Pengalaman Kandungan Luar Rahim | Ectopic Pregnancy

Published on :

Jika sebelum ni, aku dikhabarkan mengandung 1-2 minggu, di peringkat awal kehamilan lagi. Hati ibu mana tak gembira, bila dalam rahim ada yang menghuni. Setiap hari aku berdoa supaya anak syurga ni sentiasa dipelihara dan di jaga semasa dalam rahim aku ni. Namun, tuhan menguji bila aku Keguguran yang buat […]

611 total views, 4 views today

[Video] Lirik Lagu Di Matamu | Sufian Suhaimi

Published on :

Lagu baru dari Sufian Suhaimi Yang tengah meletop sekarang ni, kalau korang dengar, ibarat salah satu suara hati beliau. Lagi pulak sebenarnya, kebanyakkan penulis lirik, menulis dari pengalaman beliau sendiri atau situasi yang pernah terjadi dalam masa kehidupan beliau sendiri. Di Matamu | Sufian Suhaimi Apakah kau cuba untuk menafikan […]

227 total views, 9 views today

Nu Melati Hotel Cenang Langkawi, Murah Tapi Berbaloi Ke?

Published on :

4 Bulan sebelum nak buat perancangan kejutan sempena Birthday asben kacak kita, Cikza dah mula buat research dulu tentang hotel yang menarik untuk di kami menginap ketika honeymoon nanti. Tapi sebenarnya, asben kacak kita belum pernah jejak lagi kesini. Jadi destinasi honeymoon kalini Cikza memilih Langkawi sebagai tempat percutian yang […]

225 total views, 10 views today

Resipi Sambal Kicap Berapi Senang Dan Sedap

Published on :

Korang yang suka makan ikan goreng, tauhu goreng, atau tempe goreng tu tahu tak, betapa feel kalau dapat cicah dengan sambal kicap yang pedas berapi dan senang penyediaannya.   Harini Cikza nak berkongsi resepi sambal kicap pedas berapi tu untuk simpanan yang tahan selama 1 bulan. Dalam peti ais. Resipi […]

2,456 total views, 73 views today

Jom Cuba Sista Stardust Fib’re Rose Untuk Kurus Dan Lawas

Published on :

Kita dalam cuti pantang, tapi tiba-tiba suami kacak kita bawa balik parcel besorr! Terkejut jugak, kita tak beli sebarang produk pun, Alhamdulillah rupanya ada yang nak suruh kita review produk beliau. Bersemangat bukak kotak, rupanya ada kotak warna hijau dalam ada banyak sachet. Eh! Alamak kita pulak terpaksa lah pantang […]

69 total views, 2 views today

Rugi Tak Join Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018 Betul-Betul Awesome

Published on :

Jom terbang bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest ,¬†Wah! Menarik ni, sambil terbang sambil menang. Patutlah kawan-kawan Cikza dah plan awal-awal nak pergi bercuti siap promote kat kita suruh dapatkan di Traveloka, Eh! Takkan dorang¬† je nak menang, Cikza pun nak jugak, Traveloka Fly & Win CNY Contest.   […]

111 total views, 3 views today

Resipi Spaghetti Aglio Olio Mudah & Ringkas

Published on :

Cikza memang peminat setia masakan barat, terutama spaghetti ni. Lagi satu hobi Cikza memang suka mengolah resepi. Disebabkan bila hujung minggu kadang malas nak keluar, jadi cubalah puan isteri yang pemalas ni masak Spaghetti Aglio Olio versi Malas. Giler sedap tau! Laki aku pui habis! Resipi Spaghetti Aglio Olio Bahan-Bahan […]

6,790 total views, 238 views today

Keguguran Buat Aku Jadi Redha Atas Suatu Kehilangan

Published on :

Takziah buat diri aku sendiri, kenapa? Mungkin Allah punya percaturan kehidupan yang lebih baik, namun aku bersyukur kerana, ada permata yang aku gelarkan adik, menanti aku di syurga nanti. Selama ini aku berdiam adalah kerana aku disahkan Early Pregnancy. Tapi aku berterima kasih dan bersyukur pada allah kerana bagi aku […]

251 total views, 6 views today

Jom Menginap Di Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya, Puas Hati !

Published on :

Tempoh hari, kita dah cuba merasa pengalaman di Summit Hotel, Subang USJ, tapi baru-baru ni kita cuba pulak tempat baru di Palm Garden Hotel Ioi Resort Putrajaya. Nak tahu apa yang menarik dan tak menarik kat sini, sila hadam sampai habis. Kebetulan Family Day Bahagian Suami pulak. Bagusnya Palm Garden […]

165 total views, 2 views today

ID.AZ DERM Fit Mask Cuma RM 1, Murah Sangat ni, Biar Betul?

Published on :

First time Cikza dengar ID.AZ DERM Fit Mask, berbaloi ke beli? nak tahu atau tidak, sila baca sampai habis. Actually sebenarnya produk ni baru sahaja di launching di semua Watson tau pada bulan Disember 2017, Cikza suka cuba benda baru, maka terjebaklah nak cuba. Berbaloi tau, boleh pakai dengan kawan-kawan […]

95 total views, 1 views today