Soto Ayam
FOOD REVIEW SELANGOR Uncategorized

Bunga Lawang Cafe Bangi, Port Makan Terbaik

Harini Cikza nak berkongsi satu Cafe milik artis popular, Gibran Agi dan Ruhil Syafinaz. Melangkah masuk memang begitu teruja sebab nampak dari luar memang susun atur teratur sangat. Pada awalnya memang dah negative thinking yang mesti harga makan kat situ mahal, Almaklumlah kedai artis kot.

Mama! Kalau bawa duit RM 100 cukup tak ? Luruh jantung bila makan kedai 5 bintang milik artis popular ni. Takut terkurang bawa duit. Almaklum kedai artis sekarang semuanya dah dihipterskan. “

Sapa yang kuat makan, atau yang suka makan tu try lah cafe ni, tengok menu yang ada pun dah buat Cikza rambang mata nak order mana satu pun tak tau dah. Sape yang duk area sini mesti dah tau apa keistimewaan kat cafe ni.

Bunga Lawang Cafe Bangi, Port Makan Terbaik

Bunga Lawang Cafe, Bangi Selangor | Gambar Google

Nak cari lokasi mudah je! Berbekatan dengan Open University Malaysia Cawangan Bangi, rasanya mana yang dah tahu dah boleh jengah bawa kawan-kawan atau keluarga datang sini. Lagi pulak satu hidangan portion dihidangkan punya susunan yang kemas dan teratur. ( Waze : Bunga Lawang Cafe )

Jom Tengok Menu Menarik Di Bunga Lawang Cafe, Bangi 

Nasi Lemak Ayam | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Asam Pedas Ikan
Asam Pedas Ikan | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Mee Kari
Mee Kari Istimewa | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Soto Ayam
Soto Ayam Istimewa | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Cucur Ikan Bilis | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Cucur Ikan Bilis | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Sambal Udang Petai | Bunga Lawang Cafe, Bangi

Setakat ni memang Cikza order menu kat atas tu, Next time ada menu lain Cikza akan ketengahkan and just update edit je dari entry ni. Tapi seriusly memang sangat berbaloi datang sini bak kata mama, Asam Pedas kat Bunga Lawang Cafe, Bangi memang sedap dan berbaloi. Pujian melambung dari abah pulak bila Soto Ayam yang dia makan tu memang sedap, licin habis.

Total Estimate termasuk air : RM 58.10

Hati Puas Dapat Makan Satu Famili Di Bunga Lawang Cafe, Bangi

Bunga Lawang Cafe, Bangi
Bunga Lawang Cafe, Bangi

Waktu ni, sebenarnya baru je selesaikan urusan mama. Sian mama pakai cermin mata hitam, tapi hati nak jugak makan kat sini. Cadangan asal nak terjah Red Wok, Bangi. Tapi tutup. Pada asal nak makan nasi arab, tapi semua macam takmau. Sudahnya berkat usaha Mak Ros yang selalu tengok tempat makan best area Bangi. Maka tersinggahlah makan kat sini.

Alamat :

No 50 Jalan 7/7B Seksyen 7 Bangi.

No Telefon :

03 89229921

Waktu Operasi :

Selasa – Ahad ( 11.00 Pagi – 11.00 Malam )

Facebook :

Bunga Lawang Cafe, Bangi 

Instagram : 

Bunga Lawang Cafe Instagram 

 

 3,090 total views,  1 views today

You may also like...

18 Comments

  1. western food xde eh
    shiqeen sattar recently posted…Cara Nak Buat Lempeng Paling MudahMy Profile

    1. Western food xde lah sis

  2. mee kari tu menyelerakan i nk.mkn

    1. Yessss pekat sedap.. try lempeng bawang aduhhhh cicah kari

  3. Bestnya cik za..leh try ni

    1. Wajib cuba memang nk repeat lagi.. sebab sedap berpatutan

  4. p/s : hi.. sy dtg untuk blogwalking n sy dh follow blog awk ni.. 😀 lau sudi.. silalah follow balik blog sy ye..nk minx tolong sikit boleh? Boleh tlg check x sama ada blog bru sy ni http://www.1001petua.com berat atau ringan ye.. Mksud sy.. cpat atau lmbt loading.. tq..

    1. Terima kasih.. keep in touch..
      Setakat ni loading perfect

  5. Wah sedap nampak..nak2 sambal udang petai tu menggoda betul la

    1. Kan tau takpe.. cucur tu cicah kuah mee kari memang aumm

  6. Alahai…sedapnya..x bleh tahan la walau tgh fiet ni..hakak x kuatttttt

    1. Bertabah kak.. makanan kat situ semua sedap2

  7. Tempting juga menu dia
    YB Shehan recently posted…TERINGIN NAK PANGGIL ABANG.. TAPI..My Profile

    1. memang menu ada macam-macam
      menarik
      yang paling best cuba try lempeng dan tepung bungkus memang sedap

  8. betul betul taste of MALAYSIA.. Nampak menarik.. Tertawan.. Lapar…

    1. yes.. jangan lupa cuba tau..
      memang wajib terjah ni.

  9. Soto dia nampak menyelerakan!!
    Nina Mirza recently posted…Kat mana makanan Jepun Halal? KONICHIWA CAFE BANGIMy Profile

    1. soto dan makanan yang lain memang terbaik
      dan disyorkan untuk semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge