(FOOD REVIEW) FIZOMAWAR KITCHEN – Salam sejahtera alkisah sebenarnya kami saja jalan-jalan mencari kedai makan sebab perut pun lapar jangan katalah kan, penuh-penuh cacing bergonjeng dalam perut ni. teringat lah rupanya ada satu kedai makan retis popular ni kan, nama pun blogger kaki melantak, apa lagi terjah lah kat sana. 
Sesampai kat sana maka apa lagi orderlah apa yang patut! Nama pelik-pelik tapi cobalah jugak nak merasa Nasi Rebus bersama Ayam Bijan. 

  • Nasi Rebus – Dah tentulah 1st thinking macam nasi bubur kot, tapi yang pasti sesampainya apa yang di order tu, penampilan bagi kita okehlah kan, mungkin nak kelainan letak dalam bakul lah kan almaklum menarik minat lah kan. Ayam Bijan tu nampak garing dan sedap tapi rasanya penuh dengan rempah-rempah, agaknya ada yang suka more rerempah ratus. overall nasi pulak terlampau lembut, maybe itu kot dinamakan nasi kukus, 
  • Akedut – Nampak macam seksi and menarik kan, rase belom tahu, sebab kami pertama kali makan Akedut, rupanya baru perasan rupanya Akedut adalah AKOK! Tapi lagi bagus lah kan kiranya dikekalkan dengan nama asal dan tradisi, itu lagi afdal. Akedut adakah gabungan AKOK + KEDUT, Namun hampa sangat bila dihidangkan dalam keadaan Sejuk. Aduh! rase nak kata apa lagi. Kalau dihidangkan dalam keadaan suam-suam boleh lah dimaafkan, tapi SEJUK!!! 
Keseluruhan nya bila dah terdesak nak cari kedai makan memang kedai ni adalah pilihan terakhir, Rating makanan boleh letak 2/5 agaknya.. 


 733 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge