Mampu Ke Eucerine Pro Acne Solution Hilangkan Jerawat ?

Published on :

Baru-baru ni, aku dapat satu parcel, dari Eucerin. Tapi kerana ianya #cabaran14haribersamaEucerin, aku sahut cabaran tu. Walaupun parcel aku sampai lewat. Mulanya aku takut nak cuba tau, seriuss wakk! kulit muka kita sensitif ni, kalau bercampur-campur dengan pencuci muka lain. Tapi kerana hati melonjak nak jugak cuba, ku turutkan jua. […]

5,019 total views, 92 views today

Penangan Ketam Dan Ikan Segar Di Jeti LKIM Chenang, Langkawi

Published on :

Jika berkunjung ke Langkawi, D’Muara Chenang, pasti dah popular dikalangan penduduk Pulau Langkawi. Tapi agak asing bagi mereka yang baru berkunjung ke sini. Masa sepanjang aku berada di Langkawi. Aku dan asben tour jugak kat mana seafood yang best kat area Chenang ni. Hari pertama sampai makan area street seafood […]

593 total views, 8 views today

7 Kaedah Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Mengikut Pengalaman Sendiri

Published on :

Bila kita alami keguguran yang lepas, memang perit rasa dihati. Namun itu bukan pematah semangat untuk kita berusaha ke peringkat seterusnya. Tiada rezeki bukan bermaksud tiada untuk selamanya. Tapi kalau kita berusaha insha allah tak mustahil ada. Pengalaman ni aku nak kongsi buat semua. Untuk sekarang selepas dua keguguran termasuk […]

1,727 total views, 9 views today

Cara Tingkatkan Follower Instagram Secara Percuma Dengan Snapwidget

Published on :

Harini aku dapat ilmu baru tau. Jenuh aku terfikir camne nak naikkan follower kat Instagram capok aku tu. Rupanya mudah je. Jadi korang pun boleh buat tau. Salah satu cara adalah korang boleh guna aplikasi Snapwidget. Jangan kata instagram je, facebook, twitter dan sewaktu dengannya pun boleh tau. Permulaan nak […]

823 total views, 13 views today

Dulu Berjodoh Kerana Tayar | Kronos Flat No More, Tyre Sealant & Inflator

Published on :

Tajuk tu memang gah habis kan. Aku bila tengok botol Tyre Sealant ni, teringat kisah waktu aku zaman muda-muda dulu. Semuanya gara-gara tayar tau. Pergi balik kerja setiap hari, mak aku for sure risau kalau tiba-tiba tayar pancit dekat kawasan sunyi. Lepastu takde hero yang menyelamatkan anaknya. Jadi sepanjang aku […]

277 total views, 2 views today

Seronok Atau Teruja Sangat Ke Underwater World Langkawi Ni ?

Published on :

Baru-baru ni, sebelum Czer Kandungan Luar RahimĀ asben kacak, reward diri ke Langkawi. Rasanya macam dah lama tak berkunjung ke sini. Almaklumlah jika dulu datang dengan mama abah je. Tapi kalini pertama kali datang dengan asben kacak, kiranya honeymoon lah kan untuk sambut besday beliau yang ke ehem-ehem. Kalau dulu, Cikza […]

283 total views, 5 views today

Resipi Sotong Goreng Kunyit Berkuah Mudah Dan Cepat

Published on :

Bulan Ramadhan hampir tiba, korang dah fikir ke menu untuk berbuka atau bersahur selama 30 hari berpuasa ni nanti. Kalau boleh menu yang dicari mesti nak simple dan mudah ataupun masakan ringkas. Harini aku nak kongsi dengan korang salah satu menu yang sesuai untuk berbuka atau sahur nanti. Sotong goreng […]

860 total views, 11 views today

Pengalaman Kandungan Luar Rahim | Ectopic Pregnancy

Published on :

Jika sebelum ni, aku dikhabarkan mengandung 1-2 minggu, di peringkat awal kehamilan lagi. Hati ibu mana tak gembira, bila dalam rahim ada yang menghuni. Setiap hari aku berdoa supaya anak syurga ni sentiasa dipelihara dan di jaga semasa dalam rahim aku ni. Namun, tuhan menguji bila aku Keguguran yang buat […]

2,305 total views, 32 views today

[Video] Lirik Lagu Di Matamu | Sufian Suhaimi

Published on :

Lagu baru dari Sufian Suhaimi Yang tengah meletop sekarang ni, kalau korang dengar, ibarat salah satu suara hati beliau. Lagi pulak sebenarnya, kebanyakkan penulis lirik, menulis dari pengalaman beliau sendiri atau situasi yang pernah terjadi dalam masa kehidupan beliau sendiri. Di Matamu | Sufian Suhaimi Apakah kau cuba untuk menafikan […]

972 total views, 6 views today

Nu Melati Hotel Cenang Langkawi, Murah Tapi Berbaloi Ke?

Published on :

4 Bulan sebelum nak buat perancangan kejutan sempena Birthday asben kacak kita, Cikza dah mula buat research dulu tentang hotel yang menarik untuk di kami menginap ketika honeymoon nanti. Tapi sebenarnya, asben kacak kita belum pernah jejak lagi kesini. Jadi destinasi honeymoon kalini Cikza memilih Langkawi sebagai tempat percutian yang […]

765 total views, 6 views today