Pengambilan Wajib Sarapan Pagi – Assalammualaikum dan Salam jengah kengkawan, Nah! tajuk aku rasa boleh dikongsi dengan korang, Lagi pulak sesuai dalam kehidupan seharian. Bukannya apa, Warga kota sekarang semakin hari, mengabaikan tentang Pentingnya pengambilan sarapan pagi. Terutama mereka yang bermastautin di bandar. Terkadang sampai skip sarapan pagi terus ambil Brunch ( gabungan Breakfast + Lunch ) 
sumber google

Terkadang kerana sibuknya kerja seharian, kita semakin alpa dengan pengambilan sarapan pagi sebagai permulaan pertama rutin seharian. Jangan bagi alasan tiada kesempatan, Zaman dah berubah, even biskut dalam tin pun dah disediakan dengan packing yang kecil2, kekonon mudah korang nak bawa masuk dalam beg. Lagi pulak itu bukan alasan tau, ingat ! dalam kebaikan ada keburukkan kalau tak ambil sarapan pagi >>>  Akibat Skip Pengambilan Sarapan Pagi 
Jadi bagi mereka yang jarang bersarapan pagi, sure korang akan nyesal sangat jika skip tau, bukannya apa, itulah makanan pertama yang akan masuk dalam kehidupan seharian kita, Kurangnya pengambilan sarapan pagi akan menyebabkan pelbagai penyakit lain akan timbul. 

120 total views, 3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge