#Reviewmovie- The Shallows Penuh Suspen

Published on :

Baru-baru ni Cikza berkesempatan menonton cerita yang dikatakan baru je release kat Malaysia, bertajuk The Shallows. Kalau tengok thriller penuh tanda tanya dan ngeri. Tapi kalau nak tahu apa yang Cikza rasa. Filem The Shallows ni telah ditayangkan pada 28 july 2016 serentak di seluruh cinema. Nak tau best ke […]

 1,195 total views

Churros Terbaik Di Street Churros IOI City Putrajaya

Published on :

Churros yang terbaik pernah Cikza rasa, Churros ni memang jarang di temui. Tapi rupanya mudah didapati. Secara kebetulannya Street Churros adalah cawangan pertama di Malaysia. Street Churros adalah jenama kafe yang terkenal di Korea Selatan. Dan telah buka cawangan pertama di IOI City Mall Putrajaya.  Street Churros Cawangan Francais Pertama […]

 718 total views

MamyPoko Pants Jenama Dipercayai Ramai Dari Lazada Big Baby Fair

Published on :

Sebut je pampers semua para ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak-anak mereka terutama bagi mereka yang masih mempunyai anak yang masih memakai pampers. Tapi tahukah korang yang ada satu jenama yang bakal membuat sale besar-besaran sepanjang Big Baby Fair nanti. Baca sampai habis. MamyPoko Pants Lazada Big Baby Fair […]

 888 total views

Aksi “Hantu Ghostbusters” Berkeliaran Di Sunway Lagoon

Published on :

Ghostbusters? best ke ? seram tak ? rasanya jawapan ni patut pada mereka yang dah tonton Ghostbuster di pawagam, atau peminat setia Ghostbusters. Nak tahu? sila lah baca sampai habis. Baru-baru ni Cikza dan Geng KBBA9 telah berpeluang nak merasa sendiri keseraman yang ada di Scream Park, Sunway Lagoon. Bila […]

 1,284 total views

Althea Turns 1!! Happy Birthday Althea Korea

Published on :

Happy Birthday Althea!! Happy Birthday Althea Korea. Tak sangka dah setahun berginjak usia Althea Korea ni. Walau  pun jarang dengar jenama ni, tapi rupanya jenama ni dah terkenal di 5 buah negara, seperti Malaysia, Singapura, Indonesia dan Thailand. Pertama kali bukak website Althea ni, Ya ampun, rambang mata Cikza dibuatnya, […]

 1,036 total views

Philips Avent Terlajak Murah

Published on :

Avent? apa tu? jenama apa tu? Rupanya sesapa yang mempunyai anak, dah tentu jadi sahabat baik jenama Avent. Jenama ni sebenarnya dah lama berada di pasaran, cuma sejak dua menjak ni lah, jenama tersebut terus melonjak naik.   Kenapa Jenama Avent Menjadi Pilihan ? Rata-rata kebanyakkan para ibu bapa banyak […]

 1,041 total views

Resepi Mee Goreng Basah

Published on :

Tiba-tiba harini, Cikza rajin sangat nak sediakan bekal pergi kerja, jarang jugaklah nak buat bekal awal sangat ni. Cikza ni cerewet orangnya bab-bab makanan ni, cuma tengok pada hidangan, kadang ada sesetengah gerai masak sarapan pagi, macam mee goreng, nasi goreng, kueytiaw goreng seperti nak kejar untung lebih tapi kurangkan kos […]

 9,676 total views,  2 views today

Kempen Makan-Makan Raya U Mobile | Ketchup

Published on :

Jom makan sampai lebam bersama team ketchup!! Harini Cikza ada 2 tempat nak dituju sempena U Mobile – Ketchup harini. Mula sekali check-point pertama di Caffe Bene dekat Sunway Pyramid dan check-point kedua di Yoshinoya & Hanamaru di Aeonmall Shah Alam. Caffe Benne, Sunway Pyramid Caffe ni menggabungkan konsep gelato […]

 636 total views,  1 views today

Ubi Goreng Berempah Ranggup Habis

Published on :

Masih dalam bulan syawal lagi kiranya, dah pening kepala tak tahu nak sediakan apa lagi untuk tetamu, mee goreng? mee bandung ? bihun goreng? semua dah menjadi tradisi kebiasaan menyediakan kepada semua tetamu yang hadir. Bosan pulak lagi-lagi hidang ketupat, rendang, lontong dan sebagainya, Arghhhh! tension kalau memikirkan. Pepagi lagi […]

 9,317 total views,  20 views today