Uncategorized

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali , Kajang

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali, Kajang – Bila malam menjelma mulalah bakal mencari kudapan pencuci perut, ( atay nak sedapkan hati ) padahal nk menternak lelemaks. Ada satu tempat atau port baik tuk korang yang suka kaki lepak and ngeteh. Sup Power Ali, Jalan Semenyih Kajang, sememangnya sinonim lah dengan orang kajang cam aku ni kan.

Sup ni menggunakan 40 Jenis rempah yang diadun supaya menjadi pelbagai rasa dan menarik aroma bau yang memikat, ada kalanya kedai ni terlampau ramai orang sampai kadang kehabisan stok ayam. Kepekatan kuah tu dan rasa rempah yang diadun sememangnya terbaik, ada yang sanggup datang dari luar kawasan kajang semata nak pekena sup ini.. Memang aku suggest kepada kengkawan untuk pekena sup ni sekali sekala.. *Kedai ditutup pada hari AHAD 
 
Pelbagai jenis sup yang dihidangkan antaranya
  • Sup Ayam
  • Sup Daging
  • Sup Burung Puyuh
  • Sup Perut
  • Sup Kambing
  • Sup Gearbox
  • Sup Campur
  • Sup Lidah lembu
  • And Macam-Macam Lagi (*korang g tengok sendiri )
Harga pun boleh tahan mengikut saiz mangkuk! paling tidak pun aku sndiri perabih semangkuk je RM10 itu pun kalo bebetul lapar.

 

Kalau korang nak pergi kesana try Waze — > Sup Power Ali, Kajang
 
 
 

You may also like...

4 Comments

  1. ini dekat rumah za ke? atau dekat tempat teksi yg kita jump hari tu?
    umminani recently posted…MAJLIS BERBUKA DI SERI PACIFIC HOTEL KUALA LUMPURMy Profile

  2. cikzacom says:

    Dekat ngan flyover dr hway silk lepas tol kajang ..

  3. wah..mesti power ni..:)
    cik nor recently posted…Susu KurmaMy Profile

    1. cikzacom says:

      Power kak…sup pekat puad hati..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge