangan dari syarikat penerbangan yang terlibat. Menarik bukan! Waktu tengah tawaran ni, korang wajib dapatkan dengan segera tau. Tempah sekarang untuk penerbangan bila-bila masa dan mana-mana destinasi. No Booking Fee!! ( Inilah yang ditunggu-tunggu )

#3-Tempoh Tempahan: Dari 4 September hingga 10 September 2018

Sempat lagi nak buat planning tu. Kadang ada yang suka buat planning last minute semuanya menjadi. 6 hari je kot! Duk dalam toilet pun boleh fikir, tengah makan pun boleh fikir. Haa! Setahun sekali je tau.

#4-Tempoh Perjalanan pada bila-bila masa sahaja.

Rancang percutian, lepastu dalam masa 6 hari boleh fikir untuk percutian, atau kalau dah namanya jenis suka last minute buat tempahan pun takpe, sebab promosi ni memang berbaloi sebab tempoh perjalanan adalah bila-bila masa sahaja. Selalunya Cikza dan suami suka fikir last minute deal. Kalau perancangan awal, selalunya bertangguh.

#5-Promosi Diskaun Kupon 8% Atau Sehingga RM40 Untuk Tiket Penerbangan

Boleh gigil tengok tawaran Traveloka ni sebab ada tawaran kupon diskaun tambahan untuk pembelian segera  lagi tau.  Teruja kita dibuatnya, korang tak teruja ke?  Jadi jangan lupa check out Traveloka Sale dan Matta Fair 2018! Ada durian runtuh diskaun kupon 8% atau sehingga RM40 untuk tiket penerbangan. Tertakluk kepada terma dan syarat yang ditetapkan. Siapa nak bagi peluang camni.

 

Tak perlu Rugi Masa Nak Bazir Minyak Kereta, Semuanya Dihujung Jari

Bestnya !! korang dah baca 5 sebab diatas kan, mesti korang terfikir nak bersesak di PWTC kejar-mengejar, tarik rambut bagai kan. Hish! Jangan risau semuanya under-control tau. Korang cuma terjah atas talian je tau. Tak payah nak bazirkan minyak kereta dan bersesak beratur panjang.Cuma perlukan secawan kopi dan biskut, dengan bahagianya korang boleh terjah terus atas talian Traveloka Sale-abration 2018 ni.

Tenang sambil hirup kopi boleh jugak rancang percutian bersama keluarga tersayang. Sambil-sambil bergurau dengan suami atau isteri tersayang mana tahu, dengan automatik dapat hadiah kad debit, jadi boleh guna selagi boleh. Rugi kalau lepaskan peluang depan mata. Tahun ni Cikza buat kejutan dengan menghadiahkan percutian ke Langkawi buat suami. Rasanya tahun depan rasanya dalam negeri sahaja, sebab kemampuan belom capai tahap yang disasarkan.

Berbaloi Kalau Merancang Percutian  Dengan Traveloka Sempena Sale-abration 

Selalunya, Cikza akan survey dulu empat mana yang nak dituju, dan buat perkiraan segala kos untuk kesana. Bukan apa, sekarang kena ambil langkah berjimat cermat. Sebab banyak lagi keperluan lain harus diutamakan. Tapi pada awal ianya agak mustahil, namun Traveloka telah membantu Cikza dalam segala urusan percutian, hotel dan sebagainya. Rupanya jimat yang amat sangat dengan Traveloka ni. Rugi kalau korang tengok je, tanpa manfaatkan yang sebaiknya. Dengan Traveloka korang boleh dapat penjimatan paling win, untuk kemana sahaja yang dituju. Jadi jangan lupa rancang percutian korang dengan Traveloka, sebab ianya amat membantu.

Sebelum berakhir cerita, Nah!! Cikza nak kongsi cerita kegembiraan ni, jadi korang bolehlah terjah link website TRAVELOKA ni, bolehlah korang cuci-cuci mata telinga dan tangan terus selain nak cuci sekali kad debit laki or isteri korang sebab nak terus buat tempahan kan. Bila dah terfikir tempat yang nak dituju, apa yang penting cepat-cepat singgah ke website TRAVELOKA ni. Selain tu jugak korang boleh terjah Traveloka Sale-abration 2018 ni ek pasti berbaloi-baloi seakan-akan Matta Fair tau.

 

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *