Anehnya Buah Laici Ni! – Pernah tak korang terfikir yang buah laici ni, punya pelbagai khasiat, Aku sendiri penggemar tegar buah laici tau. Dengan keadaan cuaca yang panas terik camni, sangat sesuailah untuk pekena segelas Air Laici dengan campuran ais ketul yang melimpah ruah. pergh! Sangat suka tau. 
sumber google

Disini aku nak berkongsi beberapa Khasiat Buah Laici yang korang sendiri selama ni tak tahu ;-
  • Laici ni dengan rasanya yang masam, jangan tak tahu, isi nya punya Vit-C yang mampu mencantikkan kulit korang tau, So bagi mereka yang nak fefeeling ala-ala princess silalah simpan stok laci untuk diri korang sendiri. 
  • Berfungsi sebagai anti-oksida dan yang penting membantu bagi korang yang menghidap selsema tau. Kalau penakut makan ubat, maka kunyahlah laici, confirm sehat! 
  • Pernah terfikir tak, aku rasa inilah keanehan buah laici yang mampu mengurangkan berat badan korang tau. Bagi mereka yang sedang berdiet, amatlah sesuai mengamalkan pengambilan buah laici. 
  • Sebagai Anti-Stress, dengan mengamalkan pengambilan laici ini dapatlah korang mengelak dari stress yang berpanjangan. 
So Selain khasiat diatas, buah laici ni amatlah sesuai digunakan untuk penambah perisa seperti korang buat kek, just ad-on je sebagai penambah perasa. Mana yang gemar makan eskem tu, cubalah letak seketul dua beserta syrup yang ada tu. selain tu cuba korang jengah, if tak de idea  nak hidang resepi laici pada tetamu, sempena majlis yang korang buat  >> Resepi Laici Yang Unik Dan Mengiurkan 

 762 total views,  3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge