Churros yang terbaik pernah Cikza rasa, Churros ni memang jarang di temui. Tapi rupanya mudah didapati. Secara kebetulannya Street Churros adalah cawangan pertama di Malaysia. Street Churros adalah jenama kafe yang terkenal di Korea Selatan. Dan telah buka cawangan pertama di IOI City Mall Putrajaya. 

Street Churros Cawangan Francais Pertama Di Malaysia

IMG_20160728_172525

Berkonsepkan kafe santai dengan reka bentuk dalaman yang simple dan comel. Tapi memang kafe santai terbaik wajib di kunjungi oleh korang. Lagi pulak, churros ni jatrang didapati di KL ni. Cikza teruja bila dah ada cawangan di Malaysia tau. Rasanya memang sangat Aum!

20160728_175748

20160728_175844

20160728_175828

Churros terbahagi dengan 3 perasa yang berlainan antaranya seperti Cinnamon, Chocolate dan Cheese dengan sos pencicah yang berbeza yang juga ada pelbagai perisa antaranya Chocolate, Cream Cheese, Strawberry dan Blueberry. Tapi ada lagi satu Churros yang ada Filling di dalam. dan ianya juga mempunyai 3 perasa wajib seperti Chocolate, Cream Cheese dan Blueberry. Selain itu juga korang juga boleh pilih menu sampingan lain antaranya Ah-Chu yang menyajikan Churros bersama aiskrim pilihan. Serta pelbagai hot coffee dan beverage pilihan. Rasanya tak rugi pun korang datang sini, sebab harga bermula dari RM4.90 tau.

20160728_180409

Komen Cikza Tentang Street Churros

Cikza di rekomenkan oleh staff Churros yang filling didalam. Tapi yang pasti ngap pertama tu, rasa macam tak cukup je. rasa nak berkali-kali ngap tau. Disebabkan CIkza memang hantu coklat, jadi Cikza pilih coklat sebagai pilihan utama. Lagi pulak, memang lembut dan rasa pun tak manis tak tawar, memang terbaik. Rasanya yang pilihan Cikza ni harag bermula RM7.90. Korang memang patut cuba churros disini, dan memang kena dengan nama Street Churros, sebab nama pun ala street food. Teruja i tau.

20160728_180315

Korang yang ingin ke Street Churros ni, cawangan pertama terletak di IOI City Putrajaya, kedai tersebut berdekatan dengan KFC, dan sewaktu dengannya. Lagi pulak mudah didapati. dan laluan terbuka yang menampakkan kedai tersebut.

 651 total views,  1 views today

8 thoughts on “Churros Terbaik Di Street Churros IOI City Putrajaya”
    1. Hi.. allahuakbar malunya kita, time tu dengar tajuk tergerak terus capai henpon.. lastly terus dapat.. churoossss.. hehehe.. insha allah xde aral za pun ke sana.. salam kenal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge