5 Kad Kahwin Paling Unik Berserta Pakej Murah Carian Popular

Published on :

Kad kahwin wajib di berikan oleh pasangan pengantin kepada tetamu yang di jemput ke majlis perkahwinan mereka. Kadang-kadang pening jugak tengok pelbagai contoh design terkini yang unik dan menarik, cuma kata orang Perkahwinan Adalah Sekali Seumur Hidup, jadinya pasti ada yang meninginkan yang terbaik dalam pemilihan design yang akan menjadi […]

149 total views, 2 views today

RM 37 Untuk Satu Bingkai Cermin Mata, Tapi Berbaloi ke?

Published on :

Harini Cikza nak berkongsi tentang cermin mata baru yang dapat tadi. 2 bulan lepas ada booth tentang waqaf cermin mata bingkai RM37 sepasang siap dengan cermin berpower mengikut kita punya power cermin mata kat Opis Cikza di Ampang. Memang meriah dan boleh dikatakan meletup habis. Almaklumlah murah dan semurahnya lah […]

860 total views, 38 views today

SLE Penyakit Dalam Diam Dan Ibu Yang Melahirkanku

Published on :

Beberapa minggu lepas, Cikza alami sakit di sebelah kanan badan, dan waktu tu, semuanya tergendala dari segi kerja dan event blogger yang dapat jemputan, Gelisah hati tak menentu, bila kenang sakit tak boleh nak tidur kembali semula. Mana taknya! Waktu nak baring, pernafasan dada kena control, sakit tu tuhan je […]

38 total views, no views today

Dato’ Lee Chong Wei, Tetap Wira Di Hati Rakyat Malaysia !

Published on :

Bersungguh – sungguh dan tangkas ! itulah corak permainan Dato’ Lee Chong Wei dalam pertemuan bersama Chen Long semalam. Seluruh rakyat Malaysia berdebar di setiap pelosok yang ada. Menggunakan live streaming, menonton di skrin besar. Ramai rakyat Malaysia mengharapkan emas pertama dari Dato’ Lee Chong Wei. Tiada istilah tewas, langkah […]

255 total views, 1 views today

Pertama Kali Menggunakan Grab Car

Published on :

Perkhidmatan Grab Car atau Uber | Rasa-rasa korang yakin atau selamat tak menggunakan perkhidmatan tu? Apa pendapat korang tentang perkhidmatan tersebut, bagus ke? selamat ke? Lain orang lain pendapatnya betul tak, meh Cikza nak kongsi pengalaman sendiri memilih Grabcar sebagai pengganti teksi. Sebenarnya antara Uber dan Grab Car servis sama […]

848 total views, 14 views today

Kejutan Buat Firash Si Gigi Senget

Published on :

Masih ingat lagi tak, Cikza pernah up entry pasal kerenah Raya Part 1 dan 2, kisah budak baju hijau tu. Alkisahnya semalam, genaplah dia 3 tahun. Tak sangka besar dah adik ayon sorang ni. Tapi waktu Cikza sampai, dia tengah tidur. Jadi persiapan tu simple tapi pertama kali dia sambut […]

63 total views, no views today

Balik Raya Tapi Tido Hotel, Kurang Ajar Ke ?

Published on :

Semua orang nak hapy ending bila hari raya nanti, macam Cikza sekeluarga mesti nak happy ending, and abadikan sebagai memori. Tapi Cikza sendiri masih belom berkahwin belom dapat rasa, nak pakaikan baju melayu and sedondon bersama suami tersayang lepat lepuk lepiu lah bagai. ┬áLagi pulak hari raya klah dapat kita […]

81 total views, no views today

Raya Part 2

Published on :

Rentetan dari raya part 1, meh nak sambung suasana di pagi raya pulak. Memang meriah terutama pagi raya, tak menang tangan, Cikza #teamorangdapur hehehe. yang pasti Cikza punya kenangan raya tahun ni memang super duper meriah. 5 star. Tahun ni tema kami sekeluarga cacamarba sikit, cokelat dan hitam, tapi tengok […]

102 total views, no views today

Raya Part 1

Published on :

Rasanya tak terlambat lagi nak kongsi riang ria raya ketika Cikza di muar. Tahun ni adalah turn Cikza beraya di kampung sebelah bonda Cikza di Bakri, Lagi pulak tahun ni memang tahun berkumpul 12 orang dari 13 orang adik beradik mama. Jadinya dah tentu meriah dan riuh rendah. Cikza guna […]

68 total views, no views today

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Published on :

Semua orang dah buat ucapan raya, cuma Cikza terlambat sedikit almaklum namapun #teamorangdapur jadinya banyak habiskan masa di dapur sepanjang hari. Penggunaan internet pun limited sahaja, jadinya itulah punca-punca Cikza lambat sedikit buat ucapan hari raya. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin Mungkin ini pertama kali Cikza buat […]

69 total views, no views today