Sambal Belacan Pedas Merecik Mudah Dan Ringkas

Published on :

Sambal Belacan! Sukahati Cikza nak berkongsi pun, lagi pulak pasti ada yang sedang google cara-cara nak buat sambal belacan pedas merecik ibarat mak ko hijoo! Sebenarnya mudah je penyediaan nak buat sambal belacan yang pedas dan merecik habis ni, sapa kata remeh? itulah mak suruh belajar masak kat dapur, tapi […]

 13,230 total views,  6 views today

Sedap Terbaik Di Ampang : Tomyam Putih Dragon Thai Restaurant Menepati Citarasa

Published on :

Jika korang berada di sekitar Ampang, Dragon Thai Restaurant wajib menjadi pilihan. Tapi kalau mereka yang duduk di sekitar Ampang Taman Nirwana pasti tahu lokasi kedai tersebut. Nak tahu apa yang menarik minat Cikza untuk menjadikan kedai tersebut sebagai whistlist untuk makan malam. Sila baca sampai habis. Rugi kalau korang […]

 4,838 total views,  2 views today

Hidangan Pembuka Selera Sardin Goreng Pedas Ringkas Dan Menyelerakan

Published on :

Sardin dah sinonim dengan keluarga Cikza sejak kecil lagi. Jika dulu harga bermula dengan RM 4++ satu tin kini dah mencanak naik RM8++, Tapi itu bukan alasan untuk katakan tidak pada sardin yang menjadi pilihan sehingga harini Ayam Brand. Bila ada sardin depan mata, lauk lain pun tenggelam. Zaman Cikza […]

 6,637 total views,  3 views today

Fate & Furious 8 | Trilogi Terakhir Fast & Furious Yang Wajib Ditonton

Published on :

Fate & Furious 8 | Trilogi Terakhir Fast & Furious Yang Wajib Ditonton Baru-baru ni Cikza berkesempatan menonton cerita yang dikatakan baru je release kat Malaysia, bertajuk Fast & Furious 8. Kalau tengok thriller penuh lagak┬ángeri. Tapi kalau nak tahu apa yang Cikza rasa. Filem ni telah ditayangkan pada 14 […]

 682 total views,  1 views today

Permohonan Berkahwin Bagi Negeri Selangor

Published on :

Alhamdulillah sebulan lagi nak jadi isteri orang, ramai yang bertanya apa perasaan sekarang ni? aduh! jangan ditanya kat Cikza sebab semuanya ada antara rasa takut, gementar, teruja pun ada. Sebab pertama kali dalam hidup dan dalam keluarga nak buat majlis kahwin kan. Bersyukur kenal dengan bakal suami, 10 bulan balik […]

 19,493 total views,  15 views today

Jonlivia Hot Pants Yang Friendly

5 Sebab Hot Pants Jonlivia Wajib Dimiliki

Published on :

Kebiasaan kalau beriadah pasti buntu terfikir kat mana nak sumbat segala khazanah telefon atau kunci kereta. Kalau pergi jogging sambil kendong kunci dah tentu lah 5 minit pertama hilang entah kemana. Kalau telefon jika kita simpan dalam kereta, kalau berlaku apa-apa kecemasan memang menyesal tak sudah. Baru-baru ni ada kawan […]

 581 total views