Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Published on :

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018¬† dah nak mula, korang dah fikir ke nak pakai baju warna ape, tema ape? ehh! puasa dah ganti ke belum tu? Disebabkan raya dah nak dekat, maka dah tentu ramai yang malas nak p shopping time bulan puasa, eh! betul ke? Harini aku […]

126 total views, 3 views today

Kegilaan Puan Isteri Nak Buat Video Mukbang Merapu Idea Suami

Published on :

Memang orang kata, kalau makan maggi tak bagus untuk badan. Tapi nak buat camne! Itulah selera yang boleh masuk dalam tekak teman ni. Waktu pantang, duk tengok beby-toratora buat #mukbang pasal ramen. Walau aku tak dapat telan ramen yang podas tu. Aku gila nak makan Mee Sedap! Baru-baru ni, hati […]

106 total views, 4 views today

Resipi Nasi Tomato Dan Ayam Masak Merah Macam Lauk Kenduri

Published on :

Petang semalam, asben tiba-tiba request nak makan nasi tomato. Bila teringat, lama rasenya tak makan nasi tomato air tangan mama. Dulu masa sebelum kahwin, rajin tolong mama masak nasi tomato, nasi minyak, nasi ayam, nasi lemak, macam-macam lah. Bila dah kahwin ni, kalau boleh persiapkan diri, sebab takut apa suami […]

370 total views, 8 views today

Mampu Ke Eucerine Pro Acne Solution Hilangkan Jerawat ?

Published on :

Baru-baru ni, aku dapat satu parcel, dari Eucerin. Tapi kerana ianya #cabaran14haribersamaEucerin, aku sahut cabaran tu. Walaupun parcel aku sampai lewat. Mulanya aku takut nak cuba tau, seriuss wakk! kulit muka kita sensitif ni, kalau bercampur-campur dengan pencuci muka lain. Tapi kerana hati melonjak nak jugak cuba, ku turutkan jua. […]

173 total views, 5 views today

Penangan Ketam Dan Ikan Segar Di Jeti LKIM Chenang, Langkawi

Published on :

Jika berkunjung ke Langkawi, D’Muara Chenang, pasti dah popular dikalangan penduduk Pulau Langkawi. Tapi agak asing bagi mereka yang baru berkunjung ke sini. Masa sepanjang aku berada di Langkawi. Aku dan asben tour jugak kat mana seafood yang best kat area Chenang ni. Hari pertama sampai makan area street seafood […]

245 total views, 3 views today

7 Kaedah Rancang Kehamilan Selepas Keguguran Mengikut Pengalaman Sendiri

Published on :

Bila kita alami keguguran yang lepas, memang perit rasa dihati. Namun itu bukan pematah semangat untuk kita berusaha ke peringkat seterusnya. Tiada rezeki bukan bermaksud tiada untuk selamanya. Tapi kalau kita berusaha insha allah tak mustahil ada. Pengalaman ni aku nak kongsi buat semua. Untuk sekarang selepas dua keguguran termasuk […]

1,371 total views, 1 views today

Cara Tingkatkan Follower Instagram Secara Percuma Dengan Snapwidget

Published on :

Harini aku dapat ilmu baru tau. Jenuh aku terfikir camne nak naikkan follower kat Instagram capok aku tu. Rupanya mudah je. Jadi korang pun boleh buat tau. Salah satu cara adalah korang boleh guna aplikasi Snapwidget. Jangan kata instagram je, facebook, twitter dan sewaktu dengannya pun boleh tau. Permulaan nak […]

122 total views, 2 views today

Dulu Berjodoh Kerana Tayar | Kronos Flat No More, Tyre Sealant & Inflator

Published on :

Tajuk tu memang gah habis kan. Aku bila tengok botol Tyre Sealant ni, teringat kisah waktu aku zaman muda-muda dulu. Semuanya gara-gara tayar tau. Pergi balik kerja setiap hari, mak aku for sure risau kalau tiba-tiba tayar pancit dekat kawasan sunyi. Lepastu takde hero yang menyelamatkan anaknya. Jadi sepanjang aku […]

152 total views, 1 views today

Seronok Atau Teruja Sangat Ke Underwater World Langkawi Ni ?

Published on :

Baru-baru ni, sebelum Czer Kandungan Luar Rahim¬†asben kacak, reward diri ke Langkawi. Rasanya macam dah lama tak berkunjung ke sini. Almaklumlah jika dulu datang dengan mama abah je. Tapi kalini pertama kali datang dengan asben kacak, kiranya honeymoon lah kan untuk sambut besday beliau yang ke ehem-ehem. Kalau dulu, Cikza […]

133 total views, 3 views today

Resipi Sotong Goreng Kunyit Berkuah Mudah Dan Cepat

Published on :

Bulan Ramadhan hampir tiba, korang dah fikir ke menu untuk berbuka atau bersahur selama 30 hari berpuasa ni nanti. Kalau boleh menu yang dicari mesti nak simple dan mudah ataupun masakan ringkas. Harini aku nak kongsi dengan korang salah satu menu yang sesuai untuk berbuka atau sahur nanti. Sotong goreng […]

287 total views, 1 views today