Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali? – Pejam celik-pejam celik dah nak raya cina 2 minggu lagi, aku suka tiap kali raya cina dah dekat ni tau. Bukannya apa, Tahun baru cina ni. macam-macam manfaat korang boleh dapat. Lagi pulak, saat tahun baru cina ni lah sebolehnya aku bermula nak kumpul barangan raya tau.  

Rupanya tahun ni adalah Tahun Monyet! Katanya tahun ni boleh cipta keuntungan berlipat ganda, hahaha! Tapi manage wang kena berhati-hati takut ada yang ter shot. Okeh lah, tapi kan para mak-mak cukup suka dengan suasana tahun baru cina ni, kenapa? sebab Tiap kali menjelang tahun baru cina, pelbagai design lelawa akan muncul tau. Sebab tu aku kalau nak cari baju baru biarlah musim Raya Cina. sangat sesuai! Meriah dengan kaler tau. Bukannya apa, cuma kalau kita lihat ramai-ramai para ibu menanti part2 nak perabih duit ni. 
ANGPAU 
Jangan kata bebudak je yang excited, aku yang besar gedabak ni lagi over excited. Yang pasti angpau diberi kepada mereka yang masih bujang tau, just like aku tau, hahah Yang penting fefeeling dapat not kaler unggu pun dah kira bertuah hahaha.
KEKACANG / KUDAPAN JERUK
Ko ghase! rasenya yang paling suka bab-bab tahun baru cina ni, semestinya nenek aku lah kan, sebab suka ngunyah kacamg dan kudapan. Jangan kata kacang, jeruk tu kalo boleh kena simpan buat pemanis mulut. 
Tapi ada lagi lah aku rasa yang paling Ong, takkan Ong Kim Swee kot kan! itu nama orang, Tiap kali menjelang tahun baru cina ni, kalau korang amalkan dan praktikkan sure menjadi Awesome lah. >>> 
Korang Confirm Akan Murah Rezeki CNY Ini, Especially Kalau Ikut 8 Tips Power Ni . Serius tak tipu, korang try baca tau! Mungkin ada gunapakai tips yang nak bagi ni. 

74 total views, 4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge