Is Converting Your Property To Short-Term Rental Better Than Long-Term Rental?

Published on :

Imagine you have bought your first investment property in Desa Park City for rental income purpose. Here comes the question to offer long-term or short-term rental options to potential tenants. Recently, sharing economy platforms like Airbnb has becoming popular these days for generating passive income. It allows property owners to […]

Dua Cara Baiki Saluran Air ( Floor Trap ) Tersumbat Bermodalkan Bawah RM10

Published on :

Baru-baru ni, dah masuk kali kedua, salur air asyik tersumbat je manjang. Bukan apa, sebelum ni pernah jadi, boleh bergaduh dengan jiran yang duduk bawah rumah kita. Satu lagi kita hidup berjiran kenalah berbaik-baik terutama korang yang duduk rupah pangsapuri atau apartment. Jika yang duduk di level bawah sekali tak […]

5 Review Tentang Operasi X Filem Terbaik 2018 Padu Dan Gempak

Published on :

Haritu suami ajak Cikza layan movie, almaklum belum sempat nak bagitahu ada movie dah release, dia offer sendiri ajak layan filem baru yang baru je Cikza nak bagitahu dia, Filem Operasi X The Movie. Orang dah belanja takkan nak menolak. Tapi Cikza tengok pada Trailer Operasi X The Movie pada awal […]

(Video) Lirik Lagu Dan Ketika Itu | Zulin Aziz

Published on :

Cikza dah dengar lagu ni, but i feel u Zulin Aziz bila orang yang tersayang pergi meninggalkan dengan orang lain. Cuma bermula dari tu, Cikza cuba bangkit, lalui hari-hari sukar beb! Siapa tak sedih 5 tahun kot bercinta tup-tup dapat tangkap pasangan sendiri Curang depan mata. Nak dikatakan Cikza cuma […]

Trailer Filem Operasi X Movie 2018 Memang Gempak Sangat Ke?

Published on :

Psst! ada movie baru bakal release lah 1 November 2018 ni. Tapi kebiasaan sebelum Cikza nak menonton satu cerita tu, wajiblah Cikza tapis dulu kan, sebab nak tahu jalan cerita best ke tak? menarik ke tak? Apa tarikan terbaik dalam cerita ni? semua tu bergantung pada trailer yang dipaparkan. Boleh […]

5 Sebab Perlu Hidup Sihat Dengan Susu Dutch Lady Pure Farm

Published on :

Siapa suka minum susu? Korang yang suka sangat minum susu ni, ada tak amalkan segelas susu sehari? Arghhhh! berlainan dengan Cikza, sebab kita suka minum susu sepanjang masa. Tak kira lah waktu bila sekalipun. Yang penting kena simpan satu kotak dalam beg. Cikza adalah penggemar tegar susu, wajib pengambilan sekotak […]

Manjakan Diri Hujung Minggu Di Diva Balinesse Spa Murah, Ampang

Published on :

Letihnya Badan Ya Ampun. Baru harini lah dapat tengok blog sendiri selepas bertunang haritu. Letih badan terasa sampai harini, cuma kesempatan nak update tu, baru nak menaip dua tiga patah perkataan terus masuk draf. Letihnya tuhan jerlah yang tahu. Bila dah jadi isteri ni memang penat, dengan letih melayan suami, letih […]

Resipi Bihun Hailam Senang,Mudah,Ringkas Dan Sedap

Published on :

Menjerit kat dapur, lepas suami request nak makan konsep bihun sahaja pada sbelah malam. Sebab nak diet katanya. Tapi serius memang Cikza ni tak berapa yakin nak masak bihun hailam ni. 10 kali google pun pening tak tahu nak pilih yang mana satu. Udahnya, Cikza buat ikut resipi sendiri cam[ak-campak […]

Senangnya Nak Buat Produk Sendiri Dengan Modal Bermula Dari Serendah 90 Sen

Published on :

Ramai yang berangan besar nak jadi seperti Dato’ Aliff Syukri dan Dato’ Vida. Kalau boleh nak ada jenama sendiri, dan nak jadi bos duduk goyang kaki, mustahil kalau korang tak berangan sejauh tu.Nak berjaya seperti mereka, kenalah berkorban sedikit. Barulah jenama korang akan terpampang di dada akhbar, majalah dan yang […]