Spaghetti Bolognese Mudah Dan Ringkas

Published on :

Semalam balik rumah mama, bila adik bisik nak makan Spaghetti Bolognese, memang susah kalau si kakaq nak menolak permintaan adik yang buat muka ala comel. Tak sampai hati nak kata tidak, kebetulan mama ajak pergi beli barang, then kakaq nak balik ke Langat peluk laki tak boleh sebab hujan kan, Beli […]

 86,807 total views

Nivea Protect & Care Deodorant | Memberi Perlindungan Berpanjangan Sehingga 48 Jam Lamanya

Published on :

hari ni Cikza nak share kat korang semua tentang satu produk baru Nivea, iaitu Nivea Protect & Care Deodorant. Memang wajib ada bagi setiap orang, dikalangan sekeliling Cikza ni, ada ke yang tak pakai deodoran ? Malu habis kalau badan dan ketiak berbau tau! tapi kalau mereka yang jenis badan […]

 866 total views

5 Cabaran Awal Perkahwinan Tak Boleh Dielakkan

Published on :

Bagi yang ingin dan bersemangat nak mendirikan rumah tangga, sudah tentu membayangkan keindahan dan nikmat hidup di awal perkahwinan. Siapa tidak bahagia jika hasrat untuk hidup bersama dengan insan yang  tercinta akhirnya terlaksana. Tanggapan sebegini tidak semestinya benar untuk semua. Banyak cabaran rumah tangga yang perlu ditangani bersama, terutamanya bagi […]

 4,345 total views,  2 views today

Enchanteur Stunning Serlahkan Keyakinan Personaliti Si Pemakai

Published on :

Semalam Cikza dapat suprise Kotak Pink dari Enchanteur, semua kawan-kawan bahagian memandang, ada jugak yang bertegur, barang apa yang di kendong tu. Bangga bila berjalan  tau, sambil jalan, sambil kendong kotak besar. Terkejut dapat suprise dari abang posmen tau. Ingat suami kita buat suprise. Bila bukak uih! teringat lah zaman […]

 934 total views

Takziah Buat Pelajar Tahfiz Darul Al Quran Ittifaqiyah, Jalan Datuk Keramat, KL

Published on :

Berat lagi mata memandang, berat lagi bahu memikul. Harini bila Cikza bukak SOCMED penuh timeline lalu dengan pelbagai gambar tanpa sensored dan video sadis pelajar yang menjerit melolong minta tolong. Terbayang jika anak kita berada disana. Subhanallah tak tergambar perasaan yang ada dalm hati. Tapi kita tak boleh menolak takdir […]

 484 total views

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Published on :

Dah 8 tahun berkecimpung dalam bidang penulisan blogger, tapi beberapa tahun setakat on-off untuk update blog. Selebihnya tiada kemampuan atas sebab kesihatan. Tahun 2016 target fokus menaikkan jenama Cikzacom. Walaupun rakan seangkatan dahulu telah banyak mencipta nama. Tapi Cikza masih lagi bertatih untuk memantapkan selain menimba ilmu kepada blogger otai […]

 699 total views,  2 views today

Sandwich Baked Bean Simple Bujang Style Versi Tak Suka Sayur

Published on :

Sardin dah sinonim dengan keluarga Cikza sejak kecil lagi. Jika dulu harga bermula dengan RM 4++ satu tin kini dah mencanak naik RM8++, Tapi itu bukan alasan untuk katakan tidak pada sardin yang menjadi pilihan sehingga harini Ayam Brand. Tapi harini, disebabkan kurang sihat, badan pun dalam kemalasan. Ada je […]

 1,958 total views

Tips Berkesan Untuk Lulus Dalam Ujian Pemanduan JPJ

Published on :

Teringat waktu muda-muda masa nak ambil ujian memandu, waktu tu 2 kali terkandas. Kalau tak silap part terkandas tu bila ujian di Jalan Raya. Yang part-part lain semuanya perfect. Alhamdulillah. Tapi Cikza ni, bukanlah level-level pro mana pun. Mana tahu, bila ada yang baru nak belajar kelas memandu, boleh Cikza […]

 22,584 total views,  7 views today

Borang Permohonan Bantuan Musim Tengkujuh

Published on :

Ramai yang conpius! sebenarnya tentang Bantuan Musim Tengkujuh ni. meh Cikza story sedikit dan korang boleh rujuk untuk langkah seterusnya. Rata-rata kebanyakkan ada yang datang ke Ibu Pejabat RISDA untuk dapatkan borang permohonan Bantuan Musim Tengkujuh. Tapi masih ramai yang keliru RISDA dan LGM. Lembaga Getah Getah Malaysia (LGM) sebagai […]

 3,160 total views