Resipi Ungkep Ayam Jawa Mudah Dan Ringkas

Published on :

Ungkep ni sebenarnya adalah masakan tradisional masyarakat jawa. Siapa orang jawa pasti tahu, kadang ada yang kata, agak leceh nak buat ungkep yang betul-betul original dari jawa, namun agak mustahil. Alkisah semalam teringin nak makan ungkep ayam, jadinya belajar dengan abah, dalam masa yang sama mesej lah dengan makcik suh […]

6,952 total views, 101 views today

Jom Naik MRT (Mass Rapid Transit) Secara Percuma ?

Published on :

Jom Naik MRT (Mass Rapid Transit) Secara Percuma Korang dah naik MRT ke? Bukan MRT (Mass Rapid Transit) yang kat negara orang tu tau? tapi negara sendiri. Bukannya apa baru-baru ni, projek MRT (Mass Rapid Transit) yang menghubungkan dari Kajang terus ke Sg Buloh telah pun di buka. Kebetulan haritu […]

228 total views, 1 views today

Resepi Ayam Goreng Kunyit

Resipi Ayam Goreng Kunyit Mudah Dan Ringkas

Published on :

Minggu ni, memang terasa malas sangat, kebetulan suami tak sihat, adik ipar pulak gastrik teruk, jadi tak boleh makan pedas-pedas. Encik Suami pulak manja nak makan lauk pedas, bagi keluar peluh-peluh tu. Bukak peti ais tengok ada ayam. Terus capai telefon resipi simple berkaitan ayam. Rasanya semua dah cuba, ayam […]

3,355 total views, 48 views today

Nafas Cube Lokasi Terbaik Untuk Penganjuran Hari Keluarga

Published on :

Korang pernah ke Tapak MAHA setiap tahun tak? rasanya ada yang pernah dan ada yang tak pernah. Baru-baru ni Cikza terlibat dalam pengambaran di lokasi kawasan Mardi, Serdang. Namun Cikza sendiri tak menyangka ada penginapan hipster yang sesuai untuk mereka yang ingin berkumpul bersama keluarga. Hipster atau tidak, korang wajib […]

248 total views, 9 views today

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway By Cikza

Published on :

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway By Cikza  Yeayy!!! Berakhirlah sudah tempoh giveaway anjuran blog Cikza yang ditaja oleh SGshop Malaysia. Kini, masa yang ditunggu  telahpun tiba, Cikza akan mengumumkan senarai 10 pemenang bertuah giveaway ini. Untuk makluman, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan random.generator. Maka sesiapa yang join giveaway ini sangat […]

66 total views, no views today

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah

Published on :

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah | Jika sebelum ni, Cikza selalu berhabisan minyak merata berjalan ke shopping mall untuk mencari peralatan letrik yang menjadi satu keperluan. Bila terjah laman web jualan online paling popular, kebiasaan penghantaran memakan masa, lewat sampai, barang rosak dan ada […]

114 total views, 2 views today

Sambal Belacan Pedas Merecik Mudah Dan Ringkas

Published on :

Sambal Belacan! Sukahati Cikza nak berkongsi pun, lagi pulak pasti ada yang sedang google cara-cara nak buat sambal belacan pedas merecik ibarat mak ko hijoo! Sebenarnya mudah je penyediaan nak buat sambal belacan yang pedas dan merecik habis ni, sapa kata remeh? itulah mak suruh belajar masak kat dapur, tapi […]

3,209 total views, 54 views today

Fate & Furious 8 | Trilogi Terakhir Fast & Furious Yang Wajib Ditonton

Published on :

Fate & Furious 8 | Trilogi Terakhir Fast & Furious Yang Wajib Ditonton Baru-baru ni Cikza berkesempatan menonton cerita yang dikatakan baru je release kat Malaysia, bertajuk Fast & Furious 8. Kalau tengok thriller penuh lagak ngeri. Tapi kalau nak tahu apa yang Cikza rasa. Filem ni telah ditayangkan pada 14 […]

78 total views, no views today

Permohonan Berkahwin Bagi Negeri Selangor

Published on :

Alhamdulillah sebulan lagi nak jadi isteri orang, ramai yang bertanya apa perasaan sekarang ni? aduh! jangan ditanya kat Cikza sebab semuanya ada antara rasa takut, gementar, teruja pun ada. Sebab pertama kali dalam hidup dan dalam keluarga nak buat majlis kahwin kan. Bersyukur kenal dengan bakal suami, 10 bulan balik […]

2,818 total views, 62 views today

Susu Kambing I-Sihat Vachoc 10 Plus Pilihan Wajib Setiap Hari

Published on :

Cikza dari zaman kecik tak pernah merasa susu kambing, mak ayah Cikza pun tak pernah minum susu kambing. Tapi kata teman-teman yang susu kambing ni memang banyak khasiatnya tau yang kita tak tau. Ada orang suka yang asli dan ada orang suka yang berperisa. Tapi ada ke susu kambing yang […]

139 total views, 1 views today