Cipta Hadiah Anniversary Dengan Idea Tersendiri Untuk Suami Tersayang

Published on :

Anniversary Cikza dengan Suami dah semakin hampir, memang buntu nak cari hadiah kesukaan Syurgadaddy kita tu. Tapi syukur, dia bukan seorang yang cerewet. Tapi sebenarnya, Cikza nak buat surprise dengan design yang Cikza buat sendiri. Kalau hantar kedai confirm cas mahal-mahal, lagi satu design yang kita nak tu tak sama […]

88 total views, 19 views today

Resipi 10 Jenis Menu Berbuka Mudah Dan Senang Tahan Dari Waktu Berbuka Sehingga Waktu Sahur

Published on :

Bulan Ramadhan pasti, ada yang pening nak fikir menu ape yang sesuai untuk berbuka dan bersahur. Ada yang nak lagi mudah, kalau boleh menu tu tahan sehingga sahur. Bila suami kata, suruh masak lauk simple yang kalau boleh tahan hingga sahur. Pening jugak fikir, takkan menu yang sama. Jadi Cikza […]

120 total views, 11 views today

Pengalaman Merancang Kehamilan Menggunakan OPK ( Ovulation Prediction Kit )

Published on :

2 bulan selepas keguguran, alhamdulillah diberi bernafas sehingga harini. Bila teringat anak syurga memang sedih. Tapi mujur suami banyak beri rangsangan dan kata-kata semangat tau. Dengan usia yang menjangkau hampir 32 tahun ni, ( eh! dah 32 ke? ) sememangnya waktu dikatakan sesuai untuk mempunyai zuriat.¬†Tapi itu semua kerja yang […]

633 total views, 2 views today

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Published on :

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018¬† dah nak mula, korang dah fikir ke nak pakai baju warna ape, tema ape? ehh! puasa dah ganti ke belum tu? Disebabkan raya dah nak dekat, maka dah tentu ramai yang malas nak p shopping time bulan puasa, eh! betul ke? Harini aku […]

263 total views, 4 views today

Kegilaan Puan Isteri Nak Buat Video Mukbang Merapu Idea Suami

Published on :

Memang orang kata, kalau makan maggi tak bagus untuk badan. Tapi nak buat camne! Itulah selera yang boleh masuk dalam tekak teman ni. Waktu pantang, duk tengok beby-toratora buat #mukbang pasal ramen. Walau aku tak dapat telan ramen yang podas tu. Aku gila nak makan Mee Sedap! Baru-baru ni, hati […]

217 total views, 2 views today

7 Kaedah Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Mengikut Pengalaman Sendiri

Published on :

Bila kita alami keguguran yang lepas, memang perit rasa dihati. Namun itu bukan pematah semangat untuk kita berusaha ke peringkat seterusnya. Tiada rezeki bukan bermaksud tiada untuk selamanya. Tapi kalau kita berusaha insha allah tak mustahil ada. Pengalaman ni aku nak kongsi buat semua. Untuk sekarang selepas dua keguguran termasuk […]

1,497 total views, 2 views today

Dulu Berjodoh Kerana Tayar | Kronos Flat No More, Tyre Sealant & Inflator

Published on :

Tajuk tu memang gah habis kan. Aku bila tengok botol Tyre Sealant ni, teringat kisah waktu aku zaman muda-muda dulu. Semuanya gara-gara tayar tau. Pergi balik kerja setiap hari, mak aku for sure risau kalau tiba-tiba tayar pancit dekat kawasan sunyi. Lepastu takde hero yang menyelamatkan anaknya. Jadi sepanjang aku […]

201 total views, no views today

Pengalaman Kandungan Luar Rahim | Ectopic Pregnancy

Published on :

Jika sebelum ni, aku dikhabarkan mengandung 1-2 minggu, di peringkat awal kehamilan lagi. Hati ibu mana tak gembira, bila dalam rahim ada yang menghuni. Setiap hari aku berdoa supaya anak syurga ni sentiasa dipelihara dan di jaga semasa dalam rahim aku ni. Namun, tuhan menguji bila aku Keguguran yang buat […]

1,027 total views, 12 views today

Resipi Spaghetti Aglio Olio Mudah & Ringkas

Published on :

Cikza memang peminat setia masakan barat, terutama spaghetti ni. Lagi satu hobi Cikza memang suka mengolah resepi. Disebabkan bila hujung minggu kadang malas nak keluar, jadi cubalah puan isteri yang pemalas ni masak Spaghetti Aglio Olio versi Malas. Giler sedap tau! Laki aku pui habis! Resipi Spaghetti Aglio Olio Bahan-Bahan […]

14,166 total views, 275 views today

Keguguran Buat Aku Jadi Redha Atas Suatu Kehilangan

Published on :

Takziah buat diri aku sendiri, kenapa? Mungkin Allah punya percaturan kehidupan yang lebih baik, namun aku bersyukur kerana, ada permata yang aku gelarkan adik, menanti aku di syurga nanti. Selama ini aku berdiam adalah kerana aku disahkan Early Pregnancy. Tapi aku berterima kasih dan bersyukur pada allah kerana bagi aku […]

466 total views, 9 views today