Ekzema? Apakah Ekzema? Psoriasis? Apa pulak lah Psoriasis? Bagaimana ia terjadi? semua tu bermain di fikiran Cikza ketika ini, tapi Cikza belom pernah mengalami penyakit Ekzema cuma pernah alami Psoriasis, kebanyakkan Cikza cuma mendengar dari sahabat dan laman media sosial yang menghebahkan tentang penyakit tersebut. Cuma bahaya atau tidak silalah korang baca sampai habis, sebab ianya berdasarkan pengalaman sendiri.

Penyakit Kulit Ekzema & Psoriasis

Ekzema merupakan keadan kulit di mana menjadi merah, kering, gatal dan merekah. Dan menurut kajian, penyakit ekzema ini mempunyai pertalian genetik sekiranya salah seorang sama ada ibu atau bapa merupakan penghidap ekzema ia boleh memberi kesan  kepada anak-anak. Ekzema  juga dikenali sebagai Ekzema Atopik yang sering berlaku kepada kanak-kanak, bayi dan orang dewasa.

Psoriasis adalah penyakit autonium yang mengenai kulit, ditandai dengan sisik yang berlapis berwarna keperakan, disertai dengan penebalan warna kemerahan dan rasa gatal atau perih. Bila sisik ini dilepaskan maka akan timbul bintik perdarahan di kulit bawahnya.

Simptom utama penyakit ini adalah:

  • Kulit akan pecah dan merekah
  • Kawasan kulit tertentu mungkin akan koyak
  • Kulit terasa sangat kering
  • Rasa gatal selalunya akan lebih teruk pada waktu malam
  • Menggaru akan menyebabkan kulit terasa seperti menebal
  • Kulit menjadi radang, kemerahan, melepuh dan terkandung cecair
  • Kulit kelihatan seperti ada tompok lebam kecil, bertompok merah atau coklat kelabu.

Cuba buat semakan terhadap diri korang, agak-agak ada tak seperti simptom yang disebut seperti diatas, Jika Ya! Sila rujuk ke klinik yang berhampiran atau nanti Cikza syorkan cara rawatan yang berkesan dan menjimatkan tanpa perlu berjumpa dengan pakar kulit yang berlanja beratus ringgit.

Pengalaman Cikza Sebagai Pesakit SLE Yang Menghidap Penyakit Kulit Psoriasis

Cikza dah hampir 6-7 tahun jugaklah menghidap SLE Athritis. Pelbagai Ubatan telah dicuba, namun kesemua tiada hasilya. Kebanyakkan ubat hanya bergantung apa yang dibekalkan oleh pihak hospital. Cikza akui dari pandangan doktor dan sahabat yang mengalami penyakit sama seperti Cikza banyak membantu. Ubatan yang dibekalkan sememangnya mengandungi bahan kimia yang terlalu tinggi. Namun kini Cikza dah pun alami kesan tersebut sedikit demi sedikit.

Pelbagai produk syampu telah digunakan. Malahan sanggup berhabis ratusan ringgit untuk merawat kulit berkuping di salon-salon yang terpilih untuk membuat rawatan rambut berkuping-kuping hingga menyebabkan pendarahan kulit kepala dan kegatalan yang teruk. Paling tak selesa ketika waktu panas, almaklum kita ni bertudung. Kulit kepala memerlukan ruang udara untuk bernafas tau, bukan paru-paru je.

Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis

Sebenarnya dah 4 bulan jugak Cikza alami kulit berkuping tu, cuma sekadar on-off. Tapi minggu lepas, bila ada sahabat tegur, terus cari pakcik google untuk tafsirkan tentang apa yang dihadapi, jika mengikut simptom yang yang di hadapi,  memang 80% sama dengan simptom yang ada pada Cikza. Psoriasis! Sah Cikza dah terkena.

Perit jangan katalah, pedih luka semua ada, paling terkejut bila melihat kulit jadi kemerah-merahan seperti sisik ikan pun ada. Mujur bertudung, kalau free hair memang malu nak berhadapan dengan umum. Part paling menyampah bila cuci rambut then perit terkena luka kuping tu memang azab sangat. Tapi tahankan jerlah.

Mujurlah ada penawar yang datang membantu. Penggunaan yang sistematik terasa makin berkurangan seperti sebelumnya. Nak Tahu? (Rujuk Video Testimoni Cikza Dijamin Berkesan)

Testimoni Cikza Sebagai Pengguna Produk Bedak Asmak

 


Bedak Asmak Terbukti Keberkesanannya

Bedak Asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi . Selamat digunakan untuk semua peringkat umur.Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah SAW berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit seperti boleh merawat ruam pada bayi, ekzema, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal,cacar air, luka dan lain-lain

Cara merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis | Bedak Asmak

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA, Kepada mereka yang mengamalkan usah risau kerana ia mempunyai kadar perlindungan paling MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan dan  mampu merawat masalah kulit yang dihadapi.

Apa Keistimewaan Bedak Asmak ?

Selain merawat masalah kulit seperti ruam pada bayi, ekzema, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal,cacar air, luka dan lain-lain, ia juga mampu mengecutkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu. Nampak tak pelbagai multi-function bedak ni yang boleh digunakan selain merawat masalah kulit.

Bedak Asmak Mampu Merawat Cirit Birit dan Gout, pada mulanya tak percaya tapi telah terbukti oleh ahli keluarga sendiri yang mengamalkan tau. Rasanya jika kita search kat google pun memang tak jangka yang tanah liat putih ni ada pelbagai khasiat yang kita sendiri tidak tahu.

Jika korang menggunakan secara berterusan ia mampu merawat masalah kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat kulit, melicinkan kulit dan menjadikan kulit wajah lebih halus dan gebu. Rasanya mudah dibawa kemana dengan bekas comel kecil yang boleh disimpan dalam beg.

Harga takdelah mahal sangat, dengan berat 150gram, harga untuk sebotol ni ialah RM38. Boleh tahan lama dengan penjagaan konsisten. Memang wajib ada dekat rumah produk premium pada harga terendah ni. Produk ni mempunyai permintaan yang tinggi tau.

Cara Penggunaan Bedak Asmak 

  • Pakai bedak ini di bahagian kulit yang bermasalah.
    • Sapukan pagi selepas mandi, malam sebelum tidur dan seberapa banyak kali dalam sehari untuk dapatkan kesan maksima.
  • Untuk kesan yang lebih cepat
    • Selepas 2 jam sapu, bersihkan dengan air yang bersih, dan sapu lagi. Ulang seberapa banyak kali di peringkat awal mencuba Bedak Asma’ dan rasai perubahan yang ketara.
  • Cara pemakaian Waktu Siang
    • Pakai sekerap yang boleh ketika masalah kulit sedang teruk. dan selepas beberapa jam, jika bedak kelihatan pudar dan diserap peluh, cuci bersih dengan air  serta lapkan sehingga kering di tempat kulit yang bermasalah.  kemudian ulang sapu semula.
  • Cara Pemakaian Waktu Malam 
    • Sapu sebelum tidur
  • Untuk Rawatan Gout dan Cirit-Birit ( Rujuk Video Dibawah )
    • Ambil air tapis/zamzam suku cawan atau 5 sudu besar.Campur dgn 1 sudu kecil bedak.
      Minum sebelum sarapan dan sebelum tidur

Perhatian!!!!!! Perkara Yang Wajib Diambil Tahu

  • Sekiranya bedak kelihatan kering,tambahkan sedikit air yang bertapis sahaja atau air zam-zam kerana nak elakkan terkena klorin air paip.
  • Elakkan celup ke dalam bekas menggunakan tangan, sebaliknya tuangkan sedikit ke bekas lain atau gunakan sudu yang bersih.
  • Jika kulit jadi kering, selang seli dengan penggunaan minyak zaitun, minyak kelapa dara atau vaselin.

 

Testimoni Berjaya Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Dengan Berkesan

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen , sila ke link di bawah atau hubungi terus :

Hotline HQ : 019 – 970 8897

Info Bedak Asmak Juga Boleh Didapati Di FB Page 

Penawar Ruam Pada Bayi : https://www.facebook.com/bedakasma
Penawar Ekzema Mujarab Terkini : https://www.facebook.com/kulitcantiktanpaekzema

1,132 total views, 14 views today

18 thoughts on “Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Dengan Berkesan”

  1. Assalam. Boleh berikan saya maklumat di mana untuk dapatkan produk ini?

    Sila Whatsapp saya di talian 011-21012845.

    Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge