Pekena Lempeng Dengan Sambal Sardin Memang Padu

Published on :

Lempeng! uh memang sedap, sebut je lempeng perisa apa, akan ku buat jugak nanti. Tapi baru-baru ni en.asben request nak makan lempeng cicah dengan sambal sardin pedas. Memang betul-betul kena dengan selera dia, pedas dan padu yang amat. Bila asben request kenalah buat, bersungguh-sungguh buat. Musim hujan ni, memang sangat […]

174 total views, 3 views today

Awal Kehamilan Cuba Guna Minyak Kelapa Dara Ibu Memang Terbaik

Published on :

Minyak Kelapa Dara Ibu, Sesuai sangat ke untuk wanita bujang atau wanita hamil? Dah tentu menjadi persoalan dalam fikiran. Disini meh rapat-rapat, Cikza nak berkongsi petua satu minyak yang sangat-sangat sesuai digunakan untuk semua, terutama ibu mengandung. Lagi pulak kalau kita tengok khasiatnya memang sangat sesuai diamalkan setiap hari. Sedap […]

646 total views, 19 views today

JAWATAN KOSONG DI RISDA 2017

Published on :

Kepada mereka yang berkelayakkan dan berperibadi seperti yang diperlukan  boleh membuat pilihan  memohon jawatan kosong yang ditawarkan, semua permohonan dan adalah melalui JOBS MALAYSIA  Jadi kepada mereka berkelayakkan atau tidak boleh terus klik — > Semak Kelayakkan  Kepada mereka yang sedang menganggur atau tidak bekerja sehingga harini boleh apply untuk […]

45 total views, no views today

Tak Rugi Bawa Famili Ke Bangi Wonderland Themepark & Resort

Published on :

Baru-baru ni, Cikza pertama kali jejakkan kaki ke Bangi Wonderland, memang satu pengalaman yang sukar sangat dilupakan. Lagi pulak hati memang tengah teruja nak terjun kolam kan. Kebetulan En. Suami waktu tu memang takde, tugas luar demi mencari sesuap KFC. Bangi Wonderland terletak di Bandar Bukit Mahkota, Bangi. Kalau nak […]

305 total views, 9 views today

Bila Suami Demam, Tapi Selera Makan Macam Ultraman Taro

Published on :

Bangun je pagi, terus rasa badan asben kakaq, panas pulak! tapi dia berkeras nak pergi kerja. Terus kakaq suruh asben rehat je kat rumah. Bukan apa, dah hujung tahun, bulan ni saja asyik tugas luar tanpa rehat. Sunyi kakaq tau. Tapi semalam menyempat jugaklah kami p melayan Jumanji 2017, waktu tu […]

62 total views, 1 views today

Asam Pedas Muar Ikan Tenggiri

Asam Pedas Muar Ikan Tenggiri Sedap Ke?

Published on :

Disebabkan Cikza suka sangat memasak, sebenarnya nak throwback lah! Cikza mula memasak since umo 12 tahun tau, Famili Cikza semua asal dari Muar, Johor.  Asam pedas pertama waktu tu memang kalau tak silap guna ikan kembung. Tapi waktu tu kecil lagi, but mama trust me, dia saja suruh masak Asam […]

186 total views, 1 views today

Cubalah Menginap Dekat Summit Hotel, Subang USJ

Published on :

Baru-baru ni, secara kebetulan ada Hari Keluarga anjuran bahagian di tempat Cikza bertugas. Tapi jika tahun lepas, program di buat di Agro Semungkis, berbanding tahun ni, di buat di Summit Hotel, Usj Subang. Cuma perkongsian Cikza ni sesuai untuk mereka yang sibuk dan punya masa yang terhad bersama keluarga. Summit […]

108 total views, 1 views today