Resipi Sambal Kicap Berapi Senang Dan Sedap

Published on :

Korang yang suka makan ikan goreng, tauhu goreng, atau tempe goreng tu tahu tak, betapa feel kalau dapat cicah dengan sambal kicap yang pedas berapi dan senang penyediaannya.   Harini Cikza nak berkongsi resepi sambal kicap pedas berapi tu untuk simpanan yang tahan selama 1 bulan. Dalam peti ais. Resipi […]

12,273 total views, 89 views today

Jom Cuba Sista Stardust Fib’re Rose Untuk Kurus Dan Lawas

Published on :

Kita dalam cuti pantang, tapi tiba-tiba suami kacak kita bawa balik parcel besorr! Terkejut jugak, kita tak beli sebarang produk pun, Alhamdulillah rupanya ada yang nak suruh kita review produk beliau. Bersemangat bukak kotak, rupanya ada kotak warna hijau dalam ada banyak sachet. Eh! Alamak kita pulak terpaksa lah pantang […]

181 total views, 2 views today

Rugi Tak Join Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018 Betul-Betul Awesome

Published on :

Jom terbang bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest , Wah! Menarik ni, sambil terbang sambil menang. Patutlah kawan-kawan Cikza dah plan awal-awal nak pergi bercuti siap promote kat kita suruh dapatkan di Traveloka, Eh! Takkan dorang  je nak menang, Cikza pun nak jugak, Traveloka Fly & Win CNY Contest.   […]

213 total views, 1 views today

Resipi Spaghetti Aglio Olio Mudah & Ringkas

Published on :

Cikza memang peminat setia masakan barat, terutama spaghetti ni. Lagi satu hobi Cikza memang suka mengolah resepi. Disebabkan bila hujung minggu kadang malas nak keluar, jadi cubalah puan isteri yang pemalas ni masak Spaghetti Aglio Olio versi Malas. Giler sedap tau! Laki aku pui habis! Resipi Spaghetti Aglio Olio Bahan-Bahan […]

39,090 total views, 515 views today

Keguguran Buat Aku Jadi Redha Atas Suatu Kehilangan

Published on :

Takziah buat diri aku sendiri, kenapa? Mungkin Allah punya percaturan kehidupan yang lebih baik, namun aku bersyukur kerana, ada permata yang aku gelarkan adik, menanti aku di syurga nanti. Selama ini aku berdiam adalah kerana aku disahkan Early Pregnancy. Tapi aku berterima kasih dan bersyukur pada allah kerana bagi aku […]

1,001 total views, 12 views today

Jom Menginap Di Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya, Puas Hati !

Published on :

Tempoh hari, kita dah cuba merasa pengalaman di Summit Hotel, Subang USJ, tapi baru-baru ni kita cuba pulak tempat baru di Palm Garden Hotel Ioi Resort Putrajaya. Nak tahu apa yang menarik dan tak menarik kat sini, sila hadam sampai habis. Kebetulan Family Day Bahagian Suami pulak. Bagusnya Palm Garden […]

529 total views, 8 views today

ID.AZ DERM Fit Mask Cuma RM 1, Murah Sangat ni, Biar Betul?

Published on :

First time Cikza dengar ID.AZ DERM Fit Mask, berbaloi ke beli? nak tahu atau tidak, sila baca sampai habis. Actually sebenarnya produk ni baru sahaja di launching di semua Watson tau pada bulan Disember 2017, Cikza suka cuba benda baru, maka terjebaklah nak cuba. Berbaloi tau, boleh pakai dengan kawan-kawan […]

233 total views, 2 views today

Pekena Lempeng Dengan Sambal Sardin Memang Padu

Published on :

Lempeng! uh memang sedap, sebut je lempeng perisa apa, akan ku buat jugak nanti. Tapi baru-baru ni en.asben request nak makan lempeng cicah dengan sambal sardin pedas. Memang betul-betul kena dengan selera dia, pedas dan padu yang amat. Bila asben request kenalah buat, bersungguh-sungguh buat. Musim hujan ni, memang sangat […]

466 total views, 2 views today

Awal Kehamilan Cuba Guna Minyak Kelapa Dara Ibu Memang Terbaik

Published on :

Minyak Kelapa Dara Ibu, Sesuai sangat ke untuk wanita bujang atau wanita hamil? Dah tentu menjadi persoalan dalam fikiran. Disini meh rapat-rapat, Cikza nak berkongsi petua satu minyak yang sangat-sangat sesuai digunakan untuk semua, terutama ibu mengandung. Lagi pulak kalau kita tengok khasiatnya memang sangat sesuai diamalkan setiap hari. Sedap […]

3,233 total views, 43 views today

JAWATAN KOSONG DI RISDA 2017

Published on :

Kepada mereka yang berkelayakkan dan berperibadi seperti yang diperlukan  boleh membuat pilihan  memohon jawatan kosong yang ditawarkan, semua permohonan dan adalah melalui JOBS MALAYSIA  Jadi kepada mereka berkelayakkan atau tidak boleh terus klik — > Semak Kelayakkan  Kepada mereka yang sedang menganggur atau tidak bekerja sehingga harini boleh apply untuk […]

139 total views, 1 views today