Blogger Bikin Panas | Persoalannya apa yang panas? Jom baca sampai habis tau, bila lagi nak bikin panas. Bertempat di Matic, Jalan Ampang, rupanya blogger yang dimaksudkan buat onar bikin panas adalah dari team KBBA9 ( Kelab Blogger Ben Ashaari ). Seperti rutin kebiasaan kalau dah lama tak berjumpa seperti program-program camni, memang tak sah kalau tak kepoh, sakan segalanya lah. Lagi pulak kami semua jarang bertemu.

Photoshoot KBBA9 di Matic, Jalan Ampang
Photoshoot KBBA9 di Matic, Jalan Ampang

Bukan Sekadar Blogger

Malaysia Tourism Centre ( Matic )

Malaysia Tourism Centre, Jalan Ampang
Malaysia Tourism Centre, Jalan Ampang

“Bukan Sekadar Blogger” itu adalah trademark dari kami team KBBA9. Bila duduk terfikir bila lah dapat repeat moment seperti tadi semula, tapi apa pun semuanya berjalan dengan lancar seperti yang di inginkan. Terima kasih kepada penaja lokasi di Matic, Jalan Ampang kerana menyediakan tempat yang lebih cantik dan menarik, sesuai dengan konsep photoshoot pre-aidilfitri KBBA2016 untuk kalini.

Pelbagai Pose Dari Blogger Kbba9 Untuk Hari Raya - Matic, Jalan Ampang
Pelbagai Pose Dari Blogger Kbba9 Untuk Hari Raya – Matic, Jalan Ampang

Makeup By Fetriany Touch

Makeup By Fetriany Touch - KBBA9 Pre-Aidilfitri 2016
Makeup By Fetriany Touch – KBBA9 Pre-Aidilfitri 2016

Makeup by Fetriany Touch | Muka Cikza kalini di conteng oleh Kak Phat atau Fetriany Touch, sangat puas hati, dan tak terlalu over sangat. Cikza ni jenis talkative, sambil kena mekap sambil mulut tak reti nak diam. Tapi banyak jugak ilmu yang Kak Phat kongsikan dengan Cikza. Bermula dari asas mekap sampailah ke sentuhan terakhir, setiap kali satu persatu alat mekap yang di capai, setiap tulah pelbagai persoalan yang turut di tanya oleh Cikza, uih! ilmu wajib tu nak kena berguru.

Busana By Deea Boutique

Busana By Deea Boutique
Busana By Deea Boutique

Busana by Deea Boutique | Kalini busana jubah dress Cikza disediakan oleh Deea Boutique. Nampak lebih anggun dan terasa comel dibuatnya, kain jubah tu tak lah panas jenis-jenis sejuk tau. sesuai jugak kiranya di gayakan untuk ke pejabat atau ke majlis-majlis rasmi dan  tak rasmi.

Props By Dalizgrafix

Prop KBBA9 Photoshoot Raya 2016 - Matic, Jalan Ampang
Prop KBBA9 Photoshoot Raya 2016 – Matic, Jalan Ampang

Prop By Dalizgrafix | Kalini prop-prop yang ada tu, semua di taja oleh Dalizgrafix, nampak comel-comel gitu tau. Tapi bukan setakat prop aje yang dorang ni buat, bahkan pelbagai jenis antaranya cop dan lain-lain. so kalau sesiapa nak tempah kada nama dan sebagainya boleh lah PM beliau.

Pin Hijab By Vonaish

Pin By Vonaish - Matic , Jalan Ampang
Pin By Vonaish – Matic , Jalan Ampang

Rasanya ramai yang belum ada pin raya yang gojes baq hang! ni Cikza nak kabo ni, kalau pada yang sedang tercari-cari pin tudung yang bersesuaian tu, jom cuci mata kat Vonaish, macam-macam ada, yang comel kecik besar kiri kanan semua ada. Lagi pula pin-pin yang disediakan memang sangat sesuai dengan citarasa korang ni.

Makanan | Cafe Cerita Kambing

20160604_155924
Makanan Dari Cafe Cerita Kambing Untuk KBBA9 Photoshoot Raya 2016 – Matic, Jalan Ampang

Makanan dari Cafe Cerita Kambing | Nak tau tak walaupun Cikza tak berapa gemar dengan kambing tapi Cikza telan jugak rasanya memang sedap, tapi ayam masak merah tu super duper delicious. Nak repeat tapi malu. Jadi bertabahlah, mujur kak Hanie Azura sanggup berkongsi ayam masak merah dengan Cikza tau. Lebiu kakak!

Blogger Bikin Panas

Blogger Bikin Panas - Matic , Jalan Ampang
Blogger Bikin Panas – Matic , Jalan Ampang
IMG-20160605-WA0062
Blogger Bikin Panas – Matic, Jalan Ampang

KBBA9 Bukan Sekadar Blogger

Kelab Blogger Ben Ashaari - Matic, Jalan Ampang
Kelab Blogger Ben Ashaari – Matic, Jalan Ampang

KBBA9 Bukan Sekadar Blogger | Secara keseluruhan memang semua bikin panas dan sangat panas sebab terlalu cantik sangat mekap masing-masing. Bila dah jumpa tu mulalah riuh sampai tak ingat berada tempat orang. Terima kasih kepada founder KBBA9 Ben Ashaari ( Aben ) kerana terima masuk Cikza dalam KBBA9 dalam mengenal sambil mendapat tunjuk ajar dari sahabat blogger yang lain. Secara jujurnya Cikza happy dapat kenal kawan-kawan baru dari pelbagai lapisan umur. Terima kasih juga kepada mereka yang menaja dari hujung rambut sehingga hujung kaki ibarat menjadi princess Cikza rasanya tau termasuk penaja makan minum dan lokasi.

Selamat Menyambut Ramadhan

Al-Mubarak

198 total views, 3 views today

24 thoughts on “Fenomena Photoshoot Blogger Bikin Panas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge