Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU Berwajah Baru !

Published on :

Miss V berbau itu membuatkan Cikza berasa kurang keyakinan, berkali menukar panty liner. Penyebab berbau adalah keputihan banyak yang tidak terkawal. Jika tak di bendung, akan menyebabkan gatal di sekitar bahagian intim.  Cikza merupakan pengguna setia Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU dari packaging lama lagi. Lagi pulak selesa menggunakannya. […]

 1,675 total views

SLE Penyakit Dalam Diam Dan Ibu Yang Melahirkanku

Published on :

Beberapa minggu lepas, Cikza alami sakit di sebelah kanan badan, dan waktu tu, semuanya tergendala dari segi kerja dan event blogger yang dapat jemputan, Gelisah hati tak menentu, bila kenang sakit tak boleh nak tidur kembali semula. Mana taknya! Waktu nak baring, pernafasan dada kena control, sakit tu tuhan je […]

 1,814 total views,  1 views today

Harum Malam Mengharumkan Tubuh & Atasi Masalah Keputihan

Published on :

Ramai rakan-rakan Cikza yang khabarnya mengalami masalah keputihan melampau, ada jugak yang mengeluh katanya sebab tak tahan dengan bau yang melampau, hinggakan beberapa kali kena tukar pantyliner, rasanya kalau ikutkan apa yang dialami oleh mereka, kiranya sama dengan apa yang di hadapi oleh Cikza. Tapi dari duk bersungut, rasanya baik […]

 603 total views

Tips Mudah Hadapi Temuduga

Published on :

Dapat surat temuduga adalah perkara paling indah bagi mereka yang mencari peluang pekerjaan. Bagi Cikza itu adalah langkah pertama yang perlu ada untuk membina tiang kehidupan, kerana tiang itu jugaklah penentu masa hadapan kita nanti. Ramai yang mengambil sikap buat tak tahu, walhal benda tu adalah penting dalam menentukan hala […]

 538 total views,  1 views today

Frenz Hotel Kuala Lumpur Menjanjikan Keselesaan

Published on :

Lama tak menjengah Pasar Malam Sabtu Jalan TAR, rasanya kalau ikutkan kajang dengan KL bukannya jauh, sekangkang kera je pun. Sebenarnya saje bodek mama, kekonon fefeeling short vacay, padahal nak pergi Pasar Malam Jalan TAR je kot. Terus google, hotel paling dekat dengan Pasar Malam Jalan TAR. Rupanya, ada hotel […]

 1,314 total views

5 Hidangan Ketam Nipah,Tarikan Utama Di Eastern Crabs, Ampang

Published on :

Lapar? Perut Cikza memang tak boleh kalau kelaparan lebih dari sejam, kena sentiasa terisi. Maklumlah weekend kebiasaan mana ada kedai yang bukak waktu-waktu lunch, terutama di kawasan yang agak padat dan sesak. Hanya jalan kaki dari pejabat terus sampai ke kedai yang dituju. Nampak buruk rasa belum tahu lagi. Cikza […]

 1,935 total views

YanieYusuf. Com | Blogger Malaysia Pilihan Cikza

Published on :

Yanie Yusuf mungkin korang pernah dengar namanya. Penulis blog YanieYusuf.com yang comel orangnya, sudah berkahwin tau, ( takmo ngorat pliss ). Konsep Lifestyle menjadi pilihan dan fokus utama adalah tentang makanan ( Food Review ) dan Percutian ( Travel ). Seperti Umminani, Cikza suka berkawan dengan Yanie Yusuf, seorang yang sentiasa […]

 505 total views,  1 views today

Dato’ Lee Chong Wei, Tetap Wira Di Hati Rakyat Malaysia !

Published on :

Bersungguh – sungguh dan tangkas ! itulah corak permainan Dato’ Lee Chong Wei dalam pertemuan bersama Chen Long semalam. Seluruh rakyat Malaysia berdebar di setiap pelosok yang ada. Menggunakan live streaming, menonton di skrin besar. Ramai rakyat Malaysia mengharapkan emas pertama dari Dato’ Lee Chong Wei. Tiada istilah tewas, langkah […]

 1,342 total views

Kenapa Amez Care Sangat Diperlukan Khususnya Wanita ?

Published on :

Satu hari di hospital, sangatlah meletihkan Cikza. Mana taknya kena buat rawatan itu, rawatan ini. Almaklum pesakit SLE biaslah. Macam-macam kena buat. Tambahan Cikza seorang yang aktif. Memang tersangatlah memerlukan. Tambahan pula bila waktu bendera merah menjelma itu petanda kena menyerah. Tapi tidak bagi Cikza sebaliknya seolah macam nak pergi […]

 649 total views

Gambar | Selfie Merdeka Paling Win

Published on :

Candid Merdeka RISDA Agaknya ada yang suka bergambar? Ada yang suka selfie? Atau ada yang sporting nak buat pelbagai aksi gaya spontan untuk tatapan semua. RISDA SEMALAYSIA kini membuka peluang khusus untuk warga kerja RISDA atau anak syarikat (SMR) RISDA, untuk menyertai selfie paling win sempena Hari Kemerdekaan bakal tiba […]

 1,436 total views